Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ανησυχία για το μέλλον του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

 
Ο Πρόεδρος, το διοικητικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στις τέσσερις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμυνταίου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον
βουλευτή της Περιφερειακή Ενότητας Φλώρινας κ. Ε. Κωνσταντινίδη στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Α. τη Δευτέρα, 28/01/2013.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν θέματα που αφορούν από την μία την εξέλιξη του προγράμματος αναφορικά με την χρηματοδότησή του για τα υπόλοιπα του 2012 και την δυνατότητα αποπληρωμής των δεδουλευμένων και από την άλλη την μελλοντική εξέλιξη του προγράμματος, δεδομένου ότι οι δομές και γενικότερα το «Βοήθεια στο Σπίτι» θα λειτουργεί με το υπάρχον καθεστώς μέχρι και τις 31/03/2013. Μετά την ημερομηνία αυτή τίθεται υπό αμφισβήτηση η βιωσιμότητα του προγράμματος με βάση τους όρους και τις αλλαγές που έχουν γνωστοποιηθεί και αναμένονται να ισχύσουν από την 01/04/2013.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα και ο κ. Κωνσταντινίδης μετέφερε στο προσωπικό της επιχείρησης τον σχεδιασμό που αναπτύσσεται από το αρμόδιο υπουργείο για την συνέχιση του συγκεκριμένου προγράμματος από 01/04/2013, ενώ παράλληλα εξέθεσε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πολιτεία στο σχεδιασμό αυτό. Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι το θέμα το παρακολουθεί ο ίδιος από κοντά και ότι θα ενημερώσει το Πρόεδρο και το προσωπικό της ΔΗ.Κ.Ε.Α. για τυχόν νέες εξελίξεις ώστε και η επιχείρηση, από την μεριά της, να προχωρήσει εγκαίρως στο σχεδιασμό της λειτουργίας της, αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Α.
Γεώργιος Ψαλλίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου