Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Τηλε-επικοινωνία Νηπιαγωγείων - Οι Νέες Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Τεχνολογίας στην Προσχολική Εκπαίδευση





Οι Νέες Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Τεχνολογίας στην Προσχολική Εκπαίδευση
Τηλε-επικοινωνία Νηπιαγωγείων στο πλαίσιο του “generations@school

Την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε τηλε-επικοινωνία – συνεργασία ανάμεσα στο Νηπιαγωγείο Σκοπιάς και στο Νηπιαγωγείο Παπαγιάννη.

Η παραπάνω τηλε- επικοινωνία αποτελεί μέρος εκδηλώσεων διαγενεακής αλληλεγγύης μαθητών με τη συμμετοχή ατόμων τρίτης ηλικίας, η οποία διοργανώθηκε από το Νηπιαγωγείο Σκοπιάς, με Νηπιαγωγό την κ. Ελευθερία Κοΐδου και το Νηπιαγωγείο Παπαγιάννη με Νηπιαγωγούς τις κ. Κατερίνα Φλώρου και Βασιλική Σκένδου, σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο της 14ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, κ. Κωνσταντία Βαϊρινού, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την «Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών 2012» και της συμμετοχής των παραπάνω Νηπιαγωγείων, στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό “generations@school”.
Παππούδες – γιαγιάδες και νήπια συνομιλούν μεταξύ τους, μέσω skype, στα δύο Νηπιαγωγεία. Νήπια από τα δύο Νηπιαγωγεία θέτουν ερωτήματα. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μεταφέρουν την πολύτιμη εμπειρία τους από τη δική τους σχολική ζωή και αλληλεπιδρούν με τα εγγόνια τους, τους μικρούς μαθητές, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, που αποτελεί και για τους ίδιους μία νέα εμπειρία, δημιουργώντας μια πρωτότυπη κοινότητα μάθησης μεταξύ τριών γενεών.
Την τεχνική υποστήριξη του εγχειρήματος είχαν ο κ. Δημήτρης Δούκας, Εκπαιδευτικός της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας και ο κ. Χρήστος Όροβας, Εκπαιδευτικός- Τεχνικός Υπεύθυνος ΠΛΗΝΕΤ Φλώρινας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου