Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΙΩΑΝΝΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

1)  Το  τελεσθέν  έγκλημα  (αποκλεισμός  του  Νομού  Φλώρινας  από  τα  έργα  σημαίες  του  Ε.Σ.Π.Α.)

2)  Η  ολοκλήρωση  του  εγκλήματος  (αποκλεισμός  του  Νομού  Φλώρινας  από  τα  κονδύλια  για  τις  μελέτες  του  Ε.Σ.Π.Α.). 

3)  Αποκλειστικός  υπεύθυνος  για  τα  δυο  παραπάνω,  το  Υπ.  Ανάπτυξης  (Μ. Χρυσοχοίδης),  Μ.Ο.Δ.,  ειδ.  γραμματέας  Ε.Σ.Π.Α.  Γ.  Ζεμπιλιάδου.

Η  καταγγελία  του  Αντιπεριφερειάρχη  Αντωνιάδη  Ιωάννη,  για  την  άδικη  και  προκλητική  εις  βάρος  του  Νομού  Φλώρινας  κατανομή  των  κονδυλίων,  για  τις  μελέτες  του
  Ε.Σ.Π.Α.  από  το  Υπουργείο  Ανάπτυξης  (Μ.Ο.Δ.)  στο  Περιφερειακό  Συμβούλιο  της  15ης  Μαΐου  2012  (αντίγραφο  από  τα  πρακτικά  της  συνεδρίασης). 
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι θέλω να καταγγείλω ενώπιον σας την απαράδεκτη και αχαρακτήριστη πράξη η οποία συνέβη από την Υπηρεσία Μ.Ο.Δ. από το Υπ. Ανάπτυξης και την κα Ζεμπιλιάδου.  Αφορά  στα  3,5 εκατομμύρια τα οποία αφαιρέθηκαν για τεχνική υποστήριξη από το ταμείο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και μόλις δέκα μέρες πριν τις εκλογές - 27 Απριλίου - εδόθησαν  δύο εκατομμύρια στο Δήμο Καστοριάς και 1,350 περίπου στο Δήμο Κοζάνης αφήνοντας απ’ έξω ολοκληρωτικά την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Είτε δόθηκαν για την υποστήριξη των έργων σημαιών (το μεγάλο έγκλημα το οποίο έγινε) εάν έχουν αυτή τη δικαιολογία, οι προϋποθέσεις για να ενταχθούν τα έργα σημαίες ήταν να υπάρχουν ώριμες μελέτες.  Τα  βάζουμε πρώτα ως τίτλους και μετά δίνουμε τα λεφτά για να γίνουν οι μελέτες; Αυτά ούτε στην Ουγκάντα δε γίνονται..  Προσβάλλουν τους πάντες και τα πάντα.  Πρώτα βάζουμε τους τίτλους και μετά από την πίσω πόρτα δίνουμε τα λεφτά για τις μελέτες και δεν είχαν ούτε την ευαισθησία να δώσουν έστω από τριακόσιες χιλιάδες στους άλλους δήμους της Περιφέρειας. Είναι εξευτελιστικό και για τον πολιτισμό μας και γι’ αυτούς τους οποίους σκέφτονται κομματικά όπως τη δεκαετία του  πενήντα. 
Είναι απαράδεκτο.  Ο Νομός Φλώρινας είναι ξεσηκωμένος. Εδώ το κλείνω και η λέξη καταγγελία έχει χάσει κάθε έννοια.
Ως εδώ και μη παρέκει.»                                                                     

(Υ.Γ.  καμία  παράταξη  πλην  της  πλειοψηφίας  δεν  πήρε  θέση)


                                      Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη
                                      Προγραμμ. και Ανάπτυξης  Ιωάννη Αντωνιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου