Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

«Πλεκτάνες»: Έκθεση πτυχιακής εργασίας της Γιούλης Παπαδημητρίου

Έκθεση της πτυχιακής εργασίας, της φοιτήτριας Γιούλης Παπαδημητρίου με τίτλο: «ΠΛΕΚΤΑΝΕΣ», στον υπόγειο χώρο εκθέσεων του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης». 

Σύμφωνα με τον μύθο, η Αράχνη ήταν μια κοπέλα που ήξερε να υφαίνει στον αργαλειό με μοναδικό τρόπο. Δασκάλα της ήταν η Αθηνά, η οποία, βλέποντας την πρόοδο της κοπέλας, άρχισε να ζηλεύει, οπότε την κάλεσε σε διαγωνισμό, από τον οποίο η Αθηνά βγήκε χαμένη. Τέτοια ήταν η οργή της Αθηνάς, που τελικά μετέτρεψε την κοπέλα σε αράχνη, καταδικάζοντάς την να κρέμεται και να υφαίνει ιστούς για το υπόλοιπο της ζωής της.
Μέσα από την παρουσίαση φωτογραφιών, εγκαταστάσεων και την τεχνολογία augmented reality (επαυξημένη πραγματικότητα), η φοιτήτρια αφού έχει ολοκληρώσει την εικαστική της έρευνα στα πλαίσια των σπουδών της στην Σχολή Kαλών Tεχνών και αφού έχει κάνει μία μεγάλη μελέτη σχετικά με τις αράχνες και τους ιστούς τους, παίρνει τον ρόλο «αράχνης» και περιτυλίγει τον χώρο, πλέκοντας ιστούς αλλά και αποτυπώνοντας τους.
Η πτυχιακή έκθεση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014, ώρες 10:00-14:00 και 17:00-21:00 στον υπόγειο χώρο εκθέσεων του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», Πλατεία 7 Ηρώων 1944, Φλώρινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου