Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Φόρος σε σπίτια, γραφεία, οικόπεδα, χωράφια από το 2013


Οι αγρότες θα φορολογηθούν βάση στρεμμάτων (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Το χαράτσι της ΔΕΗ φεύγει, ο ενιαίος φόρος για κάθε είδους ακίνητο έρχεται. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, από το 2013 θα φορολογούνται οι ιδιοκτήτες κατοικιών, καταστημάτων, γραφείων, χωραφιών και οικοπέδων εντός κι εκτός σχεδίου πόλης. Η κυβέρνηση στοχεύει να εισπράττει από τον ενιαίο φόρο ακινήτων περίπου 3 δισ. ευρώ το χρόνο.Σύμφωνα με το βασικό σχεδιασμό της νέας φορολογίας θα υπάρχει ένα ατομικό αφορολόγητο ακίνητης περιουσίας και πάνω από αυτό θα εφαρμοστεί φορολογική κλίμακα που θα περιλαμβάνει αρκετούς συντελεστές που θα

"Μακεδονική κυβέρνηση" σε έκθεση της Επιτροπής για τα Σκόπια




Σαφή αναφορά στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την παραβίαση από την Ελλάδα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, όπως όμως και τον όρο "μακεδονικός", περιλαμβάνει η Έκθεση Προόδου της Επιτροπής για την ΠΓΔΜ.
Ο επίτροπος με αρμοδιότητα τη διεύρυνση Στέφαν Φούλε παρουσίασε τη Στρατηγική για τη Διεύρυνση και ζήτησε ξανά να χορηγηθεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στα Σκόπια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ για συγκέντρωση τη Δευτέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Ανοιχτή συγκέντρωση στη Φλώρινα για το πετρέλαιο θέρμανσης τη Δευτέρα 15/10/2012, στις 6:30΄ μ.μ., στην κεντρική πλατεία.


Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ολοκληρώνει το νέο πακέτο ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου, με νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, που θα οδηγήσουν στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση του λαϊκού οικογενειακού εισοδήματος, διευρύνοντας τα φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης, σε συνδυασμό με τα νέα χαράτσια και την ακόμη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή που ετοιμάζουν.

Συμπάσχω σημαίνει συμμετέχω στο δράμα-πόνο κάποιου άλλου!


Το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις που τελικά δεν είναι μόνο οικονομικής φύσης αλλά πρωτίστως πολιτικής και ηθικής!  
Το πολιτικό κλίμα βαρύ! Τα μαζικά μέσα ενημέρωσης και ο τύπος,  βομβαρδίζουν τον κόσμο με ανησυχία, ανασφάλεια, ερωτηματικά, αμφισβήτηση! Ο Τσοχατζόπουλος 

Έκθεση Τροχαίας

Συνεχίζεται και σήμερα η έκθεση Τροχαίας Φλώρινας που θα διαρκέσει μέχρι και τη Κυριακή 14 Οκτωβρίου και την οποία έχουν επισκεφθεί αρκετά σχολεία της περιοχής. Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας όπου μέσα από οπτικοακουστικό υλικό

Σεμινάριο από το ΚΠΕ Μελίτης


Τριήμερο σεμινάριο με θέμα: «Γνωρίζοντας το οικοσύστημα των Πρεσπών» θα διοργανώσει στην Πρέσπα από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου μέχρι τη Κυριακή, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Μελίτης στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία - Δράσεις δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες». Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν 48

Σύλληψη ενός 22χρονου και ενός 18χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Χθες (10-10-2012) το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν στη Φλώρινα, έναν 22χρονο ημεδαπό για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών και έναν 18χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Εκδηλώσεις 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Αμυνταίου

Οριστικοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων της απελευθέρωσης του Αμυνταίου και της ευρύτερης περιοχής από τον Οθωμανικό ζυγό.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Ο Σωτήρης Λιούκρας σε έκθεση στο «Σισμανόγλειο» Μέγαρο


Οι δύο Αίθουσες Τέχνης από τη Θεσσαλονίκη, VLASSIS ART GALLERY και TETTIX ART GALLERY, θα παρουσιάσουν σε ένα από τα πιο όμορφα αρχοντικά, το Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, μια σημαντική εικαστική έκθεση Σύγχρονης Τέχνης, με συμμετοχές από 43 Έλληνες δυναμικούς και αξιόλογους δημιουργούς.

Εξωστρέφεια. Μια κίνηση-εκδήλωση προς τα έξω, πραγματική και συμβολική. Διέξοδος και πρόταση, ενέργεια που προϋποθέτει τη στροφή προς το έσω. Δράση-έκθεση που απευθύνει και απευθύνεται, σε μια πόλη που ανταποκρίνεται και είναι ανοιχτή στις προκλήσεις, τα ερεθίσματα και τις προοπτικές που θέτει η νέα εποχή.

Όπως σημειώνει ο διακεκριμένος συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης «Ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η τέχνη και ο στοχασμός, η εξωστρέφεια έχει εκ προοιμίου αναμφισβήτητα θετικό χαρακτήρα, όταν βέβαια συνδυάζεται και συνοδεύεται από την παραγωγή δημιουργικού έργου. Τότε, ακόμη και η εσωστρέφεια αποκτά εντελώς θετικό πρόσημο αφού, εν προκειμένω, αποτελεί το άλλο όνομα της εσωτερικής διεργασίας, του πνευματικού μόχθου, της ψυχικής δαπάνης, τα οποία όλα αυτά συνιστούν θεμελιώδεις όρους για κάθε καλλιτεχνικό και στοχαστικό έργο.

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Μπόλης, ιστορικός τέχνης

Επιστολή της ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών προς το ΑΣΕΠ για την «αυθαίρετη εξίσωση πτυχίων στις ανακοινώσεις ΚΟΧ»

Στις πρόσφατες ανακοινώσεις ΚΟΧ αναφορικά με τα προγράμματα θέσεων 5μηνης απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας, οι οποίες δημοσιεύτηκαν από τα αντίστοιχα παραρτήματα ΙΝΕ/ΓΣΕΕ της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, παρατηρήθηκε σταθερά και επαναλαμβανόμενα το φαινόμενο της εξίσωσης των πτυχίων των ΠΕ Γεωτεχνικών με αυτά των αντίστοιχων ΤΕ ειδικοτήτων.

Σύλληψη τριών ατόμων στο Ανταρτικό για παράνομη εργασία


Το απόγευμα της Τρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας, συνέλαβαν στο Ανταρτικό – Φλώρινας έναν (1) 59χρονο ημεδαπό και δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, 22 και 16 ετών αντίστοιχα, για παράνομη εργασία.
Συγκεκριμένα, ο 59χρονος ημεδαπός απασχολούσε παράνομα τους δύο (2) αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από μη νομοθετημένο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, σε αγροτικές εργασίες, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣ.ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ 11-10-2012




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναβαθμίζεται η λειτουργία των Τμημάτων Προσχολικής Μουσικής Αγωγής και Βασικής Μουσικής Αγωγής για τους λιλιπούτειους μουσικούς, σε έναν νέο αυτόνομο χώρο, ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες του μαθήματος.
Επισημαίνεται ότι το σύστημα περιλαμβάνει συμμετοχή του γονέα στην παρακολούθηση της επίδοσης των παιδιών και της εξέλιξης των ικανοτήτων τους.
Υπενθυμίζεται ότι για όσους εγγραφούν στα παραπάνω τμήματα μέχρι 15 Οκτωβρίου, ισχύει η έκπτωση 50% στο ποσό της εγγραφής.

νέα εταιρεία εργαλείο του αγροδιατροφικού τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας











ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

 

 

 

 

 

Ταχ.Δ/νση  : Διοικητήριο
                   53100, Φλώρινα
Τηλέφωνο: 23850-54400
FAX         : 23850-54401

 






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Μια νέα εταιρεία εργαλείο του αγροδιατροφικού
τομέα
από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»

Πραγματοποιήθηκε, πρώτα στη Φλώρινα, η συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό τη δημιουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ Α.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ SHOGUN



Την Κυριακή 14/10/2012 και ώρα 11΄30 π΄μ στο γυμναστήριο του συλλόγου Α.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ SHOGUN πρόκειται να πραγματοποιηθεί αγιασμός για την έναρξη της νέας προπονητικής περιόδου 2012-2013.

Άρθρο του Δημάρχου Αμυνταίου.Δήμος Αμυνταίου. Προβλήματα και αναπτυξιακές προοτπικές.


Η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» και η δημιουργία του νέου διευρυμένου Δήμου Αμυνταίου, παρ’ όλα τα διοικητικά και οργανωτικά προβλήματα που δημιούργησε, προσέδωσε ένα νέο περιεχόμενο σε μία παλιά έννοια: στο λεκανοπέδιο του Αμυνταίου.

αύριο, Πέμπτη (11.10.2012) θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας

 
Ανακοινώνεται ότι
αύριο, Πέμπτη (11.10.2012), στο πλαίσιο της άσκησης (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012» που διοργανώνει η Υπηρεσία Παλλαϊκής Άμυνας & Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (Π.ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α), θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:

Πρόγραμμα ανταλλαγής και φιλοξενία

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012
                                                            Δελτίου Τύπου
«Beyond the Youth- Κάτι περισσότερο από τους Νέους»
Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας δράσεων που αναδεικνύουν τον τόπο μας και τον ανθρώπινο πλούτο,  διοργανώνει πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με τίτλο «Beyond the Youth- Κάτι περισσότερο από τους Νέους»,  που συγχρηματοδοτείται από την Δράση 1.1 του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.