Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Έφαγε… πόρτα το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας από τον Γιώργο Δακή!


Διαχειρίζεται ανταγωνιστικές ευρωπαϊκές προτάσεις, ύψους 4.000.000 ευρώ, τα οφέλη των οποίων αποκομίζουν οι κάτοικοι και οι φορείς της Δυτικής Μακεδονίας.
Σε τοπικό επίπεδο, ξεκίνησε εδώ και καιρό μια στενή συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς (ΕΒΕ Κοζάνης, Πανελλήνια Ομοσπονδία Γούνας, ΤΕΕ/ΤΔΜ, Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, δήμους και οργανώσεις εθνικής εμβέλειας) που έχει ως αρχικό στόχο τησύνδεση μέσω ΤΟΠΣΑ του αγροτικού χώρου με την επιχειρηματικότητα και κατ’ επέκταση τη συμβολή μείωση των δεικτών ανεργίας.
Και όμως, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (γιατί για αυτό μιλά η στήλη), ο κύριος μοχλός εκπαίδευσης και κατάρτισης της Δυτικής Μακεδονίας σε γνωστικά αντικείμενα που άπτονται της πρόσκλησης για τα ΤΟΠΣΑ, «έφαγε» πόρτα από την περιφέρεια και τον περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, καθώς το «έβγαλε» έξω, αντικαθιστώντας το από…ΚΕΚ! Πρόκειται δε για το μόνο τοπικό τριτοβάθμιο ίδρυμα σε όλη τη χώρα που η περιφέρεια αντί να το ενισχύει το αποκλείει συστηματικά από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Δεν έχουν, λοιπόν, δίκιο οι καθηγητές του Πανεπιστημίου να διαμαρτύρονται και να μην «τσιμπάνε» σε υποσχέσεις για άλλες προγραμματικές συμβάσεις;
Πηγή aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου