Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή – απάντηση του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας


Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας στα τριάντα και πλέον χρόνια λειτουργίας του, έχει ως αρχή να μην απαντά σε εμπρηστικές ανακοινώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων που κατά καιρούς εκδίδονται από διάφορες ομάδες, όταν φυσικά το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό για αυτές.
Επειδή όμως πολλές φορές η σιωπή δεν είναι χρυσός και το να μην απαντάς στις προκλήσεις που δέχεσαι, εκλαμβάνεται από πολλούς ως αδυναμία, είμαστε υποχρεωμένοι ως Σύνδεσμος να προστατέψουμε τα μέλη μας αλλά και το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο το οποίο υπηρετούμε. 
Με αφορμή λοιπόν «καταγγελίες» που είδαν το φως της δημοσιότητας από διάφορα σωματεία από την αρχή του Πρωταθλήματος μέχρι σήμερα, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
• Κύριο μέλημα του Συνδέσμου μας είναι η ομαλή διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Α, Β και Γ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Σε συνεργασία με την ΕΠΣ Φλώρινας που είναι η υπεύθυνη διοργανώτρια αρχή, φροντίσαμε και φροντίζουμε όλα αυτά τα χρόνια να διεξάγονται χωρίς προβλήματα όλες οι αθλητικές αναμετρήσεις. Φυσικά υπήρξαν και θα υπάρξουν παιχνίδια με ένταση, παιχνίδια που κρίθηκαν είτε στη λεπτομέρεια είτε ακόμα και από κάποια λάθη των διαιτητών ή των βοηθών. Δυστυχώς όμως μετά από κάποιο άτυχο αποτέλεσμα «φταίνε πάντα οι διαιτητές». Δεν φταίει ούτε η κακή απόδοση της ομάδας μας, ούτε η κακή φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών μας, ούτε οι άθλιοι αγωνιστικοί χώροι με αποδυτήρια που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες, ούτε η συμπεριφορά ποδοσφαιριστών, παραγόντων, προπονητών και φιλάθλων που συμπεριφέρονται στην διαιτητική τριάδα προσβλητικά, βρίζοντας τους και απειλώντας τους. Μάλιστα κάποιοι «κύριοι» δεν ικανοποιούνται με τον «γηπεδικό ψευτοτσαμπουκά τους» αλλά φροντίζουν να απειλούν τα μέλη μας και εκτός γηπέδου, στην προσωπική τους ζωή κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας που τους δίνει το επάγγελμα τους ή η σωματική τους διάπλαση.
Κύριοι ως εδώ και μη παρέκει .Προειδοποιούμε ότι ως Σύνδεσμος δεν θα ανεχτούμε στο μέλλον άλλες τέτοιες συμπεριφορές και θα τις καταγγέλλουμε σε κάθε νόμιμη αρχή για να προασπίσουμε την σωματική ακεραιότητα και την ψυχική ηρεμία των μελών μας αλλά και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.
• Ως Σύνδεσμος φροντίζουμε όλα αυτά τα χρόνια για την ανανέωση του έμψυχου δυναμικού και τη συνεχή επιμόρφωση των μελών μας με εβδομαδιαία σεμινάρια των κανονισμών ποδοσφαίρου από τους καθηγητές διαιτησίας μας. Μόνο τα δύο τελευταία χρόνια αποφοιτήσαν από τη Σχολή Διαιτησίας περισσότεροι από 35 νέοι διαιτητές οι οποίοι ήδη ξεκίνησαν να αγωνίζονται ως βοηθοί στα Πρωταθλήματα. Άραγε πόσοι από τους διάφορους «ειδήμονες» των γηπέδων έχουν μελετήσει τον κανονισμό Ποδοσφαίρου; Δυστυχώς η άγνοια των Κανονισμών είναι πηγή αμφισβήτησης που οδηγεί σε τριβές και εντάσεις με τελικό αποδέκτη τον διαιτητή.
• Μας κατηγορούν διάφοροι καλοθελητές ότι «προαποφασίζουμε» για το ποιες ομάδες θα ανέβουν κατηγορία και ποιες θα υποβιβαστούν. Σε αυτούς λοιπόν που με περισσή ευκολία λένε όλα αυτά ας ανατρέξουν στα Πρωταθλήματα όλων των προηγουμένων ετών για να διαπιστώσουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τόσο η παραμονή όσο και η άνοδος κρίθηκαν στην κυριολεξία την τελευταία αγωνιστική. Για το Σύνδεσμο μας η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των ομάδων που αποτελούν μέλη της ΕΠΣ Φλώρινας είναι υποχρεωτικό καθήκον για το οποίο εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή στα μέλη μας.
• Ως Σύνδεσμος τα τελευταία 13 χρόνια , οπότε και σταμάτησε η αστυνόμευση των γηπέδων διεξάγουμε τους αγώνες μόνοι μας χωρίς την παραμικρή βοήθεια από κανέναν. Με κάποιες φωτεινές αλλά λίγες εξαιρέσεις οι περισσότερες ομάδες δεν μας βοηθούν στο έργο μας επειδή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και σκοπός είναι η επιτυχία στον αγώνα με οποιοδήποτε τρόπο.
• Όσον αφορά τις «αμοιβές» μας για τις οποίες πολύς λόγος γίνεται οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο Σύνδεσμος μας έχει από τα χαμηλότερα εξοδολόγια στην Ελλάδα ενώ έχουμε προβεί και σε νέα μείωση των εξοδολογίων κατά 10% παρότι τα έξοδα έχουν αυξηθεί συναισθανόμενοι την οικονομική αδυναμία των ομάδων και το γενικότερο δημοσιονομικό κλίμα που βιώνει η πατρίδα μας . Ωστόσο είμαστε περήφανοι γιατί με τη λειτουργία του Συνδέσμου μας καταφέρνουμε και δίνουμε ένα μικρό έστω εισόδημα σε άνεργα παιδιά και οικογενειάρχες , βοηθώντας έτσι την οικονομία της περιοχής σε δύσκολους καιρούς.
Κλείνοντας την επιστολή μας θέλουμε να διατρανώσουμε σε όλους τους τόνους ότι ως Σύνδεσμος θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση και την αναβάθμιση του Φλωρινιώτικου Ποδοσφαίρου. Δεν μας πτοούν οι απειλές και οι ύβρεις ανήθικων ανθρώπων που βγάζουν τα προσωπικά τους κόμπλεξ στο γήπεδο. Χαρά μας είναι να βλέπουμε τη νεολαία του νομού μας να βρίσκεται στα γήπεδα και να αγωνίζεται έστω και σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ως χώρα και ως λαός βιώνουμε και φυσικά σφίγγουμε το χέρι στον παράγοντα που μοχθεί για να κατεβάσει την ομάδα στο γήπεδο. Να γνωρίζουν καλά οι παράγοντες ότι ως σύνδεσμος τιμούμε την προσπάθεια τους και σεβόμαστε τον οβολό τους που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εκ του υστερήματος.
Για αυτούς τους παράγοντες αλλά και για τα νέα παιδιά που λαχταρούν να έρθει το Σαββατοκύριακο και να γεμίσουν τα γήπεδα με τις φωνές τους και τον ιδρώτα τους να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας σε συνεργασία με την αρμόδια αρχή του Πρωταθλήματος ,κλείνοντας τα αυτιά στις ύβρεις και στις άθλιες επιθέσεις ανθρώπων που δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο αλλά φροντίζουν να το τραυματίζουν με το πρώτο ανάποδο για αυτούς αποτέλεσμα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΩΜΑΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου