Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΚΦ - ΚΑΡΑΚΟΛΗ ΜΙΧΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 30-10-2012

Συμπατριώτισσες  Συμπατριώτες
Σήμερα είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι, αποφασισμένοι, διεκδικητικοί.
Όλοι  μαζί απαιτούμε και ενώνουμε τις φωνές μας για να ακουστούμε σε όλη τη χώρα, να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι ακρίτες του νομού Φλώρινας ζητούμε ισότιμη μεταχείριση με τους υπόλοιπους Έλληνες.
Είμαστε σήμερα εδώ για να αντικρούσουμε όλοι μαζί την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας και των φορέων διαχείρισης η οποία μας έχει φέρει σε απόγνωση. 
Είμαστε σήμερα εδώ για να διαδηλώσουμε ενάντια  στην άνιση μεταχείριση του νομού μας.
Αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε στις άδικες αντεργατικές και αναποτελεσματικές πολιτικές, που βυθίζουν την τοπική μας οικονομία.
Είναι αναγκαίο να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά και να συνταχθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, στον κοινό αγώνα, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. 
Είμαστε σήμερα εδώ να αγωνιστούμε, να δώσουμε την ευκαιρία στη νεολαία και στα παιδιά μας, να μπορούν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς σε αυτό τον τόπο.  Δεν αντέχουμε άλλο.
Γνωρίζεται πολύ καλά όλοι ότι πετρέλαιο θέρμανσης είναι δυσβάστακτο οικονομικό βάρος για όλους μας.
Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε σε αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, που κάθε χρόνο λόγο της κλιματικής αλλαγής γίνονται δυσκολότερες. 
Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ένα προϊόν αναγκαίο για κάθε οικογένεια, κάθε κάτοικο της περιοχής, είναι ζωτικής σημασίας  γιατί το χρησιμοποιούμε για εννέα περίπου μήνες το χρόνο. Είναι απαράδεκτη η αδιαφορία της πολιτείας που δε μερίμνησε η περιοχή μας,  να έχει φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης. Η μέση οικογένεια ξοδεύει για πετρέλαιο 4 - 5.000,00€ το χρόνο για να έχει ελάχιστη θέρμανση. Με κατώτατο μισθό τα 580,00€ μπορεί ο κάτοικος του νομού να εξασφαλίσει τη θέρμανση του; Φυσικά όχι.
Είναι αδιανόητο ο κάτοικος του νομού Φλώρινας να πληρώνει 3πλάσιους φόρους από τους υπόλοιπους έλληνες που ζουν σε άλλες περιοχές της χώρας εξαιτίας του πετρελαίου θέρμανσης.  Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μείωση της τιμής για όλους τους κατοίκους του νομού μας.
Η οικονομική κρίση έχει πλήξει βαθύτατα όλους τους έλληνες, αλλά εμάς δυο φορές περισσότερο. Η ανεργία εδώ και πολύ καιρό είναι πάνω από 35% και συνεχώς αυξάνετε. Οι νέοι μας αδυνατούν να βρουν κενές θέσεις εργασίας, γιατί δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, δεν συντελείτε κανένα έργο και δεν φτάνει μόνο αυτό αφαιρούνται και οι υπηρεσίες που χρόνια λειτουργούσαν στο τόπο μας. Στρατός – ΤΕΙ – Πανεπιστήμια – Τράπεζα Ελλάδος – ΙΚΑ Αμυνταίου – Εφορία Αμυνταίου – Υποβαθμίζουν το νοσοκομείο και συνεχίζουν.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναγκάσουμε τους νέους μας να μεταναστεύσουν, όπως έκαναν οι παππούδες και οι πατεράδες μας. Έχουμε υποχρέωση εμείς και η πολιτείας να βρούμε τον τρόπο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να υπάρχει ανάπτυξη και εργασία για όλους.
Ο απομακρυσμένος νομός μας, καταδικάζετε από την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική στην απομόνωση.
Η κυβέρνηση και τα κόμματα μας θεωρούν δεδομένους και αδύναμους. Ξεχνούν τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μας θυμούνται στις εκλογές και μόνο.
Μετά από τη μεγαλειώδη σημερινή συγκέντρωση αποδεικνύουμε ότι ούτε δεδομένοι ούτε αδύναμοι είμαστε.
Η αγανάκτηση μας έχει ξεχειλίσει.
Ο αγώνας αυτός είναι δικός μας και μέσου αυτού θα επιτευχθεί ο στόχος μας.
Δεν χαρίζουμε τον τόπο μας σε κανέναν.
Όλοι μαζί μπορούμε!!!
Σας ευχαριστώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου