Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΝΙΚΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ "Εγώ χάρη δεν ζητώ από πολιτικά και ηθικά άτιμους"...


Δεν θα ζητήσει χάρη από τις αρχές και κατ'αυτό τον τρόπο δεν θα παραστεί στην κηδεία του γιου του Βασίλη, ο μοναδικός εν ζωή έγκλειστος του Κινήματος του 1967, ο 90χρονος Νικόλαος Ντερτιλής, που παραμένει φυλακισμένος εδώ και 38 χρόνια Αρνείται να ζητήσει χάρη, όπως έπραξαν και τα περισσότερα μέλη ή στελέχη της στρατιωτικής κυβέρνησης τα οποία πέθαναν στην φυλακή.

Ο Ν.Ντερτιλής που έχει εξελιχθεί σε σύμβολο των οπαδών της στρατιωτικής κυβέρνησης είχε παραδώσει πριν μερικούς μήνες ιδιόχειρη επιστολή στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στην οποία ανέφερε πως θα βγει από τη φυλακή εφόσον του ζητήσει συγγνώμη το κράτος!
«Αίτηση συγνώμη από εμέ επισήμως η ελληνική πολιτεία δια το διαπραχθέν έγκλημα κατ΄ εμού, όπερ απετέλεσε την μεγαλυτέραν ηθικήν, νομικήν και πολιτικήν ατιμίαν όλων των εποχών» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας : «Εν περιπτώσει μη παροχής  ταύτης. Θα αποθάνω εντός των φυλακών εκπληρών αποστολήν ου μόνον ως  Στρατιώτης, αλλά και ως Επαναστάτης εν τη πράξει».
Οι αρχές περιμέναν ότι τώρα που πέθανε ο γιός του, πρώην αξιωματικός του Ναυτικού με πλήθος επιτυχιών σε επικίνδυνες αποστολές στο εξωτερικό για λογαριασμοό της Ελλάδας (απεβίωσε πριν τρεις ημέρες από εγκεφαλικό στο Λιντς της Αυστρίας) θα προχωρούσε σε αίτημα απονομής χάριτος για να παρευρεθεί στην κηδεία, αλλά κάποιοι σε αυτή την χώρα, ότι λένε το εννοούν ακόμα και αν έχουν φυλακιστεί επι 38 χρόνια για αδικήματα τα οποία "σηκώνουν πολύ κουβέντα" σε ότι αφορά τα πραγματικά γεγονότα.
Στην φωτογραφία εικονίζεται ο στρατηγός με το πιστόλι στο χέρι στα επεισόδια του Πολυτεχνείου...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου