Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Ο νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμυνταίου (πρώην ΕΑΣ Αμυνταίου) στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης  προτίθεται να λειτουργήσει Τράπεζα Τροφίμων με την υποστήριξη του Δήμου Αμυνταίου.
Η Τράπεζα Τροφίμων ως
σκοπό θα έχει την πώληση βασικών προϊόντων διατροφής (πχ λάδι , ρύζι , τυρί , αλεύρι , κρασί , κλπ) σε τιμές παραγωγού (τιμές κόστους) κατά το πρότυπο του ‘κινήματος της πατάτας’. Έτσι σε συνεργασία με τις ΕΑΣ όλης της Ελλάδας θα παρέχονται βασικά προϊόντα διατροφής , αρίστης ποιότητας , σε τιμές κόστους.
Στόχος μας είναι αφενός η κατάργηση των  μεσαζόντων κατά την πώληση αγροτικών προϊόντων, έτσι ώστε να «αναπνεύσει» ο Έλληνας αγρότης , ενώ αφετέρου σημαντική θα είναι η ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού των δημοτών του Δήμου Αμυνταίου με ταυτόχρονη στροφή των καταναλωτών στα επώνυμα και ποιοτικά συνεταιριστικά προϊόντα.
Η τιμή των προϊόντων θα προκύπτει από την τιμή αγοράς τους, τα μεταφορικά έξοδα , το ΦΠΑ  και τον σχετικό αναλογούντα φόρο και θα γνωστοποιείται εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε Δημότης να παραγγείλει τις ποσότητες που επιθυμεί.
Οι παραγγελίες των προϊόντων θα γίνονται μετά τη  δημοσιοποίηση της τελικής τιμής συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο που θα διατίθεται από τα γραφεία της ΕΑΣ Αμυνταίου και του Δήμου Αμυνταίου είτε με ηλεκτρονική υποβολή του.
Επιδιώκουμε η ‘πίεση’ που θα ασκηθεί με αυτόν τον τρόπο στους μεσάζοντες να έχει άμεσα ορατό αποτέλεσμα στις τιμές προς τον καταναλωτή.
Κλείνοντας και για να προλάβουμε τις τυχόν κακοπροαίρετες κριτικές, επισημαίνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει το παραμικρό οικονομικό όφελος τόσο για την ΕΑΣ όσο και για τον Δήμο Αμυνταίου, παρά μόνο η ηθική ικανοποίηση της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και στους συνδημότες μας  σε μια από τις πλέον δύσκολες οικονομικές συγκυρίες για την Πατρίδα μας .


Με εκτίμηση,
Για την ΕΑΣ Αμυνταίου

Γιώργος Γιαννιτσόπουλος
Πρόεδρος ΕΑΣ Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου