Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ήττα του Φιλώτα στην Κοζάνη


Μετά από μέτρια εμφάνιση η γυναικεία ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ γνώρισε την ήττα από τον Φ.Σ. Εθνικό Κοζάνης με σκορ 32-26 για την 3η αγωνιστική της Α2 το Σάββατο 23/11 στο κλειστό της Κοζάνης. Σε γενικές γραμμές ήταν ένας αγώνας για γερά νευρά, με πολύ ένταση, λάθη αλλά και ωραίες φάσεις και από τις δύο ομάδες οπού στο τέλος επικράτησε η πιο δουλεμένη ομάδα. 
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Εθνικό να ανοίγει το σκορ και τον Φιλώτα να ακολουθεί μετά από 2 λεπτά. Από την αρχή όμως φάνηκε ότι οι φιλοξενούμενες ήταν πιο ασύνδετες σαν ομάδα, ενώ στον αντίποδα η γηπεδούχος ήταν πιο δεμένη ως σύνολο. Ως αποτέλεσμα αυτού ο Εθνικός επέβαλε εύκολα τον ρυθμό του στο παιχνίδι με τον Φιλώτα να μένει πίσω στο σκορ προσπαθώντας να οργανώσει την επιθεσή αλλά και να κλείσει τα κενά στην άμυνα του. Κι ενώ από την μια μεριά η προπονήτρια Λιότσκα Θεανώ παρά τις συνεχείς αλλαγές και το man to man στην Καραγιαννίδου δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση, από την άλλη ο προπονητής του Εθνικού Παπαδόπουλος Γιώργος επέδειξε απαράδεκτη συμπεριφορά, οπού όχι μόνο φώναζε σε κάθε σφύριγμα των διαιτητών εκβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα σφυρίγματά τους αλλά και ειρωνευόταν τις αθλήτριές μας ενώ ‘’απευθυνόταν’’ στις δικές του. Έτσι οι παρακολουθήσαμε ένα ημίχρονο με εκνευρισμένους διαιτητές, παίκτριες αλλά και φιλάθλους, το τέλος του οποίου βρήκε τον Φιλώτα να πηγαίνει στα αποδυτήρια χάνοντας 13-19.
Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μια επανάληψη του ίδιου σκηνικού με τον Εθνικό να διατηρεί σταθερά το προβάδισμα στο σκορ με +6 γκολ διαφορά και τον Φιλώτα να παλεύει να βρει τα πατήματα του σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο προπονητής του Εθνικού συνέχισε επιλεκτικά –ανάλογα την φάση- στο ίδιο μοτίβο. Στα αξιοσημείωτα του δεύτερου ημιχρόνου είναι το παρακάτω γεγονός: η γραμματεία του αγώνα ολιγώρησε(;;;) και δεν σημείωσε την λανθασμένη είσοδο παίκτριας της Κοζάνης επιτρέποντας στον Εθνικό να παίζει με 7 παίκτριες και ενώ είχε επιβληθεί δίλεπτη αποβολή σε παίκτρια του. Η αρχηγός του Φιλώτα Κατωτοικίδου, διαμαρτυρήθηκε κόσμια στους διαιτητές οι οποίοι αντί να ελέγξουν το εσκεμένο λάθος της γραμματείας τιμώρησαν την παίκτρια που πρώτη απ’ όλους αντιλήφθηκε τι συμβαίνει. Έτσι είχαμε μια ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα και αφού ηρέμησαν όλοι συνεχίστηκε ο αγώνας μέχρι το τέλος με τελικό σκορ 26-32 για την Κοζάνη.
Διαιτητές του αγώνα ήταν το δίδυμο Πήτας Δ.-Γιάννου Σ. από την Κοζάνη, οι οποίοι έκαναν πολλά λάθη τα οποία προήλθαν κυρίως από το καθεστώς ψυχολογικού εκβιασμού που άφησαν να τους βάλει ο προπονητής της Κοζάνης, γεγονός και για το οποίο ελέγχονται. Με απλά λόγια γιατί επέτρεψαν τέτοια συμπεριφορά από τον κο Παπαδόπουλο; Και γιατί δεν τον έλεγξαν;
Το Δ.Σ. συλλόγου θέλει να συγχαρεί την ομάδα της Κοζάνης γιατί επικράτησε δίκαια, να σημειώσει την ανεκδιήγητη συμπεριφορά του προπονητή της αλλά και να επιστήσει την προσοχή των διαιτητών στο να καταλάβουν ότι είναι οι άρχοντες των αγώνων και έχουν ευθύνη όταν αφήνουν τέτοιες συμπεριφορές προπονητών αλλά και γραμματειών –οπού οι ευθύνες στο τέλος θα καταλήξουν πάλι σ’ αυτούς-.
Τέλος επικροτεί την προσπάθεια των αθλητριών του και δείχνει κατανόηση για το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά θέλει να τονίσει την ανάγκη πιο εντατικής παρουσίας, προσπάθειας και δουλειάς στην προπόνηση.
Συνθέσεις Ομάδων
Φιλώτας Μ.Π.Σ.: (Λιότσκα Θ.-Κούπας Δ.) Μπάντη Ε., Παραστατίδου Σ., Φυλάκη Φ. (2), Καραπάση Ε., Τσερέπη Δ. (1), Γκάτσιου Α. (4), Κατωτοικίδου Α. (6), Μητκάνη Κ. (4), Στρατάκη Ε. (3), Χαριτοπούλου Ο. (6), Χατζηιωάννου Χ., Ζαρογιάννη Ζ., Κιοσέ Μ., Κιοσέ Δ., Θεοδωρίδου Α., Τραγαράκη Ε.
Δίλεπτες: 4 Πέναλτι: 4/6
Φ.Σ Εθνικός Κοζάνης: (Παπαδόπουλος Γ.-Βλάχος Ν.) Στεφανίδου Ε. (3), Τζήμου Α. (6), Ζηνονίδου Σ. (14), Μπούκου Α., Durmishi G., Σούλιου Ζ., Καραγιανίδου Ν., Δημητράκη Κ. (3), Λαθούρα Χ., Τσανακτσίδου Π., Ανεβλαβή Μ. (1), Καλαγιζογλου Σ. (1), Γκαμπούρα Μ. (4), Σιδέρη Χ., Μπαλαζουδη Β.
Δίλεπτες: 5 Πέναλτι: 5/5

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου