Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Διακοπές στο καταφύγιο της αρκούδας με εθελοντική εργασία


Εθελοντική εργασία στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στο Νυμφαίο, προσέφεραν 12 οικογένειες οι οποίες φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα της οργάνωσης στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιήθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Μάλιστα, η ζήτηση για συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη που υπήρχε και λίστα αναμονής για πολλές οικογένειες ενώ αρκετές αποκλείστηκαν λόγω της μικρής ηλικίας των παιδιών.
«Θελήσαμε να στείλουμε ένα κοινωνικό μήνυμα σε μία εποχή που η οικονομική κρίση μας έχει 'αγγίξει'. Ετσι, αποφασίσαμε να επανεισάγουμε τα οικογενειακά προγράμματα εθελοντισμού, μέσω των οποίων γονείς και παιδιά μπόρεσαν να πάρουν μέρος ως εθελοντές στις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο νομό Φλώρινας» αναφέρει στο ΑΜΠΕ η υπεύθυνη εθελοντών Μαρία Τσιτινίδου.
Άλλωστε, οι καλοκαιρινοί μήνες είναι μήνες συντήρησης και φροντίδας των εγκαταστάσεων από τις φθορές του χειμώνα που ήταν μάλιστα, ιδιαίτερα βαρύς. Οι εθελοντές που συμμετείχαν το καλοκαίρι προχώρησαν σε εργασίες συντήρησης και επιδιόρθωσης των εγκαταστάσεων, καθάρισαν, περιποιήθηκαν τις αυλές και συμμετείχαν σε ποτίσματα και σκαλίσματα οπωροφόρων δέντρων.
Οι οικογένειες έμεναν δωρεάν, από 4 έως 7 μέρες, στον ξενώνα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που έχει δυνατότητα φιλοξενίας 8 ατόμων, μαγείρευαν στην κουζίνα του και από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα βοηθούσαν σε όλες τις εργασίες.
«Αναγκαστήκαμε να 'κόψουμε' από το πρόγραμμα πολλές οικογένειες, είτε λόγω ηλικίας των παιδιών- απευθυνόμαστε σε παιδιά άνω των 8 χρόνων- είτε γιατί πολύ απλά, δεν …. χωρούσαν στον ξενώνα. Ευελπιστούμε, όμως, του χρόνου να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε οικογένειες που ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία φέτος αλλά δεν τα κατάφεραν» διευκρινίζει η κ.Τσιτινίδου.
Πάντως, για την Γεωργία Γκογιεράκη και τον 8χρονο γιο της, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα, η εμπειρία ήταν πολύ καλή και ειδικά για το παιδί που σύμφωνα με την μητέρα του, επέστρεψε ενθουσιασμένος και πρόθυμος να συμμετέχει και του χρόνου! «Βοηθούσαμε στα πωλητήρια του καταφυγίου, στις ξεναγήσεις, στους καθαρισμούς, όπου χρειάζονταν η συμμετοχή μας» λέει η κ.Γκογιεράκη, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της από τη συνεργασία με τους εργαζόμενους της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου