Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Διαβούλευση για τον TAP


Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία διαβούλευσης για τον Διαδριατικό Αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου (TAP), παράλληλα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων του Αγωγού. 
Ο TAP, που θα περάσει και από το Δήμο Αμυνταίου, ξεκινάει από τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, θα διασχίσει την Αλβανία για να φτάσει στις ακτές της Αδριατικής, να διέλθει από την Αδριατική Θάλασσα και θα συνδεθεί με το Ιταλικό δίκτυο αερίου. Στην περιοχή μας θα τοποθετηθεί αναμονή για να υπάρχει δυνατότητα μελλοντικής σύνδεσης με την παροχή φυσικού αερίου, ενώ η πρόβλεψη αυτή έχει εξαιρετική σημασία για την τηλεθέρμανση, που μπορεί να χρησιμοποιήσει και φυσικό αέριο σε περίπτωση μελλοντικής παύσης της λειτουργίας του ΑΗΣ.
Ο Δήμος Αμυνταίου, όπως και όλες οι περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο TAP, συμμετέχει στη διαδικασία διαβούλευσης για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις του αγωγού, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους και να θέσουν τις προτάσεις τους. Στη διάθεση των πολιτών βρίσκεται μία μη τεχνική περίληψη της μελέτης επί της οποίας μπορούν να τοποθετηθούν για δημόσια σχόλια και προτάσεις, όπως επίσης και ερωτηματολόγια που θα τοποθετούνται σε σφραγισμένο ειδικό κουτί. Αντίγραφο της μη τεχνικής περίληψης της μελέτης και ερωτηματολόγια βρίσκονται στην είσοδο του Δημαρχείου Αμυνταίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου