Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Συγχαρητήρια στην Ιωάννα Καζόγλου για τη διάκρισή της!

Το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γερμανού, συγχαίρει τη μαθήτρια της Ε' τάξης του σχολείου μας, Ιωάννα Καζόγλου, που συμμετείχε σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κλασικής Κιθάρας και κατέλαβε την 1η θέση την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014. 

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο πλαίσιο του 1ου Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ του Ωδείου Τούμπας Κ. Ματσίγκου στην Θεσσαλονίκη.
Διαγωνίστηκε με άλλους 14 σπουδαστές κλασικής κιθάρας της Θεσσαλονίκης, ηλικίας από 9 έως 13 ετών.
Η Ιωάννα σπουδάζει κλασική κιθάρα εδώ και 5 χρόνια στις Πρέσπες, με καθηγήτρια την Σόνια Χαραλαμπίδου. Η αφοσίωσή της προς την μουσική είναι τέτοια που ήδη όταν ήταν μαθήτρια της Β' τάξης Δημοτικού, είχε κατακτήσει το Γ βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό του ιδρύματος "Φίλωνας" στην Αθήνα.
Το αξιοσημείωτο στην πρόοδό της είναι ότι είναι ένα παιδί που ερμηνεύει εξαιρετικά την μουσική χωρίς να έχει κανένα ερέθισμα (δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ λ.χ. μια συναυλία κλασικής μουσικής) και χωρίς να έχει κανένα παράδειγμα προς μίμηση, όπως θα είχε εάν βρισκόταν σε ένα ωδειακό περιβάλλον, ανάμεσα σε πιο προχωρημένους σπουδαστές.
Για τον διαγωνισμό στην Θεσσαλονίκη συμμετείχε ως Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ο κ. Roland Dyens, ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή ερμηνευτής Κλασικής Κιθάρας Γαλλικής καταγωγής και τίμησε με την παρουσία του ο επίσης διάσημος Ιταλός κιθαρίστας κ. Oscar Ghiglia. Και οι δύο αυτοί σπουδαίοι μουσικοί δεν θέλησαν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους, αφού στην συναυλία των διακριθέντων διαγωνιζομένων και όσο έπαιζε η Ιωάννα Καζόγλου, ο μεν Dyens χειροκροτούσε και φώναζε ρυθμικά μπράβο και ο δε Ghiglia, με την πολύχρονη εμπειρία του στον καλλιτεχνικό χώρο, έδινε συγχαρητήρια στους γονείς της Ιωάννας.
Η επιτυχία και η αξιοζήλευτη πρόοδος της Ιωάννας στην σπουδή της κλασικής Κιθάρας οφείλεται στο ιδιαίτερο ταλέντο της, στην αγάπη της για την μουσική, αλλά πολύ περισσότερο στην τεράστια επιμονή και υπομονή που διαθέτει για μελέτη και εργασία για το όργανο αυτό, από τότε που ξεκίνησε, στην ηλικία των 6 ετών μόνο.
Της ευχόμαστε να πραγματοποιήσει όλα της τα όνειρα.

Για το Εκπ/κό Προσωπικό
Ο Δ/ντής του Σχολείου
ΓΕΡΟΥ Ι. ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου