Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Σήμερα κατατίθεται η τροπολογία για την αναγραφή των τόκων των καταθέσεων

Σήμερα κατατίθεται η τροπολογία για την αναγραφή των τόκων των καταθέσεων
Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, με βάση την οποία οι τόκοι καταθέσεων θα αναγράφονται στο έντυπο Ε1 μόνο εφόσον ξεπερνούν τα 250 ευρώ. Θα ακολουθήσει απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, η οποία θα προσδιορίζει το τι θα ισχύσει με τους συνδικαιούχους των λογαριασμών.

Στο μεταξύ, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ζήτησε από τις τράπεζες να αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών, έως τις 14 Ιουνίου, τα στοιχεία για τους χρεωστικούς και πιστωτικούς τόκους καταθέσεων που διαθέτουν σε αυτά οι φορολογούμενοι. Με τα στοιχεία αυτά θα προσυμπληρωθούν οι σχετικοί κωδικοί στο Ε1 των φορολογουμένων.
Όλοι οι φορολογούμενοι που διαθέτουν προθεσμιακές καταθέσεις άνω των 7.500 ευρώ αναμένεται να λάβουν από τα πιστωτικά ιδρύματα τις βεβαιώσεις τόκων ώστε να αποφύγουν πιθανά λάθη στη προσυμπληρωμένη φορολογική δήλωση. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να επεκταθεί έως τα τέλη Αυγούστου, καθώς ο Ιούνιος θα παρέλθει σχεδόν άπρακτος για το σύνολο των φορολογουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου