Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Έπεσαν για ύπνο οι αρκούδες στο Καταφύγιο του Νυμφαίου

 
Οι έως τώρα καλές καιρικές συνθήκες, κρατούσαν ξύπνιες τις δώδεκα πρώην αιχμάλωτες αρκούδες, που τώρα φιλοξενούνται στο καταφύγιο του "Αρκτούρου"...
Είχαν όλο το χρόνο να προετοιμάσουν τις φωλιές τους σαν να ζουν σε φυσικό περιβάλλον. Ραντεβού με τους επισκέπτες δίνουν και πάλι το Μάρτιο, στις αρχές της άνοιξης...
Τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία στο Νυμφαίο της Φλώρινας έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Χθες ο υδράργυρος έδειχνε -14 βαθμούς Κελσίου και όλα είναι χιονισμένα. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και αυτό το τοπίο, οι αρκούδες έπεσαν σε χειμέριο ύπνο.
"Πέρσι που είχαμε πιο βαρύ χειμώνα οι αρκούδες κοιμήθηκαν νωρίτερα. Φέτος είμαστε σε λογικά πλαίσια. Τα ζώα του καταφυγίου έκαναν όλη την προεργασία, έφτιαξαν τις δικές τους φωλιές, όπως κάνουν και οι αρκούδες που ζουν ελεύθερες στη φύση, και έπεσαν σε χειμέριο ύπνο, ακολουθώντας τον βιολογικό τους κύκλο", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια επικοινωνίας του "Αρκτούρου", Βάσω Πετρίδου.

1. Εκλογή Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



 
Την Δευτέρα 14 και ώρα 11:00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας
στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέμα:

1.     Εκλογή Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
                                                    
Σημ.: Τα τακτικά μέλη παρακαλούνται να ενημερώσουν εγκαίρως τη γραμματεία σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής τους (τηλ.2461351568)
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Π.Δ.Μ.
Γεώργιος Δακής
                                                       Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Η πρώτη πιστοποίηση ISO στα Δημόσια ΚΤΕΟ της Δυτικής Μακεδονίας



Τα Δημόσια ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πρώτα και μοναδικά στη χώρα, εφαρμόζοντας την υπ’ αριθμ. 55332/5732/28-12-2012 (ΦΕΚ 3469/Β’) Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με το Ν.4070/2012, άρθρο 185 παρ. 11 (ΦΕΚ 82/Α’), κατά ISO 9001 και μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τη διενέργεια Τεχνικών Ελέγχων και την έκδοση Τεχνικού Ελέγχου μετά τη σύνδεσή τους ηλεκτρονικά με το Υπουργείο.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής τόνισε την σημαντικότητα της πιστοποίησης των Δημόσιων ΚΤΕΟ, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

Στις 20 Δεκεμβρίου 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Ξινού Νερού πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση με εισηγητές τη Σχολική Σύμβουλο της 2ηςπεριφέρειας κ. Κασίδου Στέλλα και τον δάσκαλο του Τμήματος Ένταξης του Δημοτικού Σχολειού Ξινού Νερού κ.  Γαλαρινιώτη Νίκο. Το θέμα της εισήγησης ήταν : 
« Το επιπολιτισμικό άγχος και οι στρατηγικές αντιμετώπισής του».
Η διεξαχθείσα ενδοσχολική επιμόρφωση επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα υλοποίησης τέτοιων δράσεων, μιας και η παραγόμενη γνώση συντελείται στο κατεξοχήν πρωτογενές περιβάλλον της μάθησης, στην ίδια, δηλαδή, τη σχολική τάξη.

Απέχουν σήμερα και αύριο οι δικηγόροι της Φλώρινας


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, εν όψει συζητήσεως και ψηφίσεως του Φορολογικού Νομοσχεδίου,  αποφάσισε την   αποχή των Δικηγόρων της Φλώρινας την  Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11  Ιανουαρίου 2013, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξοντωτικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. 
Ειδικότερα  δ ι α μ α ρ τ υ ρ ό μ α σ τ ε :

Πολιτικό Γραφείο Στάθη Κωνσταντινίδη Βουλευτή Φλώρινας- Δελτίο Τύπου Σχετικά με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Φλώρινα



                                                                                          

                                                                                                

                                                                                                                          Φλώρινα 10/01/2013   
                                                                                           
                                                                                               
                                                          ΠΡΟΣ                                                                                                             
                                                                       M.M.E.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Φλώρινα ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης  δήλωσε τα εξής:

«Τον Νοέμβριο του 2010 είχα ενημερώσει γραπτώς τους τότε Νομάρχες, Δημάρχους, Επιμελητήρια, κόμματα και φορείς όλοι της Δυτικής Μακεδονίας για τον διαφαινόμενο κίνδυνο της εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο.
Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Τσίπρα στην Π.Ε. Φλώρινας



 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 10 Ιανουαρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Τσίπρα στην Π.Ε. Φλώρινας
                                       
Τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας επισκέφτηκε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, όπου και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή, τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημήτριο Ηλιάδη, το Δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο, περιφερειακούς συμβούλους και άλλους φορείς, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Ένταση στην παρουσίαση του βιβλίου του στρατηγού Φ.Φράγκου


  Ένταση επικράτησε στο ξεκίνημα της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου «Ποια Τουρκία, Ποιοι Τούρκοι» του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκου, στα Χανιά.
  Ομάδα περίπου 40 κουκουλοφόρων εισέβαλε στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «ο Χρυσόστομος», όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση και αφού άδειασε πυροσβεστήρες, φώναξε διάφορα συνθήματα και προκάλεσε σημαντικές φθορές, ενώ φεύγοντας προκάλεσε ζημιές και στο αυτοκίνητο του ταξίαρχου της 5ης Μεραρχίας Κρητών.