Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Πλήρης εγκατάλειψη του Αγίου Αχιλλείου και των κατοίκων του...

Όπως όλοι ξέρουμε ο Άγιος Αχίλλειος είναι ένα μέρος που προσελκύει το 100% του τουρισμού της Πρέσπας και των γύρω περιοχών. Είναι όμως και ένα μέρος 100% παραμελημένο από τον δήμο, την πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς. Η κατάσταση του Αγίου Αχιλλείου το 2013 χαρακτηρίζεται τουλάχιστον τριτοκοσμική αφού δεν υπάρχουν καν οι κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης όπως σε άλλους οικισμούς εντός των Πρεσπών.

Στον Άγιο Αχίλλειο και στην γέφυρά του δεν υπάρχει φωτισμός εδώ και 6 μήνες και όταν λέμε ότι δεν υπάρχει το εννοούμε. Στον Άγιο Αχίλλειο αυτήν την στιγμή δεν φέγγει ούτε μια λάμπα και οι κάτοικοι και επισκέπτες κυκλοφορούν με φακούς. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η κατάσταση της γέφυρας είναι ανεπίτρεπτη όταν υπάρχουν σπασίματα και τρύπες κατά μήκος της γέφυρας.

Τα σκουπίδια επίσης είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα αφού κανένας δεν ασχολείται με αυτά και την περισυλλογή τους, παρά μόνο οι ίδιοι οι κάτοικοι. Στον Άγιο Αχίλλειο υπάρχει μόνο ένας σκουπιδοτενεκές 1,5 m ύψος x 40 m πλάτος για όλους τους κάτοικους και επισκέπτες του νησιού με αποτέλεσμα να είναι μόνιμα ξεχειλισμένος από σκουπίδια και έξω από αυτόν να δημιουργούνται βουνά απορριμμάτων.
Οι δημόσιες τουαλέτες στο πάρκινγκ του Αγίου Αχιλλείου είναι ένα έργο το οποίο ξεκίνησε και δεν τελείωσε ποτέ η μάλλον κάποιοι το θεώρησαν τελειωμένο στην κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Η εικόνα που συναντάς κατά την είσοδο σου στο νησί είναι πεσμένες πινακίδες που έχουν πληροφορίες για τα αρχαία μνημεία του νησιού, και λασπωμένοι δρόμοι με πέτρες και λακκούβες νερού.
Αυτά είναι μερικά από τα πιο σοβαρά προβλήματα αυτού του πανέμορφου κατά τα άλλα τόπου.
Επισκέπτης στον Άγιο Αχίλλειο












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου