Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα,  27-03-2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Φλώρινας ενημερώνει τους τοπικούς κτηνοτρόφους ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία διάθεσης των δημοτικών βοσκοτόπων με προθεσμία μέχρι τις 19-4-2013.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και στη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης στα τηλέφωνα: 2385351433 και 2385351426.

συνεδρίασε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με δεκατρία θέματα στην ημερήσια διάταξη



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                                           Φλώρινα, 27-03-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Τραϊανού Ρασάικου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με δεκατρία θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

Τμήμα γιόγκα

 
Το τμήμα γιόγκα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Φλώρινας είναι ένα λιμάνι γαλήνης. Δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει ένα χώρο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να πλησιάσετε την εσωτερική σας αρμονία σε σώμα και νου.
Τα μαθήματα γίνονται κάθε Πέμπτη, στις 20:30, Σταμπουλή 7.
Για περισσότερες πληροφορίες: 6982997030.

Ένα τετραήμερο με τον Ντανιέλ Τσιόκα

 
Με έναν πρωταθλητή παγκόσμιας κλάσης είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν 15 μικροί αθλητές των ΣΑΡΙΣΩΝ το τετραήμερο 22-25 Μαρτίου 2013. Ο Σύλλογος μετά από διαρκείς επαφές έφερε στη Φλώρινα τον Ντανιέλ Τσιόκα από την Αθήνα για να προπονήσει και να βελτιώσει την τεχνική κατάρτιση των παιδιών.

Μουσικά ταξίδια στον Παπαγιάννη

 
Ο κόσμος των παιδιών είναι πλημμυρισμένος με παραμύθια! Ιστορίες φανταστικές προκαλούν τη σκέψη των παιδιών, που χωρίς να το καταλάβουν μεταφέρονται σε τόπους μαγικούς, συναντούν ήρωες με ικανότητες μαγικές, βρίσκουν φίλτρα μαγικά, ξεπερνούν εμπόδια και δοκιμασίες και καταφέρνουν να νικήσουν καθετί κακό και να ζήσουν αυτά καλά και εμείς καλύτερα!

Σήμερα οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Φλώρινας

 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Φλώρινας ανακοινώνει στα μέλη του ότι η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα διεξαχθούν σήμερα Τετάρτη 27/03/2013 και ώρα 17:00 στην αίθουσα του ΕΒΕ Φλώρινας.
Παρακαλούνται τα μέλη για την ενεργή συμμετοχή τους.

Επιστολή του ΕΒΕ προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Κύριε Υπουργέ,
Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την αναστολή του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ οίκον λόγω εξαντλήσεως των οικονομικών αποθεμάτων στην Δυτική Μακεδονία, σε μια περιοχή που βάλλεται από την οικονομική κρίση με ποσοστό ανεργίας 40% και με τις επιχειρήσεις μας που δίνουν καθημερινό αγώνα για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να παραμείνουν ανοιχτές.

Ευχαριστήριο του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Φλώρινας


Το Δ.Σ. του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Νομού Φλώρινας θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας και τον αρχιερατικό επίτροπο, για την δωρεάν παραχώρηση γραβιέρας, που έκαναν προς τον σύλλογο μας  και που μας υπενθύμισαν σε όλους μας ότι  έχει σημασία η πρόσφορα προς τον συνάνθρωπο μας τους δύσκολους αυτούς  καιρούς και πως πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι για να προσφέρουν όπου υπάρχει  ανάγκη  .
ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Προκήρυξη αγώνα ανοιχτής συμμετοχής ski cross στη Βίγλα


Τον καθιερωμένο ετήσιο αγώνα ski cross ανοιχτής συμμετοχής προκήρυξε η διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας Πισοδερίου.
Έχει αθλοθετηθεί ένα αγώνισμα SKI και SNOWBOARD CROSS για την Κυριακή 31 Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα ΗΡΑ. Πρόκειται για ένα πολύ θεαματικό αγώνισμα μια και είναι από τα λίγα αγωνίσματα αλπικού σκι ομαδικής εκκίνησης (ανά τετράδα αθλητών).

Προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων


Παρεμβάσεις, θεσμικά μέτρα και δράσεις που δρομολογούν λύσεις στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην πηγή παραγωγής τους και ταυτόχρονα την καθιστούν από μάστιγα σε αναπτυξιακό μοχλό και μάλιστα με περιβαλλοντικό όφελος ανέπτυξε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας  Ηλίας Θεοδωρίδης στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του 

Ευχαριστήριο του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας


Οι μαθητές και ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν το προσωπικό του Δασαρχείου Φλώρινας καθώς και το ΚΤΕΛ Φλώρινας που συνέδραμαν στη μετακίνηση ομάδας μαθητών του σχολείου μας στο Λόφο του Αγίου Παντελεήμονα και την ανάβαση στο Σταυρό.
Οι μαθητές και ο Σύλλογος καθηγητών του 3ου ΓΕΛ Φλώρινας.

Πλήρης εγκατάλειψη του Αγίου Αχιλλείου και των κατοίκων του...

Όπως όλοι ξέρουμε ο Άγιος Αχίλλειος είναι ένα μέρος που προσελκύει το 100% του τουρισμού της Πρέσπας και των γύρω περιοχών. Είναι όμως και ένα μέρος 100% παραμελημένο από τον δήμο, την πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς. Η κατάσταση του Αγίου Αχιλλείου το 2013 χαρακτηρίζεται τουλάχιστον τριτοκοσμική αφού δεν υπάρχουν καν οι κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης όπως σε άλλους οικισμούς εντός των Πρεσπών.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμιός του και οι πολιτικοί χειροκροτητές του



Από τις αρχές του Φλεβάρη της χρονιάς που διανύουμε το Υπουργείο Παιδείας διαβουλεύεται, λέει, με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας για τη δημιουργία ενός «εξορθολογισμένου» χάρτη ανώτατης εκπαίδευσης στην επικράτεια. 
Ως διδάσκων αυτού του εκπαιδευτικού ιδρύματος τα τελευταία 23 χρόνια αλλά και ως μέλος της διορισμένης Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες της τοποθέτησής μου έχω να επισημάνω  τα  παρακάτω:

Αναβάλλεται για την Τετάρτη, 17 Απριλίου 13.30 μμ η διάλεξη - συζήτηση οργανώνοντας την καριέρα μου με το Γιώργο Σταμάτη



Τετάρτη, 17 Απριλίου, στην αίθουσα Μεγαλέξαντρος του Τ.Ε.Ε.Τ. θα γίνει η διάλεξη - συζήτηση οργανώνοντας την καριέρα μου με το Γιώργο Σταμάτη.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τη θετική λίστα των φαρμάκων



1ον : Η εφαρμογή της θετικής λίστας με ασφαλιστική τιμή είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται  σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ασφαλιστικό σύστημα πλην της Ελλάδος.
Είναι ένα μέτρο που αποζημιώνει τα φάρμακα στην βάση του θεραπευτικού όφελους του κάθε σκευάσματος σε σχέση με το κόστος και όχι μόνο με βάση το κόστος όπως ήταν η μέχρι τώρα  αποζημίωση με βάση το φθηνότερο γενόσημο.

Τοποθέτηση του Προέδρου του Ε.Κ.Φ. στο συνέδριο της ΓΣΕΕ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι ιστορικής σημασίας για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Ζούμε σε μια εποχή όπου η παγκοσμιοποίηση έχει καταφέρει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα.
Η πολιτική που εφαρμόζετε διεθνώς είναι αυτή που υπηρετεί το κεφάλαιο, τις συναλλαγές και το τραπεζικό σύστημα. Η οικονομική κρίση στη χώρα μας είναι συνέπεια των πολιτικών αυτών και δυστυχώς οι επιπτώσεις στους πολίτες και τους εργαζόμενους είναι ολέθριες, με ανυπολόγιστο το κόστος για το βιοτικό επίπεδο και τη συνοχή της κοινωνίας.

Σχολικοί Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού

Τροποποίηση προγράμματος διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2013 σε δύο μαθήματα ειδικότητας ΕΠΑΛ


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοινώνεται η τροποποίηση του προγράμματος των πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ έτους 2013 στο σημείο που αφορά την ημέρα εξέτασης δύο μαθημάτων των τομέων 1) Ηλεκτρονικής και 2) Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, ως ακολούθως:

Το «καλάθι» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης



Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να συμμετάσχει στην Έκθεση και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών σύνδεσης του Πρωτογενή και Δευτερογενή τομέα με τον Τουρισμό και τον
Πολιτισμό, για την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων ποιότητας, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία στην τοπική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Ακάλυπτος

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 1/4: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 2/4: 21.00
ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/4: 21.00

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο
ΕΝΑΣ!

Κωμωδία | 91'

Nαυάγιο για τα δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 15MW έκαστο, στo Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας



Το δεύτερο φωτοβολταικό ναυάγιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, μέσα σε λίγες μέρες, μετά από αυτό της Μεγαλόπολης την περασμένη Πέμπτη, συνέβη χθες Τρίτη 26/03 και αφορά τα δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 15MW έκαστο, στo

«Σύγχρονες τάσεις στη μελισσοκομία»



Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Κοζάνης, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών για τη
στήριξη του πρωτογενή τομέα και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες τάσεις στη μελισσοκομία»  το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

ρεσιτάλ πιάνου απο το Ωδείο Φλώρινας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Άνοιξη Μουσικής” που διοργανώνει το Ωδείο, θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ πιάνου με έργα Fr. Chopin, Al. Scriabin, W.A. Mozart, N. Kapustin, M. Ravel.
Στο ρεσιτάλ εμφανίζονται “Οι Πιανίστες του Ιονίου”, ομάδα φοιτητών της κατεύθυνσης πιάνου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Την ίδια μέρα στις 12 μ. με την εισαγωγική ομιλία ανοιχτή στο κοινό με θέμα “Μουσική Εκπαίδευση: μύθος και πραγματικότητα” , θα ξεκινήσει το διήμερο σεμινάριο πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη, σολίστα και καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η είσοδος  στο ρεσιτάλ είναι ελεύθερη

 

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε προς τον ΥΠ.Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος με θέμα : Αναστολή του προγράμματος " Εξοικονομώ κατ' οίκον" στη Δυτική Μακεδονία.




ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Βουλευτής Ν.Φλώρινας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ΘΕΜΑ: Αναστολή του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον» στη Δυτική Μακεδονία
Έντονη ανησυχία προκαλεί η αναστολή του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον» σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, οι οποίοι είτε έχουν καταθέσει αιτήσεις ή έχουν προετοιμάσει φακέλους προς κατάθεση και σε κάθε περίπτωση έχουν προβεί σε οικονομικά έξοδα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην διάλεξη - συζήτηση με θέμα: ΄΄ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΣΥΝ - ΗΘΕΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΄΄





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


         Η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΤΑ σας προσκαλεί στην διάλεξη - συζήτηση με θέμα: ΄΄ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΣΥΝ - ΗΘΕΙΑ  ΑΠΩΛΕΙΑ ΄΄ . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 και ώρα 6:00 Μ.Μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα. Η παρουσίαση του θέματος θα γίνει από τους κ. Βασιλάκο Γεώργιο Ψυχίατρο και κ. Πενεκελή Δημήτριο Ψυχολόγο.



                                                                             ΤΟ  Δ.Σ.