Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τι Κοζάνη, τι Φλώρινα


Το να ανοίγεις μια «έκθεση» τοπικών προϊόντων  σε ένα στενάκι της Φλώρινας έχει μικρή σημασία για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, δεν  προωθεί ουσιαστικά τις παραγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής και ούτε φυσικά μπορεί να χαρακτηρισθεί ως αναπτυξιακή προσπάθεια. Τα αποτελέσματα της αμφίβολα και σίγουρα δεν ανοίγει δρόμους για την εξαγωγική προσπάθεια  και εξωστρέφεια των επιχειρήσεων που είναι και το ζητούμενο. Ας δεχτούμε ότι είναι μια φιλότιμη προσπάθεια αλλά αυτή  από μόνη της αρκεί;

Όμως το να συμμετέχεις σε μια έκθεση, όπως η 22η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού DETROP και η 4η Διεθνής Έκθεση Οίνου OENOS, που πραγματοποιούνται από τη HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 7-10 Μαρτίου 2013, δημιουργεί προοπτικές ανοίγει δρόμους και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά  τις επιχειρήσεις της περιοχής μας. 
Όπως ακριβώς κάνει το επιμελητήριο Κοζάνης και πολλά άλλα επιμελητήρια που νοικιάζουν περίπτερα στην έκθεση DETROP  όπου οι τοπικοί παραγωγοί της Κοζάνης εκθέτουν τα προϊόντα τους , προβάλλουν την επιχείρηση τους και έρχονται σε επαφή με πελάτες  με στόχο την προώθηση των πωλήσεων τους.
Αυτός εξάλλου είναι και ο ρόλος των επιμελητηρίων και γιαυτό το λόγο πληρώνουν  συνδρομές οι επιχειρήσεις στο επιμελητήριο για να το έχουν αρωγό και σύμμαχο στις δραστηριότητες τους.
Και κάτι ακόμα από το διαδίκτυο:
«Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης από κοινού με το Ελληνο-ρωσικό Κέντρο «Ερμής» και τα Επιμελητήρια Σερρών, Καβάλας, Χαλκιδικής, Βιοτεχνικό Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας, Έβρου, Ξάνθης, Κέρκυρας, Γρεβενών και σε συνεργασία με την Εταιρία Συμβούλων «Alpha Plan», τα Ρωσικά Επιμελητήρια (Μόσχας, Ρωσίας, Αγίας Πετρούπολης), καθώς και Ρωσικούς Επιχειρηματικούς Φορείς, θα συμμετέχει στη διοργάνωση του Επιχειρηματικού Ελληνο-ρωσικού Forum που θα γίνει από τον «Ερμή» στη Θεσσαλονίκη στις 16 & 17 Μαΐου 2013.
Στόχος του Business Forum είναι η προώθηση των εξαγωγών των Ελληνικών Επιχειρήσεων Κεντρικής και Βορείου Ελλάδας στη Ρωσική αγορά»
Και κάτι ακόμα
«H Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Κοζάνης, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ / Enterprise Europe Network (ΕΕΝ), ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/11/2012 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κοζάνης, αποφάσισαν, την από κοινού, συμμετοχή και στήριξη της αποστολής επιχειρήσεων της Π.Ε. Κοζάνης, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, στην Anuga της Κολωνίας, Γερμανία, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο, που θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα 5-9 Οκτωβρίου 2013»
Όπως φαίνεται η Κοζάνη δραστηριοποιείται όπως πάντα πολύπλευρα και αποτελεσματικά . 
Άλλο Φλώρινα άλλο Κοζάνη.
Ένας επαγγελματίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου