Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Το ψέμα δεσπόζει στην πολιτική ζωή!



«Καθαρό δεν είναι αυτό που πλύθηκε, καθαρό είναι αυτό που δεν λερώθηκε ποτέ!».
-Η διαδικασία ως προς το  να καταλάβουμε αν κάποιος πολιτικός μας λέει ψέματα δεν είναι καθόλου εύκολη, διότι εμείς οι  πολίτες  έχουμε την τάση να λαμβάνουμε αυτό που μας λέγεται  ως αλήθεια… ίσως γιατί έτσι μας βολεύει!

Συχνά από τους πολιτικούς «δεχόμαστε» τα ψέματα διότι ήμαστε πολιτικά δεμένοι με αυτούς, σε σημείο να πείθουμε τον εαυτό μας ότι τα ψέματά τους είναι αληθινά, ακόμα και αν μέσα μας γνωρίζουμε  ότι είναι ψέματα!
Τα ψέματα στις πολιτικές σχέσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την αυτοπεποίθηση.
Η αυτοπεποίθηση ενός πολιτικού είναι ένα νοητικό σχήμα χαρτογραφημένο στο εγκέφαλο του, που διαμορφώνεται κυρίως από τις ικανότητες του, που το καθορίζει το περιβάλλον της ζωής του, το επάγγελμά του και το γονίδιο της «διαφθοράς» του.
Μέσα από την  μάθηση και τις μίμησης προτύπων πολιτικών προσώπων γαλουχούνται, διδάσκονται ασυνείδητα αφού με το ψέμα ανταμείβονται!
Σημαντικό ρόλο για την ηθική ανάπτυξη του πολιτικού παίζει το πολιτιστικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει, η νοημοσύνη που έχει και η εκπαίδευση που λαμβάνει.
Ο πολιτικός μέσα από το Ψέμα αντλεί αυτοπεποίθηση και αποδοχή, ακόμα και τον θαυμασμό των πολιτών, κατά κανόνα αυτό απαιτεί να φοράει μόνιμα  μια «μάσκα», η οποία δεν είναι ο εαυτός του.
Όταν  σκόπιμα ο πολιτικός λέει ψέματα σε κάποιον, «σχεδιάζει» και προγραμματίζει» την συμπεριφορά του, έτσι ώστε αυτή να είναι επιθυμητή και πιστευτή προς τον ανυποψίαστο πολίτη.
Το ψέμα είναι πρωτεύον παράγωγο της σκέψης  του πολιτικού προκειμένου να κατευθύνει την συμπεριφορά του άλλου, προϋποθέτει βεβαίως  και την κατανόηση του μυαλού του άλλου, προκειμένου να γίνει απόλυτα πιστευτό εξυπηρετώντας πάντα τις ανάγκες του πολιτικού… προσωπικές ή κομματικές.
Το αν το ψέμα είναι κάτι που κουβαλάμε μέσα μας από τη γέννησή μας, δεν υπάρχει σαφής απάντηση από την επιστήμη μέχρι τώρα, αν αυτό το δεχθούμε καταλήγουμε ότι το ψέμα είναι ιδιαίτερη ικανότητα που μαθαίνετε και  καλλιεργείτε!
Το ψέμα των πολιτικών  κυριαρχεί στην πολιτική ζωή και όσοι διαφωνούν τότε μάλλον και αυτοί ψεύδονται, όσο για αυτά που πυκνά συχνά  έχουμε ακούσει, ο κατάλογος δεν έχει τέλος… τα δημοφιλέστερα των όλων:
Κ. Καραμανλής: «Η οικονομία μας είναι θωρακισμένη» μετά την πτώση της Lehman Brothers.
Γ. Παπανδρέου: «Λεφτά υπάρχουν» στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, λίγο πριν από τις εκλογές.
Α. Σαμαράς: «Κόκκινη γραμμή για μας το μνημόνιο» αυτή η θέση έγινε τότε αιτία να διαγράψει την Ν. Μπακογιάννη.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου