Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο συνδυασμός «Ενότητα – Συνεργασία» για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας


Αν κρίνουμε, από όλα όσα αναφέρει ο Δήμος Φλώρινας σε δελτίο τύπου για την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι κάθε άποψη διαφορετική από αυτήν της πλειοψηφίας αποτελεί λόγια καφενείου, προσβολή και ότι άλλο μπορεί να κατεβάσει ο νους. 

Είναι ξεκάθαρη η θέση του συνδυασμού μας για τις επιχορηγήσεις των συλλόγων. Με αφορμή το θέμα της Ευξείνου Λέσχης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενός μεγάλου και ιστορικού συλλόγου που όλοι τιμούμε, εκφράσαμε ξανά τη άποψη μας, γενικότερα για τους συλλόγους, ότι ο Δήμος πρέπει τώρα, στην αρχή της νέας θητείας, να συγκεντρώσει όλους τους συλλόγους, να τους ακούσουμε, να καταγραφούν οι ανάγκες λειτουργίας τους, να ληφθεί υπόψη ο προγραμματισμός δράσεων και δραστηριοτήτων και κατόπιν να καθορίσουμε με δικαιοσύνη και χωρίς διαχωρισμούς «ημετέρων και μη» τις επιχορηγήσεις και κάθε είδους στήριξη.
Αυτό επιδιώκουν και οι ίδιοι οι σύλλογοι. Τη διαφάνεια και την ισομεταχείριση στην αντιμετώπιση τους. Στην ανακοίνωση όμως του Δήμου, θέλοντας να αποπροσανατολίσουν από την ουσία της θέσης μας, είδαν αντιπαλότητα απέναντι στην Εύξεινο Λέσχη, ίσως γιατί έτσι τους βολεύει.

Όσον αφορά τις απευθείας αναθέσεις έργων από τον Δήμο εκφράζουμε την άποψη μας υπέρ των διαγωνιστικών διαδικασιών για να κατοχυρωθεί η διαφάνεια και η αξιοπιστία. Εάν, για λόγους επειγουσών αναγκών ή όταν πρόκειται για μικρά ποσά, πρέπει ο Δήμος να προχωράει σε απευθείας αναθέσεις δε θα επιτρέψουμε τους λίγους να καρπώνονται εις βάρος των πολλών. Όλοι οι επαγγελματίες της Φλώρινας δικαιούνται ίσης αντιμετώπισης, με αξιοκρατικά κριτήρια χωρίς αποκλεισμούς.

Τα δύο θέματα για την συγκρότηση των επιτροπών παραλαβής υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας, έως και άνω του ποσού των 2.934,70 ευρώ, κατόπιν αντιδράσεων σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης αποσύρθηκαν και θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση.

Η διαφωνία δημιουργήθηκε γιατί, σύμφωνα με την εισήγηση, η συγκρότηση προβλέπονταν να πραγματοποιηθεί με τις διατάξεις παλιότερου νόμου που προέβλεπε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα αποτελέσουν μέλη της επιτροπής πρέπει να οριστούν από το δημοτικό συμβούλιο, ουσιαστικά δηλαδή από την πλειοψηφία. Ο νόμος όμως έχει αναθεωρηθεί και τα μέλη των επιτροπών κληρώνονται από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων.
Επιθυμώντας να στείλουμε μήνυμα σύμπνοιας και επειδή είναι η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου δεν χρεώνουμε σκοπιμότητα και αναμένουμε την ορθή διαδικασία στην επόμενη συνεδρίαση.

Ο συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, πιστός στις αρχές που εξήγγειλε, θα υπερασπιστεί τη διαφάνεια και την αξιοκρατία και θα αγωνιστεί για την ίση αντιμετώπιση όλων των πολιτών.

2 σχόλια:

  1. Να δώσουν λογαριασμό σύλλογοι που δρούν δεκαετίες σε χθεσινά πολιτικά παρτάλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟ ΒΕΖΙΡΗ ΣΤΑΘΗ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή