Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Επιστολή του ΕΒΕ για τα πνευματικά δικαιώματα και την υποχρεωτικότητα της ετήσιας συνδρομής των επιχειρήσεων



 
ΠΡΟΣ:
1. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κωστή Χατζιδάκη
2. Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη

Κύριε/Κυρία Υπουργέ,
Με αφορμή τις πιέσεις που ασκούν οι εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων στους συναδέλφους μας, εκφράζουμε την αντίθεσή μας για την υποχρεωτικότητα της ετήσιας συνδρομής των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης, καφετεριών, καφενείων, κομμωτηρίων και όπου υπάρχει έστω και ένα ραδιόφωνο.
Με την απειλή της προσφυγής προς τη Δικαιοσύνη, από πλευράς εισπρακτόρων, πολλοί συνάδελφοί μας κινδυνεύουν να οδηγηθούν στα Δικαστήρια σε μια περιοχή όπου η ανεργία αγγίζει το 40% , η αεργία το 80%, οι οφειλές των δανείων λόγω οικονομικής κρίσης ανέρχονται σε ποσοστό 80% και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τον ΟΑΕΕ ξεπερνούν το 80%. Επιπλέον, έχουν να αντιμετωπίσουν την αγορά της γειτονικής χώρας (ΠΓΔΜ), ιδιαίτερα ανταγωνιστική, που αντικαθιστά σε μεγάλο ποσοστό την τοπική αγορά, γεγονός που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την θέση τους.
Κύριε/Κυρία Υπουργέ,
Πιστεύουμε ότι παρόμοια μέτρα είναι αντιαναπτυξιακά, καθόλου ανταγωνιστικά και δημιουργούν οικονομικά προβλήματα στις επιχειρήσεις μας, οι οποίες αδυνατούν και είναι άδικο να πληρώνουν συνδρομή υπέρ πνευματικών δικαιωμάτων.
Σας παραθέτουμε τα παρακάτω παραδείγματα: ένα καφενείο σε απομακρυσμένο χωριό της περιοχή μας με ελάχιστα τραπέζια καλείται να πληρώσει για την μουσική του ραδιοφώνου, το ίδιο συμβαίνει και με τα κομμωτήρια.
Σε μία εποχή όπου η απελευθέρωση των επαγγελμάτων γίνεται πράξη εμείς επιστρέφουμε σε συντεχνιακά πρότυπα εξυπηρέτησης των ολίγων. Αποτυχημένες πρακτικές που βαθαίνουν την κρίση και μεγαλώνουν την ύφεση.
Για τους παραπάνω λόγους κρίνουμε αναγκαίο την απαλλαγή των μελών και συναδέλφων μας από την υποχρεωτικότητα καταβολής συνδρομής προς τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων και ζητούμε τη συνδρομή σας για την αναστολή του μέτρου αυτού που συμβάλλει στην συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της Εθνικής Οικονομίας γενικότερα.
Αναμένοντας για τη θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου