Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

KAI ΤΩΡΑ ΤΕΛΙΚΟΣ...‏

Την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου της Δυτικής Μακεδονίας πανηγύρισαν οι παίκτες του Αμύντα Αμυνταίου, που επικράτησαν στο γήπεδο τους 27-23 του Α.Ο.Α Καστοριάς, ικανοποιώντας τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου.
Παρά τις -γνωστές- απουσίες των
Παπαχρήστου, Ηλία, Ρόμπη,  Ιωαννίδη, Μπάντη, Μάρκου και Χατζημηνά  που αντιμετώπιζαν οι γηπεδούχοι από την αρχή της εβδομάδας, κατάφεραν να ανατρέψουν τα προγνωστικά και με κορυφαίους τους Παναγιωτίδη (9γκ), Κάντζη (8γκ)
Τζόνι Δημήτρης(γκ)
και Χατζηπέτρου (5γκ) που πραγματοποίησε  ντεμπούτο με τη φανέλα του συλλόγου, (5γκ) να φτάσουν στο ροζ φύλλο.
Μάλιστα αυτή η νίκη, αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί  κανείς ότι τις δύο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία, -με την Καστοριά να αγωνίζεται στην Α2 Εθνική και τον Αμύντα στην Β Εθνική- ,παίρνοντας παράλληλα τη ρεβάνς για το περσινό πρωτάθλημα, όπου οι γουναράδες με μια νίκη και μια ισοπαλία έναντι του Αμύντα, κέρδισαν την άνοδο.
Το παιχνίδι αν και δεν είχε ρυθμό στο ξεκίνημα του, ήταν ισορροπημένο , οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-2 και ο Αμύντας με καλή αμυντική διάταξη (6-0) ανταπάντησε και πήρε βραχεία κεφαλή στο σκορ 6-4 στα μισά του πρώτου μέρους.
Οι παίκτες του Δημήτρη Παπακώστα δεν πτοήθηκαν, ισοφάρισαν σε 6-6 και κρατήθηκαν κοντά στο  σκορ ως το 25 λεπτό (9-9), οπότε και ο Αμύντας με επί μέρους σκορ 4-1, έκλεισε το ημίχρονο στο +3 13-10.
Στην επανάληψη οι παίκτες της Καστοριάς, μη έχοντας άλλη επιλογή, πίεσαν πιο ψηλά (5-1 άμυνα) τακτική που δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς οι ορθές κατευθυντήριες υποδείξεις του Ζαφείρη Μπεκερίδη, έδιναν  λύσεις στο σκοράρισμα.
Μάλιστα στο 50 λεπτό, Ο Αμύντας  για πρώτη φορά έφερε τη διαφορά στο +5 (23-18), αναγκάζοντας τον πάγκο της Καστοριάς να επιδοθεί σε μια σειρά αλλαγών, προκειμένου να επανέλθει στην διεκδίκηση αγώνα.
Όμως οι γηπεδούχοι έχοντας βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους και με τον κόσμο να τους ενθαρρύνει διαρκώς, έφτασαν στην τελική επικράτηση.
Πέρα από τον Θωμά  Χατζηπέτρου , ντεμπούτο με τον Αμύντα και μάλιστα με γκολ πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Τζόνι προερχόμενος  από το παιδικό τμήμα του συλλόγου, το οποίο προπονεί ο Θεόδωρος Τρυψάνης, ενώ δυναμική επανεμφάνιση έκαναν οι Βαγγέλης Ζαφειρίδης και Χρήστος Θωμαΐδης.


Ο Θωμάς Χατζηπέτρου ένας εκ των κορυφαίων του Αμύντα και της αναμέτρησης δήλωσε:
Πιστεύω ότι σήμερα αξίζαμε τη νίκη, η ομάδα έδειξε ότι διαθέτει ταλέντο αλλά και ικανότητα να διαχειριστεί σωστά το σκορ, κερδίσαμε την πρόκριση στον τελικό και πλέον η προσοχή μας στρέφεται εκεί.
Είμαι ευτυχείς που κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα μου, αφιερώνω τη νίκη στον γυναίκα μου και στον γιό μου, που πριν λίγες ημέρες ήρθε στη ζωή.»

Από την πλευρά του ο προπονητής των γηπεδούχων Ζαφείρης Μπεκερίδης υπογράμμισε:
«Συγχαρητήρια στα παιδιά για την πρόκριση που πέτυχαν απέναντι σε μια δυνατή και αξιόλογη ομάδα όπως είναι η Καστοριά.
Οι παίκτες μου κατάφεραν με την εικόνα τους αφενός να καλύψουν πλήρως τα κενά που είχαμε λόγω απουσιών, αφετέρου να κερδίσουν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.
Όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν, έχουμε αδυναμίες τις οποίες διορθώνουμε σταδιακά, πιστεύω ότι μέχρι την έναρξη τους πρωταθλήματος θα είμαστε στο 80-90% έτοιμοι, αυτή τη στιγμή όμως προέχει το κύπελλο και ο αγώνας του τελικού στις 27 Οκτωβρίου».     
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 3-4,8-8,13-10 (ημίχρονο), 16-15, 22-18, 27-23.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Λ. – ΚΟΤΖΑΦΙΛΙΟΥ Α. (κράτησαν τις ισορροπίες στο παιχνίδι)

Αμύντας Αμυνταίου: (Ζ. Μπεκερίδης) : Δημητρίου 2, Ζαφειρίδης, Τόιτος, Ψωμάς 1, Τζόνι, Θωμαίδης 1, Χατζηπέτρου 5, Κάντσης 8, Παναγιωτίδης 9, Θεοχαρίδης (τφ).

Α.Ο.Α. Καστοριάς (Δ. Παπακώστας): Πούλιος, Ευθυμίου, Ταρες 1, Αναστασίου 4, Τοκατλίδης 4, Κωνσταντινίδης 1, Νικηφόρος, Τσινικλίδης 6, Ζύγουρας 2, Δούκης, Πούλιος , Μπουζόπουλος, Σουκαλόπουλος 5, Χαζτηλεοντιάδης.

Δίλεπτες: 1 – 4,  Πέναλτι: 1/1 – 2/2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου