Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ανοιχτή επιστολή – διαμαρτυρία προς τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΔΥΜ

Ανοικτή επιστολή του προέδρου του Φ.Σ.Φ.Α κ. Κων/νου Ραπτόπουλου – Χατζηστεφάνου προς τον πρόεδρο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας (ΕΚΑΣΔΥΜ) κ. Σαββίδη Λάζαρο, με αφορμή όσων διαδραματίστηκαν κατά τον αγώνα του Σαββάτου, 6/4/2013 μεταξύ των ομάδων μπάσκετ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και του Α.Σ. «ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ».

Πρόεδρε
Χθες, 06/04/2013, γράφτηκε μια μαύρη σελίδα στη διάρκεια της θητείας σου ως προέδρου της Ένωσης, κατά τη διάρκεια του τρίτου αγώνα της τελικής φάσης των play off της Α’ Ανδρών, μεταξύ των ομάδων ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και του Α.Σ. «ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ».
Και αυτό εξαιτίας των διαιτητικών αλχημειών που ως αποτέλεσμα είχαν τη μετατροπή ενός καθαρού αθλητικού αγώνα (όπως οι δυο προηγούμενοι που κρίθηκαν από παίκτες και προπονητές, καθαρά και μόνο αγωνιστικά, στον πόντο και στο τελευταίο δευτερόλεπτο), μεταξύ των δυο καλύτερων ομάδων του φετινού πρωταθλήματος, σε ρεσιτάλ εσκεμμένων διαιτητικών παρεμβάσεων, παραβάσεων και τελικής διαμόρφωσης του αποτελέσματος.
Οι συγκεκριμένοι διαιτητές κατόρθωσαν να χαλάσουν μια πολιτιστική γιορτή (διότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και όχι αλητεία) και να την μετατρέψουν σε αντιδικία μεταξύ δυο γειτονικών πόλεων, μόνο και μόνο γιατί έτσι «συμφέρει».
Τα «λάθη» των διαιτητών κατόρθωσαν να χαλάσουν το αθλητικό πνεύμα του συγκεκριμένου αγώνα, να αποσυντονίσουν σε «καίρια» σημεία και να βγάλουν «εκτός εαυτού» τους, παραδοσιακά, πλέον ήρεμους παίκτες -αλλά και άτομα- του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (Κέκκελη, Τούζο, Βίτκα) και να εξοργίσουν την εξέδρα (2000 άτομα εκ των οποίων οι 1500 μαθητές και μαθήτριες, γυναίκες με μωρά και νοικοκυραίοι).
Ο διαιτητές «εντόπισαν» αμέσως το, αγνώστου προέλευσης, «επικίνδυνο» πλαστικό «καπάκι» που έπεσε «τυχαία» στο γήπεδο και προφανώς δίνεται η «χρυσή ευκαιρία» για τιμωρία της έδρας μας, χωρίς να πέσουν στην αντίληψή τους οι συνεχείς και προκλητικές εκδηλώσεις του εφόρου των φιλοξενουμένων στον πάγκο της ομάδας (δε θα επιθυμούσα να τις ονοματίσω με την, απ’ αιώνων, αποδεκτή αποκριάτικη ονομασία των παραδοσιακών εθίμων του όμορου νομού και στα οποία έθιμα συμμετέχουν πολλοί Φλωρινιώτες) και των ολίγων, πλην «ανόητων», εκ των λιγοστών οπαδών τους.

Πρόεδρε
Όσες φορές, φέτος, απειληθήκαμε να αποβληθούμε από το πρωτάθλημα εξαιτίας «μη έγκαιρης εξόφλησης» των διαιτητών (άλλο παράδοξο της Ένωσης, να απαιτείται η άμεση καταβολή των οδοιπορικών και της αμοιβής τους, με την απειλή του μηδενισμού και σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία), δεν πραγματοποιήθηκε η απειλή, διότι τελικά, πληρώσαμε «εκ των ενόντων». Όπως πολύ καλά ξέρεις, προπονητής (εγχειρισμένος μιας ημέρας πριν τον αγώνα), βοηθοί και παίκτες είναι άμισθοι και, τους λατρεύουμε για αυτό.
Παρά τις τιμωρίες που επιβλήθηκαν σε παίκτες και τον έφορο της ομάδας μας, τελικά, φτάσαμε στους τελικούς, ενωμένοι και πιο δυνατοί με βοηθούς μας τους ανίσχυρους -οικονομικά- χορηγούς μας και αυτούς, που τους χρωστάμε ακόμα. Τους ευχαριστούμε πολύ και να ‘ναι καλά.
Και για αυτά, φυσικά ευθύνονται αρκετοί μέσα από την Ένωση. Δεν ξεχνώ συνεργάτη σου, σκληρό αντι-Φλωρινιώτη (συντοπίτη μας) και γνωστό είρωνα να μου δηλώνει αρχές της χρονιάς: «πάρτε το κυπελάκι που σας έδωσε η Ακαδημία και παίξτε παραπέρα», όταν βραβεύτηκε ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ μας με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ακαδημίας Αθηνών το 2012. Να ζήσετε όλοι μαζί και να τους χαίρεσαι τέτοιους συνεργάτες.
Το τραγικό όλων είναι ότι δεν αντιλαμβάνεστε, ως «υπεύθυνοι» της Ένωσης, ότι αναπαράγετε εκείνη ακριβώς τη νοοτροπία που έφερε την πατρίδα μας σ’ αυτήν την κατάσταση. Είναι θέμα υγείας όχι μόνο για τη μεγάλη οικογένεια της καλαθοσφαίρισης αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, να αποδοκιμάσει έμπρακτα, απομονώνοντας στο περιθώριο αυτές τις αντιλήψεις και τους εκφραστές τους.

Πρόεδρε
Τον τόπο μας, τον πλήγωσαν πολλοί και πολλές φορές, αλλά αντέξαμε. Αντιστεκόμαστε σε καιρούς δεινής οικονομικής κρίσης και καθολικής κατήφειας με όπλα την παιδεία και τον πολιτισμό μας. Ως Φλωρινιώτες είμαστε καρτερικοί αλλά και περήφανοι.
Το πρωτάθλημα το έχουμε πάρει ήδη με την αξία μας και χωρίς τη βοήθεια κανενός. Εκτός, εάν μας το στερήσουν πανομοιότυπα «τερτίπια».
Στον επόμενο αγώνα σε καλώ να κάτσεις στην κερκίδα μαζί μου, με τους Φλωρινιώτες και όχι κοντά στη Γραμματεία, στους διαιτητές, στα «άδυτα» αποδυτήρια ή δίπλα σε οδούς διαφυγής.
Ο «Αριστοτέλης» ανήκει στην κοινωνία της Φλώρινας.
Είναι η κοινωνία της Φλώρινας.
Δε φοβόμαστε.

Κων/νος Ραπτόπουλος – Χατζηστεφάνου
Πρόεδρος του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου