Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 18-09-2012

Δελτίο Τύπου
Υπό την Προεδρία της Προέδρου, κας Ζέτας Ρίζου, και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κου Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου με ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη.


Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Φλώρινας, κος Γιάννης Βοσκόπουλος, αναφέρθηκε στην επιτυχή έκβαση της πορείας της τηλεθέρμανσης και συγκεκριμένα είπε: «Πριν λίγες μέρες το Υπουργείο ΠΕΚΑ και το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μας ανακοίνωσαν πως η τηλεθέρμανση έχει ενταχθεί επίσημα στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχει έρθει απάντηση από τις Βρυξέλλες και οι επιδοτήσεις είναι περίπου 70% ευρωπαϊκά κονδύλια, 10,5%  κρατική συμμετοχή και γύρω στο 19,5 % ιδία συμμετοχή για την οποία τα 3.000.000€ θα εξασφαλιστούν με δάνειο από το Παρακαταθηκών και Δανείων και τα υπόλοιπα θα εκταμιευτούν από τον Τοπικό Πόρο.»
Όσον αφορά στο θέμα των διακλαδώσεων της τηλεθέρμανσης και στο θέμα των ανεμογεννητριών, ο Δήμαρχος συγκεκριμένα απάντησε: «Η μελέτη που έχει γίνει δεν καλύπτει όλη την πόλη αλλά αφορά σε 2.500 καταναλωτές. Οι διακλαδώσεις για τα χωριά απ’ όπου περνάει ο κεντρικός άξονας, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν γιατί το κόστος θεωρείται μεγάλο, αλλά αυτό θα το δούμε στη συνέχεια. Για το θέμα της Μελίτης η μελέτη έχει προχωρήσει, έχω δώσει εντολή επικαιροποίησης και στη συνέχεια πρέπει να την εντάξουμε σε ένα πρόγραμμα. Φυσικά, επειδή δε γνωρίζαμε την έκβαση, που θα έπαιρναν τα πράγματα από την Ε.Ε. αποφασίσαμε πρώτα να προχωρήσουμε με τη τηλεθέρμανση της Φλώρινας και στη συνέχεια με της Μελίτης. Σχετικά τώρα με το θέμα των ανεμογεννητριών της Βίγλας και συγκεκριμένα με τις αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου από την εταιρεία που τις ανέλαβε, είναι διαπιστωμένο πως δεν έχουν γίνει σωστά και θα διεκδικήσουμε να γίνουν εκ νέου αποκαταστάσεις και να δοθούν αποζημιώσεις βάσει νομοθεσίας.»   
Το θέμα προ ημερήσιας διάταξης είναι:
«Έγκριση της Απόφασης 59/2012 Δ.Σ. σχετικά με τον απολογισμό Α’ τριμήνου οικ. έτους 2012» με εισηγητή τον κο. Γεωργιάδη Αριστοτέλη, Προϊστάμενο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα. 
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

«Επιλογή συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης (άρθρο 77 του Ν.3852/2010)» με εισηγητή τον κο Ι. Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Για το συγκεκριμένο θέμα δεν εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία των 2/3 οπότε και θα επαναληφθεί η ίδια διαδικασία στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βάσει του Νόμου που προβλέπει και δεύτερη ψηφοφορία σε περίπτωση μη εκλογής “Συμπαραστάτη του Δημότη”. Οι υποψήφιοι της θέσης ήταν ο κος Ναλπαντίδης Λάζαρος ο οποίος έλαβε 17 ψήφους, η κα Κηπουροπούλου Γεωργία η οποία  έλαβε μία ψήφο, η κα Κουτουράτσα Πανδώρα η οποία έλαβε μία ψήφο, ο κος Σολάκης Παντελής και η κα Σαπουντζή Αγγελική, οι οποίοι δεν έλαβαν καμία ψήφο.
Για το θέμα του συμπαραστάτη του δημότη ο Δήμαρχος τόνισε: «Αν δεν μπορεί να εκλεγεί σήμερα συμπαραστάτης του δημότη, δεν μπορεί να εκλεγεί ποτέ. Αν πραγματικά θέλουμε ο θεσμός να λειτουργήσει, μπορούμε να ψηφίσουμε και να εκλέξουμε συμπαραστάτη σήμερα. Ειδάλλως, καταλήγουμε πως δεν μπορούμε να τον εκλέξουμε ποτέ, πως αντιπολίτευση και συμπολίτευση δεν μπορούμε να τα βρούμε για έναν τόσο σοβαρό θεσμό και την επόμενη φορά μπορεί να μην υπάρχει και κανένας υποψήφιος για τη θέση.»
«Σύνδεση Δήμου Μελίτης-ΤΔ Σιταριάς με Δήμο Περάσματος-ΤΔ Αμμοχωρίου» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
«Σχετικά με παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: Ασφαλτόστρωση οδών Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς καταψηφίστηκε από τον κο. Α. Ασπρίδη.
«Σχετικά με γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αιολικού πάρκου στη θέση ΑΓΝΑΝΤΙ του Δήμου Φλώρινας» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
«Σχετικά με γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αιολικού πάρκου στη θέση ΠΕΤΡΟΒΟΥΝΙ του Δήμου Φλώρινας» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Τα δύο παραπάνω θέματα πήραν ομόφωνη αναβολή.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κος Γιάννης Βοσκόπουλος ζήτησε την αναβολή του θέματος και συγκεκριμένα είπε: «Την προηγούμενη φορά αναβάλαμε το συγκεκριμένο θέμα για να μας προσκομίσει η εταιρεία στοιχεία. Πρέπει να πάμε και σε δεύτερη αναβολή  ώστε να διαπιστώσουμε με τεχνικούς της ΔΕΗ τι βλάβες και ποια κόστη στις περιουσίες των κατοίκων μπορεί να προξενήσει η εναέρια γραμμή.»
«Σχετικά με εκμίσθωση για υλοτομία των συστάδων 2β1 και 2δ του Δημοτικού Δάσους Πολυποτάμου» με εισηγητή τον Δρ. Ι. Μουντούση, Αναπληρωτή Προϊστάμενο τομέα Αγροτικής
«Σχετικά με επιλογή χώρου για την τοποθέτηση του ανδριάντα της Ελευθερίας» με εισηγητή τον κο Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
«Σχετικά με μετατόπιση προτομής του Νικ. Πύρζα και του Νικ. Παπαδόπουλου “Παππού”» με εισηγητή τον κο Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
«Σχετικά με επιλογή χώρου για την τοποθέτηση του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου» με εισηγητή τον κο Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
«Σχετικά με συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας με το μη κερδοσκοπικό Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού ¨ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ¨ προγράμματος που αφορά στην πρόληψη και στην έγκυρη διάγνωση».
Όλα τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου