Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

«Ο εικαστικός ποιητής Κωστάκης Λούστας»

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2013 και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με τίτλο: «Ο εικαστικός ποιητής Κωστάκης Λούστας», στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 4ου ορόφου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

Ομιλητής: Αλέξανδρος Ν. Ακριτόπουλος, αν.καθ. Λογοτεχνίας
& Παιδικής Λογοτεχνίας στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας.

Η είσοδος είναι ε λ ε ύ θ ε ρ η για το κοινό.

Αλέξανδρος Ν. Ακριτόπουλος: Πτυχιούχος του Τμήματος Μεσαιωνικών και Νεοελληνικών Σπουδών. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., με θέμα την ποίηση του Γιώργου Θέμελη. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας και διδάσκει Ελληνική Λογοτεχνία και Παιδική-Νεανική Λογοτεχνία στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Θέματα Παιδικής Λογοτεχνίας στο Μεταπτυχιακό Τμήμα. Είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων και εταιριών για τη Λογοτεχνία και την Παιδαγωγική και έχει γράψει τα βιβλία: «Η ποίηση για παιδιά και νέους» (1993). «Για την ποιητική και τη ρητορική του Ανδρέα Εμπειρίκου» (2000). «Το νεοελληνικό λαϊκό παραμύθι ως λογοτέχνημα» (2010).
Λίγα λόγια για την ομιλία, που έχει αντικείμενο πραγμάτευσης την ποίηση του Φλωριναίου ποιητή Κωστάκη Λούστα. Ειδικότερα, επειδή ο Λούστας, όπως ο Νίκος Εγγονόπουλος, είναι ζωγράφος και ποιητής, στο ποιητικό του έργο ο ερευνητής εντοπίζει και την εικαστική πλευρά του καλλιτέχνη. Ο ζωγράφος δηλαδή, είναι σαν να δείχνει στον ποιητή έναν τρόπο οργάνωσης του ποιήματός του. Τούτο θα λέγαμε, ότι αποτελεί σταθερό στοιχείο της ποιητικής του και αυτή η πλευρά του ποιητή και της ποίησής του θα αναδειχθεί στην ομιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου