Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Αγώνες ΤΕΛΟΣ για τους διοικητικούς


Κύκνειο άσμα στους αγώνες για το σχέδιο "Αθηνά" από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η πρόσφατη ανακοίνωση του Σωματείου των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου για 

την κατάληξη των αγώνων απέναντι στο σχέδιο "Αθηνά" .
Η ανακοίνωση έρχεται να ακυρώσει τα όποια θετικά στοιχεία προέκυψαν από τον αγώνα του ίδιου του Σωματείου καθώς και των φορέων που κινητοποιήθηκαν, δικαιώνοντας εκ των υστέρων όσους «έλαμψαν» δια της απουσίας τους και τους απολογητές της Κυβέρνησης στην πόλη μας.
Συγκεκριμένα:
Θεωρεί ως νίκη την ύπαρξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ενώ από κανέναν ΔΕΝ τέθηκε ως ενδεχόμενο η ολοκληρωτική παύση λειτουργίας όλων των Τμημάτων κ Σχολών. Την ίδια ώρα που η υποχρηματοδότηση «στραγγαλίζει» οικονομικά τα ιδρύματα και τις ανάγκες των φοιτητών.
Ακόμη και σε αυτές τις «θεωρήσεις» ΦΥΣΙΚΑ διατηρεί και τις αναγκαίες επιφυλάξεις (για να είναι και καλυμμένοι) με ευχολόγια και υποθέσεις.
Κρύβει την πραγματικότητα για το Τμήμα των Βαλκανικών Σπουδών το οποίο ΦΕΥΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ από την Φλώρινα, ενώ για τα υπόλοιπα τμήματα που υποβαθμίζονται «ποιεί την νήσσαν».
Υποκρύπτει την τραγική υποβάθμιση που θα υποστεί το Α-ΤΕΙ της πόλης μας.
Σπέρνει αυταπάτες για το ρόλο των τοπικών φιλοκυβερνητικών παραγόντων σε τοπική αυτοδιοίκηση και μαζικούς φορείς.
Για να λέμε «τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη»
Αν τα παιδιά τους σπούδαζαν στη Φλώρινα θα ένιωθαν ότι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν με αυτό το επίπεδο αγώνα;
Απέναντι στους φοιτητές που έρχονται καθημερινά σε επαφή και το «σχέδιο Αθηνά» τους διώχνει αισθάνονται ότι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων;
ΔΕΝ νιώθουν ότι «χαρίστηκαν» απέναντι σε όσους ΔΕΝ κούνησαν ΟΥΤΕ το μικρό τους δαχτυλάκι (τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες) με αυτή την ανακοίνωση;
ΔΕΝ καταλαβαίνουν πως προσπαθώντας να κρύψουν «κάτω από το χαλί» τις ευθύνες της τρικομματικής Κυβέρνησης δικαιώνουν όσους τους κατηγορούν για ρουσφετεμένους;
Πως θα τολμήσουν να προφασιστούν πως με τον αγώνα τους υπεράσπισαν τα συμφέροντα της Φλώρινας όταν «τα δίπλωσαν» μόλις εξασφάλισαν τις δικές τους θέσεις εργασίας;
Είναι πραγματικά λυπηρό μέσα στον αγώνα να μετατρέπει κανείς τη βούλησή του σε πραγματικότητα, υπονομεύοντας τον ίδιο τον αγώνα.
Μιλάμε προφανώς για τα αυτονόητα πολύ περισσότερο που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ο ΑΓΩΝΑΣ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ακριβώς επειδή είναι εργαζόμενοι, να δείχνει με τεντωμένο το δάχτυλο τους πραγματικούς ενόχους και να αποδομεί την Κυβερνητική επιχειρηματολογία.
Αν ΟΧΙ οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ποίος θα συνδέσει την υποβάθμιση των Πανεπιστημίων με τις κατατμήσεις και ενώσεις των σχολείων, τα προβλήματα με τη Σιδηροδρομική σύνδεση, το Στρατόπεδο και το Νοσοκομείο που επίσης ΗΤΑΝ/ΕΙΝΑΙ να φύγουν;
Για ποια ανάπτυξη μιλούν μαζί με τους τοπικούς φορείς και στα πλαίσια ποιας πολιτικής; ΔΕΝ είναι προφανές ότι η Φλωρινιώτικη Κοινωνία θέλει και πρέπει να δει πολλά παραπάνω στην καθημερινή της δραστηριότητα από τα Ιδρύματα της πόλης; Π.χ. σε ποιο βαθμό βοήθησε το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής τους ντόπιους αγρότες όλα τα προηγούμενα χρόνια; Το ίδιο το Ζωικής Παραγωγής τους Κτηνοτρόφους; Το εμπορίας τους συνεταιρισμούς και την Αγροτική Ένωση; ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ για τους Διοικητικούς.
Κλείνοντας με μια πιο αισιόδοξη σκέψη
Μέσα στον αγώνα από τα ίδια μας τα λάθη πρέπει να βγουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα. Ο κάθε αγώνας θα αποκτάει δυναμική στο βαθμό που ξεχωρίζει τους φίλους από τους εχθρούς, θα δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης στους φορείς του άδικου, θα αλλάζει τους συσχετισμούς εναντίον τους τσακίζοντας και απονομιμοποιώντας τη συλλογιστική τους. Η εν λόγω ανακοίνωση θα πρέπει να παραδειγματίσει το λαό και τη νεολαία της Φλώρινας ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Τζώτζης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου