Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Εκπαιδευτικές δράσεις στο Πρότυπο Πειραματικό Φλώρινας

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία της Φλώρινας. Κάθε σχολική μονάδα, με το μοναδικό και προσωπικό της στίγμα, χρωματίζει τον καμβά της Α/θμια Εκπ/σης του τόπου μας!
Την Πέμπτη, 4-06-2013, τα παιδιά του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της Φλώρινας, μαζί με τις δασκάλες τους τις κ.κ. Κυριακή Αμαραντίδου, Βασιλική Αντωνογιάννη, Αυγή Γεωργιάδου, Αγάπη Λιατοπούλου, Μαριάννα Μαρινοπούλου, Στεφανία Μπλούχου, Πετρούλα Παπαθανασίου, Σμαράγδα Παπαπανταζή, Φανή Ρίμπα, Αγγελική, Τσότσκου, Παρασκευή Τσουρίλα και τον Διευθυντή τους κ. Κίμωνα Σαββάκη, μας υποδέχτηκαν και μας ξενάγησαν στους χώρους της έκθεσης των δημιουργιών τους.
Σε μια όμορφα στημένη έκθεση, θαυμάσαμε:
Α. Της μέλισσας τα αγαθά, σε ένα πρόγραμμα με πολλές προεκτάσεις για την υγεία του ανθρώπου.
Β. Δημιουργίες από τα προγράμματα περιβαλλοντικής Αγωγής
Γ. Εικαστικές δημιουργίες και ενημερωτικά φυλλάδια για τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν ολόκληρη τη χρονιά (λογοτεχνικά, ψυχικής υγείας, κοινωνικά κ.ά.).
Δ. Ειδικά στη σημερινή εποχή, με την κατάρρευση των αξιών και τη γενική απογοήτευση, τα πρότυπα που μας πρότειναν και οι εθνικοί ευεργέτες που ξαναθυμηθήκαμε, μας συγκίνησαν ιδιαίτερα.
Ε. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση στους τοίχους της έκθεσης, τόσο με εκπαιδευτικές δράσεις που έλαβαν χώρα στο σχολείο, όσο και με εκπαιδευτικές επισκέψεις εκτός του σχολείου, και μας δόθηκε η ευκαιρία να τις παρακολουθήσουμε στα μικρά βιντεάκια που προβάλλονταν σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.
Παράλληλα, στην αίθουσα πολυεκδηλώσεων του σχολείου, η υπεύθυνη της ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, κ. Τριανταφυλλιά Γκόγκου, δεχόταν ομάδες παιδιών για ευαισθητοποίηση και συζήτηση για τον οικολογικό θησαυρό της Πρέσπας μας.
Τα παιδιά του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου, υπήρξαν άψογη οικοδεσπότες και ξενάγησαν συμμαθητές από άλλα σχολεία, στην αίθουσα των Υπολογιστών και της Ρομποτικής, στην αίθουσα των Ομίλων για τη γλώσσα και το γραμματισμό, αλλά και στις αίθουσες των τάξεών τους, όπου επιδίδονταν όλοι μαζί σε ομαδικές ζωγραφιές!
Την έκθεση και παρουσίαση του Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου, απόλαυσαν και ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας κ. Παναγιώτης Νώτας και η Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Φλώρινας κ. Όλγα Μούσιου.
Το Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο της Φλώρινας,
είναι μια κυψέλη Δημιουργίας!
Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου