Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΕΝΕΦ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΓΩ​ΓΕΙΟ


Το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας διεξήγαγε για τα παιδιά το «Παιχνιδαγωγείο» προτείνοντάς τους να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη, να δημιουργήσουν και να παίξουν.
Το τριήμερο άνοιξε «παραμυθένια», καθώς μικροί και μεγάλοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν από ένα παραμύθι. Το Καρπούζι και το Πεπόνι, η κακιά μάγισσα Κανέλα και ο φοβερός Δράκος των παιδιών έκλεψαν την παράσταση, όπως και η κοπέλα με τα χρέη, το τζίνι, η αστερόσκονη και ο
ψεύτης πολιτικός των μεγάλων. Το παραμύθι με τίτλο «Ελάτε να παραμυθιαστούμε» με τα ονόματα των μικρών παραμυθάδων και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση, θα εκδοθεί στις αρχές Ιουνίου και όποιος θέλει μπορεί να το προμηθευτεί από το βιβλιοπωλείο του Γιάννη Νικολαΐδη «Το μαγαζί σας». 




 
Την σκυτάλη πήραν το Σάββατο μαθητές από δημοτικά σχολεία του νομού μας, οι οποίοι παρουσίασαν κατασκευές που έκαναν στο σχολείο με τους εκπαιδευτικούς και με τη συμβολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Οι μικροί μαθητές παρουσίασαν και πούλησαν ζωγραφιές τους και κατασκευές όπως βραχιόλια, εκκλησιαστικές εικόνες σε κεραμίδια, σελιδοδείκτες, χαριτωμένες μολυβοθήκες, κατασκευές από γύψο, πορτοφόλια από χυμούς, ανθρωπάκια από ανακυκλώσιμα υλικά και μας έδωσαν ιδέες πώς να αξιοποιήσουμε τα «σκουπίδια» μας. Παράλληλα υπήρχε έκθεση βιβλίου με ευφάνταστα παιδικά βιβλία, που προσέλκυσαν τους μικρούς και μεγαλύτερους παρευρισκομένους. Ακόμη, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής προγραμματίζοντας και παίζοντας με ρομπότ αυτοκινητάκια και μελισσούλες. Εικαστική έκθεση, έκθεση βιβλίου, εκπαιδευτικό παιχνίδι, ευχάριστα παιδικά ακούσματα, σάντουιτς και αναψυκτικά δίπλα στον Σακουλέβα έδωσαν μια νότα πανηγυριού στο Σαββατιάτικο απόγευμα. 




Το «Παιχνιδαγωγείο» ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τα παιδιά ν’ αναζητούν τον κρυμμένο θησαυρό. Ομαδικό πνεύμα και πάθος για τη νίκη ήταν τα χαρακτηριστικά των μικρών «κυνηγών», οι οποίοι παράλληλα με την αναζήτηση των στοιχείων τραγούδησαν, γυμνάστηκαν, απάντησαν σε ερωτήσεις, διασκέδασαν.





Έχοντας σύμμαχο τον καιρό και οπλισμένοι με καλή διάθεση και πολύ χαμόγελο ζήσαμε ένα εναλλακτικό σαββατοκύριακο. Η συμμετοχή του κόσμου μας ικανοποίησε απόλυτα. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μας εμπιστεύτηκαν την ψυχαγωγία των παιδιών τους και τις τρεις αυτές ημέρες. Όπως μας είπαν, το «Παιχνιδαγωγείο» ήταν «μια αξιόλογη προσπάθεια που έδωσε μια ολοκληρωμένη διέξοδο στα παιδιά να μάθουν να σκέφτονται ελεύθερα, να δημιουργούν ελεύθερα και να προσπαθούν με τις δικές τους δυνάμεις να κατακτούν τους στόχους που θέτουν». Όσον αφορά στην δράση του Σαββάτου, τα παιδιά «έμαθαν πώς είναι να εκθέτουν τα έργα τους, ενώ η διαδικασία της δημιουργίας στο σχολείο ήταν υπέροχη, χαλαρωτική για τα παιδιά, ευχάριστη». Ιδιαίτερα ενθαρρυντική για εμάς ήταν η ευχή πολλών παρευρισκομένων να επαναλάβουμε τη δράση και του χρόνου, κάτι που μας πλημμυρίζει με ικανοποίηση και μας δίνει το κίνητρο να οργανώσουμε και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον. 
Το «Παιχνιδαγωγείο» δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στη μορφή που το είδαμε, χωρίς τη συμβολή κάποιων ανθρώπων, που δέχτηκαν να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Δόξα Κωτσαλίδου και τον Βαγγέλη Μεϊμάρη, που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και μας χάρισαν ένα «παραμυθένιο» απόγευμα Παρασκευής. Τον Γιάννη Κασκαμανίδη που ψυχαγώγησε τα παιδιά με τα εκπαιδευτικά ρομποτάκια του και τους έδωσε την ευκαιρία να παίξουν με κάτι που δεν είχαν ξαναδεί. Τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Αμμοχωρίου, του Νεοχωρακίου, του Ειδικού Σχολείου Φλώρινας και του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας για τις δημιουργίες που κατασκεύασαν και μας παρουσίασαν, καθώς και τους διευθυντές, τους δασκάλους και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων, που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος. Τον Γιάννη Νικολαΐδη που συμπλήρωσε την εκδήλωση με την έκθεση βιβλίου. Τους κυρίους Πέτρο Δινάκη και Νίκο Αναστασίου για τις ευγενικές χορηγίες των αναψυκτικών και των νερών, τα οποία προσφέραμε στα παιδιά. 
Και φυσικά ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας και μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Ελπίζουμε να σας χαρίσαμε ένα αξέχαστο, δημιουργικό και ευχάριστο σαββατοκύριακο και ευχόμαστε να σας ξαναδούμε σε επόμενες δράσεις του Ομίλου μας. 

Οι εμπνευστές και δημιουργοί της διοργάνωσης:
Γαζέα Κωνσταντίνα
Μουρτζούκου Σοφία
Για τον ΟΕΝΕΦ
Σοφία Μουρτζούκου
Ψυχολόγος ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου