Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Παρών δήλωσε ο ΣΟΧ Φλώρινας στους πιο απαιτητικούς μαραθώνιους ορεινού τρεξίματος


Τον Ιούλιο για δύο ημέρες ο ορεινός όγκος του Ζαγορίου πλημμύρισε από αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας που θέλησαν να συμμετέχουν στη μαραθώνια διαδρομή των 50km, αλλά και στις άλλες δύο διαδρομές, των 25 και των 10km, που μπήκαν φέτος στο πρόγραμμα δίνοντας στη διοργάνωση το χαρακτήρα ενός γεγονότος μαζικού αθλητισμού.
Το 2ο Zagori Mountain Running ξεκίνησε από το γεφύρι του καπετάν Αρκούδα στις 7.30 το πρωί του Σαββάτου 28 Ιουλίου με τη διεξαγωγή του αγώνα των 50km. Στην εκκίνηση βρέθηκαν 261 δρομείς ,αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά (180 αθλητές) και τη δυσκολία του αγώνα, ο οποίος από 43km πέρυσι αυξήθηκε κατά 7km φέτος, προκειμένου να συμπεριληφθεί στη διαδρομή και η Δρακόλιμνη της Τύμφης.
Οι αθλητές διέσχισαν το μοναδικής φυσικής ομορφιάς φαράγγι του Βίκου και το Βοϊδομάτη, σκαρφάλωσαν στις παρυφές της Αστράκας και της Γκαμήλας, ανέβηκαν την εξαίσια από αρχιτεκτονικής άποψης Σκάλα Βραδέτου, τα πέτρινα χώρια του Ζαγορίου και τα εντυπωσιακά τοξωτά γεφύρια.
Νικητής του ορεινού μαραθωνίου ο μαραθωνοδρόμος του κλασικού μαραθωνίου Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά στο Zagori Mountain Running και τερμάτισε στην Πασχάλειο Σχολή στο Καπέσοβο σε 5h8min. Ο Ιωαννόπουλος Γιάννης κάλυψε τη διαδρομή των 50km σε 7h2min καταλαμβάνοντας την 39 θέση στη γενική κατάταξη από τους 261 συμμετέχοντες.
Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή και στις μικρότερες διαδρομές που εντάχθηκαν από φέτος στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Στην αφετηρία των αγώνων των 25 και των 10km την Κυριακή βρέθηκαν συνολικά 470 αθλητές, ανεβάζοντας των αριθμό συμμετοχών του διημέρου σε 731 άτομα. Στη διαδρομή των 25km έτρεξε η Παπακοσμά Βηθλεέμ με χρόνο 4h40min καταλαμβάνοντας την 77 θέση από τους 208 συμμετέχοντες. Στη διαδρομή των 10km έτρεξε η Τόλη Δώρα με χρόνο 1h31min καταλαμβάνοντας την 108 θέση από τους 262 συμμετέχοντες.
Τον Σεπτέμβριο ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ αποτελεί έναν από τους πιο αξιόλογους θεσμούς του Ορειβατικού Αθλητισμού στη χώρα μας, ξεκινώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα από μια ιδέα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, το έτος 1986. Τότε μια ομάδα ορειβατών μας, με το ανήσυχο πνεύμα που τους διέκρινε, συνέλαβαν την πρωτότυπη ιδέα της δημιουργίας ενός Μαραθωνίου Δρόμου στο χώρο του βουνού και μάλιστα στο βουνό των θεών το μυθικό Όλυμπο. Είναι μοναδικός στο είδος του Αγώνας, καθώς αποτελεί ένα συνδυασμό του κλασσικού ανωμάλου δρόμου και της ορειβασίας και κινείται στις πλαγιές του ΟΛΥΜΠΟΥ, με μεγάλες εναλλαγές υψομέτρου. Ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Δρόμος Ολύμπου υπήρξε πρότυπο και βρήκε αργότερα πολλούς μιμητές.
Η διοργάνωση αυτή σαν μια νέα μορφή ορειβασίας συγκεντρώνει το Πανελλήνιο αλλά και το παγκόσμιο ενδιαφέρον του ορειβατικού κόσμου για τρεις κυρίως λόγους: Το ιερό όνομα του Ολύμπου με ιστορία χιλιετηρίδων αποτελεί ιερό προσκύνημα για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οι ξεχωριστές φυσικές καλλονές του Ολύμπου σε συνδυασμό με τη μορφολογία του εδάφους παρέχουν τις προϋποθέσεις διεξαγωγής τόσο ενός Αγώνα Αντοχής όσο και της κλασσικής Ορειβασίας, και βέβαια η αίγλη που προσφέρει η επί πολλά χρόνια επιτυχημένη διοργάνωση του Αγώνα, οφειλόμενη κυρίως στη μεγάλη συμμετοχή αθλητών από όλα σχεδόν τα Ορειβατικά και Χιονοδρομικά Σωματεία, καθώς και Μαραθωνοδρόμων-δρομέων διαφόρων αθλητικών Συλλόγων. Το παρόν έδωσε και ο ΣΟΧ Φλώρινας τον Σεπτέμβριο με τους αθλητές του Ιωαννόπουλο Γιάννη και Παπακοσμά Βηθλεέμ σε μια απαιτητική διαδρομή 42km με αφετηρία τα 920m και κορύφωση στα 2670m. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές και συνέβαλαν στις καλές επιδόσεις των αθλητών. Ο Ιωαννόπουλος Γιάννης με χρόνο 5:35 και 32ος και η Παπακοσμά Βηθλεέμ με χρόνο 6:39 και 113η από τους 300 συμμετέχοντες είδαν τους χρόνους τους αισθητά βελτιωμένους μετά από μια απαιτητική προπονητική σεζόν υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους Κασίμη Δημήτρη (www.kasimistraining.gr).
Οι αθλητές μας δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις τους και το πρόγραμμα των προπονήσεων τους και έδωσαν ραντεβού για τον αγώνα των 23km του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2012.
Ο ΣΟΧ συγχαίρει τους αθλητές του για τις πολύ καλές και αισθητά βελτιωμένες επιδόσεις τους και τους υπόσχεται ότι θα είναι δίπλα τους σε κάθε προσπάθειά τους.
Οι αθλητές ευχαριστούν τον ΣΟΧ Φλώρινας για την κάλυψη των εξόδων στους αγώνες (συμμετοχές – μετακινήσεις – διαμονές) παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, τα γυμναστήρια «Αθλοκίνηση» και «Active gym», το φαρμακείο του Κουλίδη Χ., καθώς και το φυσικοθεραπευτήριο Physiolife (Θεολόγου – Παπαπούλια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου