Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Θ. Γερμανίδης: «Εκδήλωση μίσους και διχασμού από τη ‘Χρυσή Αυγή’ στη Φλώρινα»

Χθες, Κυριακή 21/7/2013, βουλευτές και μέλη της «Χρυσής Αυγής» και εθνικιστικών οργανώσεων πραγματοποίησαν μια προκλητική πορεία στο κέντρο της πόλης της Φλώρινας και στο τελωνείο της Νίκης, κλείνοντας τα σύνορα.
Με αφορμή τα τοπικά πανηγύρια της περιοχής και με πρόσχημα την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, τα μέλη των νεοναζιστικών αυτών μορφωμάτων δε διαταράσσουν απλά τις ήδη δύσκολες διακρατικές σχέσεις, αλλά αμαυρώνουν τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι προσπαθούν, για μία ακόμη φορά, να σπείρουν το μίσος σε μια «ευαίσθητη» περιοχή όπως η Φλώρινα.
Με νωπά τα σημάδια και τις μνήμες του Εμφυλίου στην ευρύτερη περιοχή τα εμφυλιοπολεμικά συνθήματα που ακούστηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής τους, δε συνιστούν σε καμία περίπτωση απόψεις. Είναι εκφράσεις μίσους, που πλήττουν τον πολιτισμό και τις πανανθρώπινες αξίες, προσβάλλοντας βάναυσα τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας.
Η ακριτική κοινωνία της Φλώρινας δεν μπορεί και δε δείχνει καμία ανοχή στο φασισμό και το νεοναζισμό. Η ιστορική μας μνήμη δε μας επιτρέπει να γυρίσουμε στις χειρότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Η εντεινόμενη ναζιστική και ρατσιστική δράση της «Χρυσής Αυγής» δεν έχει θέση στην πόλη μας.
Το σύνθημα «ποτέ πια πόλεμος – ποτέ πια φασισμός», που σφράγισε την αντιφασιστική νίκη των λαών και τη συντριβή του χιτλεροφασισμού, παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.
Η «Χρυσή Αυγή» θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται να ζει υπό τη φασιστική απειλή. Αντίθετα, αναζητά μια κοινωνία που θα διακατέχεται από ισότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη κι όχι από κηρύγματα μίσους και κοινωνικού κανιβαλισμού.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μαζί με το λαό αγωνίζονται για ένα ενωτικό, δημοκρατικό και μαζικό Κίνημα, ικανό να αντιμετωπίσει και να νικήσει τη «φαιά πανούκλα» που σηκώνει κεφάλι.
Αυτή τη φορά, η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί!

Θανάσης Γερμανίδης
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Γερμανίδη: 1) Πόσο Δημοκρατικό και Συνταγματικό είναι να απαγορεύεις τη διανομή τροφίμων σε Έλληνες πολίτες που πεινάνε εξ' αιτίας των ενεργειών των Ελλήνων πολιτικών, από ένα πολιτικό κόμμα που έχει εκλεγεί στο ελληνικό κοινοβούλιο με τη συνταγματικά προβλεπόμενη διαδικασία; 2) Πόσο Δημοκρατικό και Συνταγματικό είναι να απαγορεύεις στο ίδιο πολιτικό κόμμα να διεξαγάγει φεστιβάλ της νεολαίας του; 3) Ποιό νόμο παραβαίνει το συγκεκριμένο κόμμα σε κάθε περίπτωση; Τέτοιες απαγορεύσεις δεν τόλμησε να επβάλλει ούτε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Όχι από φόβο, αλλά από αίσθηση περί δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή