Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτροπές και Επιτροπάτα….

Η απόφαση ήταν ομόφωνη - στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο - για τη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα διεκδικήσει για μας τη θεσμοθέτηση μόνιμης επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης στο Δήμο Φλώρινας:
για κάθε οικία
• για κάθε επιχείρηση
• για κάθε αγροτική και κτηνοτροφική μονάδα
• για κάθε Δημόσιο και Δημοτικό κτίριο κ.λ.π., κ.λ.π…

Και θα αποτελείται από τους: Μητροπολίτη Φλώρινας, τους δύο Βουλευτές, τους τρείς Δημάρχους, τους δύο Αντιπεριφερειάρχες, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, τους προέδρους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και του Επιμελητηρίου και από τον τέως Βουλευτή Γιώργο Λιάνη.
Έτσι λοιπόν, σε λίγες μέρες η Επιτροπή μας θα κατηφορίσει προς την Αθήνα, όπου θα δώσει τη μάχη της με τους «βαρβάρους» που αδυνατούν να κατανοήσουν πως στη Φλώρινα έχουμε έναν ατελείωτο χειμώνα και πως η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν της κίνησης, θα είναι η οριστική ταφόπλακα για τον νομό (αγνοώντας τον Στάθη που λέει ότι αυτό δεν έγινε για εισπρακτικούς λόγους (!!!), αλλά για την πάταξη του λαθρεμπορίου!!!!!)
Την επιτροπή, η οποία θα είναι αρματωμένη (ως αστακός) με επιχειρήματα και υπομνήματα και μπροστάρη τον Σεβασμιότατο, στην έξοδο της πόλης (μιας και δεν έχουμε τρένο) θα χαιρετήσει και θα ενθαρρύνει σύσσωμος ο λαός της Φλώρινας.
Τη μέρα εκείνη τα σχολεία θα κλείσουν. Οι μαθητές και οι νοικοκυρές, με γάντια, κασκόλ, σκουφάκια και άδεια μπιτόνια πετρελαίου, θα βγουν μια αναμνηστική φωτογραφία με όλη την Επιτροπή, την οποία θα ενεχυριάσουν στον Δήμαρχο για να έχει ένα επιπλέον επιχείρημα στην διεκδίκηση των αιτημάτων….
Στο μεταξύ, την ώρα που θα λαμβάνει χώρα η τελετή αποχαιρετισμού, οι επιστρατευμένοι φοιτητές της Καλών Τεχνών, θα ζωγραφίσουν στο πούλμαν που θα μεταφέρει την Επιτροπή, έναν βαρύ και ασήκωτο Χειμώνα, όπως τον περσινό. Έτσι για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή!
Στην συνέχεια, θα τους κουνήσουμε όλοι μας τα μαντήλια προσευχόμενοι σιωπηλά για την επιτυχία της αποστολής…
Έτσι λοιπόν, η Επιτροπή με τις ευχές όλων και με ανεβασμένο το ηθικό θα ξεκινήσει το ταξίδι γεμάτη αυτοπεποίθηση πιστεύοντας ακράδαντα στη νίκη.
Στην Επιτροπή, ο «Πολίτης» προτείνει κατά την διάρκεια του ταξιδιού, συχνά – πυκνά να τραγουδούν το παρακάτω άσμα για να εμψυχώνεται…
Στρατιώτη μου τη μάχη θα κερδίσει…
Όποιος πολύ το λαχταρά να ζήσει…
Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει..
Στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνει…

Και άμα τη αφίξει στο Αθηνοκεντρικό Κράτος, η συνάντηση με τον Υπουργό (και όχι κανέναν γραμματέα της σειράς) πρέπει να είναι άμεση. Και μην σας παρασύρουν με τίποτα κεράσματα και χαλαρώσετε (μη σας πιάσουν «Κώτσους» δηλαδή).
Ο Γιάννης (ο Δήμαρχος) όσο θα επιχειρεί ενάντια στον Υπουργό, να έχει στο πλάι του τον Σεβασμιότατο με την μαγκούρα παρατεταμένη στέλνοντας σαφέστατα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση….
Όσο ο Γιάννης θα διαπραγματεύεται με τον Υπουργό, τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής θα στηρίζουν τον Γιάννη, φωνάζοντας ρυθμικά:
Γιάννη, γερά με τσαμπουκά!!!
Γιάννη, γερά και πάρ’ τους τα λεφτά!!!
Σεβασμιότατε, αν «ανοίξετε» και μερικά κεφάλια μην στεναχωρηθείτε καθόλου. Η άφεση αμαρτιών είναι δεδομένη, τόσο από τον Ύψιστο (γιατί αυτός γνωρίζει το δίκιο), όσο και των Φλωρινιωτών!

Στην Επιτροπή ο «Πολίτης» προτείνει και μερικά άλλα επιχειρήματα για να πετύχει το στόχο της.
Πείτε στον Υπουργό, πως αν δεν ικανοποιήσει το αίτημά σας σύσσωμοι οι Φλωρινιώτες θα προχωρήσουν στις παρακάτω κινήσεις:
Α) Θα φουλάρουμε όλοι μας τους λέβητες με κάρβουνο και θα μολύνουμε όλο το λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας (θα διαψεύσουμε δηλαδή την εικόνα, ότι στην Δυτική Μακεδονία τα εργοστάσια είναι υπερσύγχρονα και δεν μολύνουν το περιβάλλον). Η μόλυνση θα είναι τέτοια που θα φτάσει μέχρι και την Αθήνα!!!
Και τότε ουαί και αλλοίμονο σε σας !!!
Θα σας την πέσουν οι Οικολόγοι, η Greenpeace, οι Πράσινοι της Γερμανίας και άλλων χωρών και άντε να βγάλεις άκρη με αυτούς!!!
B) Θα ζητήσουμε από τον Στέφανο (τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου) μιας και είναι χρόνια υπάλληλος της ΔΕΗ και ως γνωστόν έχει πολλά φιλαράκια στην Επιχείρηση, να τους ζητήσει να κατεβάσουν όλους τους διακόπτες και έτσι να διακόψουν την ροή του ρεύματος προς την Αθήνα. Τα κομπιούτερ σας θα πάθουν μπλάκ-αουτ και τότε να δούμε που θα παίζετε πασιέντζα!!! Οι θερμοπομποί με του οποίους και ζεσταίνεστε δεν θα βγάζουν ούτε ζέστη, ούτε κρύο. Για να δείτε τι εστί βερίκοκο!!!
Αν ο Υπουργός παραμένει άκαμπτος και δεν υποχωρεί από τις αρχικές του θέσεις, τότε ο Γιάννης θα πρέπει να «ρίξει» στο παιχνίδι το βαρύ πυροβολικό, το ισχυρό φύλο, την Ζέτα!!!
Ζέτα προς Υπουργό: Ακούστε καλά κ. Υπουργέ…
Υπουργός: Μα Κυρία μου..
Ζέτα: ΔΕΝ είμαι η Κυρία κανενός…
Υπουργός: ……
Ζέτα: Ακούστε καλά κ. Υπουργέ. Αν δεν ικανοποιήσετε άμεσα το αίτημα μας, επιστρέφουμε αυθημερόν στη Φλώρινα και συγκαλούμε έκτακτο (βραδινό Δημοτικό Συμβούλιο).
Παίρνουμε, στο άψε-σβήσε μια ομόφωνη απόφαση, με την οποία κηρύττουμε ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Φλώρινα τον βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη, στην περίπτωση που ψηφίσει, ΝΑΙ σε όλα.
Τι προτιμάτε λοιπόν; Να μην ψηφίσει ο Στάθης τα μέτρα και να πέσει η Κυβέρνηση, και στη συνέχεια να αναλάβουν την εξουσία αυτοί οι «επικίνδυνοι» του ΣΥΡΙΖΑ;
Την ώρα εκείνη, που ο Υπουργός θα είναι ζαλισμένος από την σφοδρή επίθεση της Ζέτας, ο Γιάννης στις καθυστερήσεις θα βγάλει από το μανίκι του τον κρυφό του άσσο, τον Γιώργο Λιάνη, ο οποίος θα του απαγγείλει ένα ποιητικό περί μαυροφορεμένων γυναικών στην Πρέσπα… Ξέρει αυτός.. και θα αποτελειώσει τον Υπουργό, ο οποίος αποκαμωμένος και εξαντλημένος πριν καταρρεύσει θα αναφωνήσει: ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!!

Υ.Γ. Και μην ξεχάσετε το πιο σημαντικό. Όταν φτάσετε με το καλό στην Αθήνα, πείτε στους αρμοδίους Υπουργούς και παρατρεχάμενους της εξουσίας, πως από δω και πέρα να προσέχουν πως μας αντιμετωπίζουν…

Γιατί εμείς είμαστε Ελληνάρες και όχι τίποτα Γιαπωνέζοι ή Κινέζοι… Γκέγκε;;;
********
Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολτσάνης
Νομικός Σύμβουλος: Βασίλης Καραντζίδης
Τόνωση Ηθικού: Δόξα Κωτσαλίδου
Πρωταγωνιστές: Σεβασμιότατος, Γιάννης Βοσκόπουλος, Στέφανος Μπίρος, Ζέτα Ρίζου και ο ανεπανάληπτος Γιώργος Λιάνης.
Έπαιξαν: Στάθης Κωνσταντινίδης, Θανάσης Γερμανίδης, Μάκης Ιωσηφίδης, Βασίλης Τσέπας, Δημήτρης Ηλιάδης, Γιάννης Αντωνιάδης, Σάββας Σαπαλίδης.
Κομπάρσοι: Γυναικόπαιδα της Φλώρινας, Φοιτητές Καλών Τεχνών.

Στην διάθεσή σας για προτάσεις (αφιλοκερδώς πάντα)

Ο Εκδότης του «Πολίτη»
Γιάννης Δ. Νικολτσάνης

2 σχόλια:

  1. me tetious snikanous anthropous kai midenistes pos na paei i florina mprosta. Afou aftoi k. Nikoltsani den sas kanoun , kante kati eseis gia na sothoume!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ , ΓΡΑΦΕΙ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή