Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Κίνδυνος να χαθούν οριστικά όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου!

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν χθες οι πανεπιστημιακοί καθηγητές αναφορικά με το μέλλον όλων των τμημάτων της Φλώρινας, στη διάρκεια της σύσκεψης φορέων που συγκάλεσε ο δήμαρχος Φλώρινας.
Όπως τονίστηκε, το γεγονός ότι με βάση το σχέδιο «Αθηνά» καταργείται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να έχει περαιτέρω μελλοντικές αρνητικές επιπτώσεις. Και αυτό θα συμβεί διότι, σύμφωνα με το νόμο Διαμαντοπούλου, η συνέχιση λειτουργίας των τμημάτων που απορροφώνται από άλλα Πανεπιστήμια εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την ηγεσία του Ιδρύματος. Έτσι, για τα δύο Παιδαγωγικά, αλλά και το Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, αρμόδια θα είναι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Και όπως εκφράστηκε, το πολύ σε δύο χρόνια το ενδεχόμενο αυτό θα είναι περισσότερο από ορατό.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, τέθηκε απ’ όλους η προτεραιότητα διατήρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και εν συνεχεία η προσπάθεια διατήρησης και του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η μόνη Περιφέρεια στη χώρα που θα μείνει χωρίς Πανεπιστήμιο, αν τελικά το σχέδιο «Αθηνά» υλοποιηθεί.
Αναφορικά με το ΤΕΙ, φοιτητές του τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων ζήτησαν τη στήριξη των φορέων, καθώς με βάση το «Αθηνά» θα μεταφερθούν στην Καστοριά, σε τμήμα όμως με διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο.
Τελικά, το πρωί της Δευτέρας θα υπάρξει νέα συνάντηση, στην οποία θα καθοριστεί το διεκδικητικό πλαίσιο, καθώς και η επιτροπή που θα πραγματοποιήσει επαφές στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου