Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σχόλια για το σχέδιο Αθηνά απο την Κ. Μέλφου




Η Αθηνά και η Περιφέρεια
Η προώθηση της Επιστημονικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης διαμέσου της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας κρίνεται αναγκαία και πρέπει να στηρίζεται σε ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ μελετάει τη βίδρα, το δείκτη καθαρότητας των ορεινών υδάτων στην Ελλάδα


 
Τα αποτελέσματα της μελέτης της Ευρασιατικής βίδρας στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν από την επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Μέρος της έρευνας υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Κάποια δάση έχουν τη δική τους αύρα" που υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ.

Έναρξη των σχολικών αγώνων Λυκείων της Π.Ε. Φλώρινας


 
Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων Π.Ε. Φλώρινας προκηρύσσει την Α΄Φάση των σχολικών αγώνων Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για τα ομαδικά αθλήματα Ποδοσφαίρου (συμπεριλαμβανομένου του γυναικείου), Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης και Χειροσφαίρισης ως εξής:

 
Π  Ο  Δ  Ο  Σ  Φ  Α  Ι  Ρ  Ο
Ομάδες δέκα επτά (17) ατόμων
Διάρκεια αγώνα δύο (2) ημίχρονα των τριάντα πέντε (35΄) λεπτών

Επιστολή της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στον Υπουργό Παιδείας για το σχέδιο "Αθηνά"


 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με λύπη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο το σχέδιο ΑΘΗΝΑ για την αναμόρφωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το οποίο προβλέπει την διάλυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Συνεχίζονται οι επιτυχίες για την ξιφασκία της Γ.Ε.Φ.



 
Από νωρίς ξεκίνησε δυνατά και ελπιδοφόρα η αγωνιστική περίοδος 2012-2013 για τη Γ.Ε.Φ. στη ξιφασκία, με οδηγό την ανεξάντλητη Σταυρούλα Δήμκου και την πρωτιά της στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη στο Κύπελλο Νέων Ανδρών / Νέων Γυναικών (ΟΑΚΑ) στην 1η εθνική διοργάνωση για τη τρέχουσα περίοδο.

Πρωταθλητής Ελλάδος στους παίδες ο Νικόλαος Κουσουρέτας


 
Γεμάτη μετάλλια επέστρεψε η ομάδα δρόμων αντοχής του ΣΟΧ Φλώρινας από τους Πανελλήνιους Αγώνες που έγιναν στο Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια.
Πραγματοποιήθηκαν δύο αγωνίσματα, το Σάββατο 2/2 Sprint 1300 m και την Κυριακή 3/2 Απόσταση Ελεύθερης Τεχνικής Ατομικής Εκκίνησης.

Χαμηλότερα του αναμενόμενου το ξίφος ασκήσεως


 
Χωρίς καμία συμμετοχή στις οκτάδες των ατομικών αγωνισμάτων «κύλησε» άδοξα η 1η φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων (-17) στο Ξίφος Ασκήσεως το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, για τους αθλητές και τις αθλήτριες του Ο.ΞΙ.Φ.

Django, ο Τιμωρός (Django Unchained)



 
Δύο χρόνια πριν τον Εμφύλιο Πόλεμο ο σκλάβος Django έχοντας υποφέρει τα πάνδεινα από τα πρώην αφεντικά του, συναντά τον Γερμανό κυνηγό επικηρυγμένων Dr. King Schultz.

Συγχαρητήριο του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης στο Δρ Ν. Βασιλειάδη



Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης συγχαίρουν το εκλεκτό μέλος του συλλόγου και μέλος του ΔΣ Δρ Νικόλαο Βασιλειάδη, PhD, διακεκριμένο Νομικό, Ιστορικό, Συγγραφέα με ιδιαίτερη ενασχόληση επί τα Βαλκανικά ζητήματα, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Λέκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο «Σύγχρονη Παγκόσμια Ιστορία».

Επικοινωνώντας με το παιδί μου



 
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας προσκαλεί όλους τους γονείς σε ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Επικοινωνώντας με το παιδί μου».

Συγχαρητήρια της Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Μακεδονίας



 
Η Ένωση Αξιωματικών Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει τα συγχαρητήριά της στο αστυνομικό προσωπικό που συμμετείχε με οποιοδήποτε τρόπο στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι - το πρωί της 01-02-2013 στο Βελβεντό Κοζάνης - φέροντας βαρύτατο οπλισμό διέπραξαν ταυτόχρονα δύο ένοπλες ληστείες και προσπάθησαν να διαφύγουν κρατώντας όμηρο πολίτη.

Πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας  σας προσκαλεί στην ημερίδα  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013  και ώρα 18:00 στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας, οδός Ηπείρου 26, με θέμα:

Συνδέσου με Σύνεση


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι το θέμα της εισήγησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 06/02/2013, από 18:00 έως 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου είναι: «Συνδέσου με Σύνεση».

Ο Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης για το σχέδιο «Αθηνά»



 
Το ΔΣ του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης, αφού εξέτασε την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά την Φλώρινα και την Δυτική Μακεδονία:

Σημαντικά τα οφέλη από τη νέα προκήρυξη του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των ΜΜΕ


 
Στην διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του ΚΕΠ – ΑΝΕΜ Σπύρου Σκοτίδα, του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, και Απασχόλησης Γιώργου Σβώλη, του Προέδρου του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστα Κυριακίδη,

Τμήμα Latin & μοντέρνων χορών από τον ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου



Επαναλειτουργεί το τμήμα Latin & μοντέρνων χορών για παιδιά & ενήλικες. Πρώτη συνάντηση
 Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 5μμ,  στα γραφεία του συλλόγου στις εργατικές κατοικίες.

Ημερίδα με θέμα «Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» από το Δήμο Φλώρινας



                          

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                        
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   Τ.Κ.:53100

Τηλ: 2385351010

Fax: 2385044628


Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 31-01-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας διοργανώνει την Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013, ημερίδα με θέμα: «Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.
Από τις 09:00πμ της Τρίτης με τη συμβολή των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, σχολικές μονάδες θα παρευρεθούν  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, όπου θα ενημερωθούν από τον Υπαστυνόμο Α’ Παπαδόπουλο Βενιαμίν, για την πλοήγηση στο διαδίκτυο, τους κινδύνους που υπάρχουν, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν.
Στις 19:00 της ίδιας μέρας θα υπάρξει ομιλία, η οποία θα απευθύνεται σε γονείς και σε παιδιά, ώστε όλη η οικογένεια να έχει ενημέρωση για το σοβαρό αυτό θέμα.
Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ


ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ

Σε μια όμορφη και συνάμα φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα, που λάμπρυναν με την παρουσία τους οι αθλητές και  αθλήτριες του συλλόγου, η Επιτροπή Χάντμπολ του Αμύντα και ο πρόεδρος του συλλόγου Περικλή Χατζή, έκοψαν την ετήσια βασιλόπιτα.