Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Έναρξη μαθημάτων Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας. Α' Κύκλος ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2015


Η Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «ΘΩΜΑΣ ΜΑΝΔΑΚΑΣΗΣ», ανακοινώνει την επαναλειτουργία του Εργαστηρίου Φιλοσοφίας, το οποίο το τρέχων έτος θα καταρτίσει μορφωτικό τμήμα παρακολούθησης μαθημάτων αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας.

     Ο Α’ κύκλος, της εκπαιδευτικής περιόδου Απριλίου-Ιουνίου, περιλαμβάνει τη γνωριμία με τους προσωκρατικούς φιλοσόφους, όπως ο Θαλής, Αναξίμανδρος, Αναξιμένης, Ξενοφάνης, Ηράκλειτος, Παρμενίδης, Ζήνων, Εμπεδοκλής. Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται σε μετάφραση από το πρωτότυπο αρχαίο κείμενο, παρουσιάζοντας τον βίο και το έργο του κάθε φιλοσόφου σε πλαίσιο διαλόγου-στοχασμού μεταξύ της διδάσκουσας και του κοινού.
     Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα, κατά προτίμηση Σάββατο ή Κυριακή, και θα έχουν διάρκεια 1 1/2  ώρας στο φιλόξενο χώρο διαλέξεων και σεμιναρίων του HOTEL KASTORIA, Λεωφόρος Νίκης 122 (πλησίον του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς).
     Με την ολοκλήρωση του κάθε Κύκλου μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα αποκτούν πιστοποιητικό παρακολούθησης, επικυρωμένο από την Ακαδημία και τη διδάσκουσα.
        Οι εγγραφές των ενδιαφερομένων για τη παρακολούθηση των μαθημάτων ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου  ως Σαββάτο 4 Απριλίου 2015.
    
       Πληροφορίες:  Ιωάννης Τσακιρίδης, πρόεδρος της Ακαδημίας
      Κιν.: 6946340364 και E-mailkastorian@rocketmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου