Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Θέρμανση για όλους


Πριν λίγες μέρες άλλα δύο θύματα μέτρησε η πολιτική που στερεί την κάλυψη βασικών αναγκών από τις λαϊκές οικογένειες, όπως η θέρμανση, το ρεύμα, τα αντιπλημμυρικά. 
Το πρώτο θύμα μια 13χρονη που έχασε τη ζωή της στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης εξαιτίας αναθυμιάσεων από μαγκάλι που χρησιμοποίησαν στο σπίτι για να ζεσταθούν. Το δεύτερο θύμα είναι μία 55χρονη γυναίκα, επίσης σερβικής καταγωγής, που έκανε μεροκάματα στο Αργος και πνίγηκε μέσα στο υπόγειο σπίτι της, στο κέντρο της πόλης, όταν πλημμύρισε από τη δυνατή νεροποντή, αλλά και την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και υποδομών.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει ότι η πολιτική της κυβέρνησης στερεί συνολικά από το λαό και τα παιδιά του τα πιο στοιχειώδη, τη θέρμανση, το ρεύμα, τη στέγη και το ψωμί. Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φοιτητές και συνολικά το λαό της Φλώρινας, όπου οι θερμοκρασίες είναι και εδώ χαμηλες και πόλλοι από εμάς δεν έχουμε χρήματα να βάλουμε πετρέλαιο να διεκδικήσουμε τις βασικές ανάγκες που μας στερούν
Παρά την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης αφήνει το λαό αποξενωμένο απ' όλα αυτά τα επιτεύγματα, να ζει σε συνθήκες προηγούμενων δεκαετιών.
Να καταδικάσουμε την πολιτική που στερεί τη θέρμανση από το λαό και τα παιδιά του, το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
 
Διεκδικούμε:
• Επίδομα πετρελαίου σε όλους τους φοιτητές
• Αμεση κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αλλά και του ΦΠΑ που επιβαρύνει το πετρέλαιο θέρμανσης για οικιακή χρήση.
• Αμεση κατάργηση όλων των χαρατσιών. Τώρα να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας για τους ανέργους, τους χαμηλοαμειβόμενους και τις οικογένειές τους.
• Λαϊκή συμμαχία και οργάνωση της πάλης και της αλληλεγγύης για την απόκρουση και την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το Μ.Α.Σ καλεί σε κινητοποίηση για το ζήτημα του πετρελαίου την Τρίτη 17 Δεκέμβρη στην κεντρική πλατεία στις 18.00.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμα το Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε επιχειρήσεις παροχής Υπηρεσιών Φλώρινας και ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, Μέλος ΟΓΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου