Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΘΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΟΥΝ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥΣ…


  Πρωτοφανής η επισκεψιμότητα  στην ανάρτηση μας για το Σακουλέβα , που στέκεται ψηλά στη λίστα των  επιλεγμένων από το αναγνωστικό μας κοινό  και συνεχίζει ακάθεκτο για ακόμα πιο μεγάλο  αριθμό  αναγνωσιμότητας.
          Είναι γεγονός  ότι κανένα πρόγραμμα δεν είναι μπάλωμα, ούτε συμπλήρωμα της τελευταίας στιγμής  κάποιου «ειδικού πολιτικού βάρους»  ενός  πολιτικού και ειδικά στη σημερινή περίοδο.
           Αντίθετα ακριβώς αποδεικνύονται τα πράγματα..



           Είναι ακριβώς το πρόγραμμα   η ζυγαριά και το μέτρο  του ειδικού πολιτικού βάρους και ουαί και αλλοίμονο στον πολιτικό και το δημόσιο άνδρα  που θα ζυγιστεί , θα μετρηθεί  επί του προγράμματος  και θα βρεθεί ελλιπής.
           ΄Οσο μετράει  η δημιουργία ενός πλήρους   Δημοτικού  Συνδυασμού  και  ειδικά στην ύπαιθρο
άλλο τόσο και πολλαπλάσια μετράει ένα καλό  Πρόγραμμα και ειδικά στην πόλη της Φλώρινας, που ο κόσμος   ψηφίζει , με βάση το Πρόγραμμα και λιγότερο  τα  πρόσωπα των Υποψηφίων Δημάρχων . 
          Η΄  έστω  ισοσταθμίζει και τα  δύο  με  τον ίδιο βαθμό αξιολόγησης.
          Η  Τηλεθέρμανση, ο Ζωολογικός Κήπος, το Ποτάμι και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φέρει ανάπτυξη και μείωση του κόστους και συνεισφορά στην τοπική οικονομία σταθμίζεται πολύ σοβαρά σε ένα περιβάλλον Οικονομικής Κρίσης , ρίχνοντας σε δεύτερη μοίρα τα πρόσωπα, χωρίς Πρόγραμμα.
         Είναι παγερά αδιάφορος ο κόσμος  της πόλης  στην υποτιθέμενη ικανότητα  του Υποψηφίου Δημάρχου , που  υπολογίζει ότι θα εκτελέσει το πρόγραμμα άλλων και δεν έχει ο ίδιος Οραμα  και Πρόγραμμα.  Και όχι  «γονατογράφημα»  αντιγραφής της τελευταίας στιγμής, συνέχεια στάσης ζωής.
         Κι αυτό φάνηκε  ανάγλυφα και στις δημοσκοπήσεις:  βαρύτερα ονόματα  δημοσκοπικά δεν πήγαν τόσο καλά,  σε σχέση με  νεότερα που προσπαθούν  να  καταθέσουν Πρόγραμμα.
         Μεγάλη δημόσια σημασία έχει  Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ  ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ…
        
         Βεβαίως  μαζί με το Πρόγραμμα  σπουδαίο και σημαντικό ρόλο παίζει  όλο το Μίγμα Πολιτικής ενός Συνδυασμού, να ζυμωθεί και να συνδιοργανωθεί  με όλη την τοπική κοινωνία, απαραίτητα  πάντα με το ήδη καταρτισμένο Πρόγραμμα  του Συνδυασμού.
         Ποιος δεν θυμάται το διάλογο του Στέφανου Παπαναστασίου με τα καρεκλάκια σε όλες τις γειτονιές , με τους Δημότες;   Με τα μυγάκια κάτω από τις  φώτα του Δήμου  και τα πασατέμπος;

         Αλλά που είναι οι Συνδυασμοί να το κάνουν;  Και σε πόσα χωριά και γειτονιές προλαβαίνουν;
         Ποιοι είναι οι Συνδυασμοί που θα το κάνουν;  Και πότε θα το κάνουν; 
         Και ποιος θα προλάβει  να τα παρακολουθήσει όλα και όλους μαζί;
         Στο βωμό ποιού   σκόπιμου εκλογικού  αιφνιδιασμού( έναντι τίνος εχθρού; ) κρατάνε  τα  πρόσωπα  μυστικά μέχρι τέλους  και τα προγράμματα(αν υπάρχουν συνδυασμοί και προγράμματα) «κονσέρβα»  για τις τελευταίες 20 μέρες  όπου θα μας βομβαρδίσουν όλα μαζί , σόϊα, υποψήφιοι, προγράμματα, πρόσωπα, σαν την εμποροπανήγυρη ένα πράμα:

         Εδώ ο καλός Συνδυασμός κι ο καλός  υποψήφιος Δήμαρχος και οι Σύμβουλοι;
        Δώσε  και μένα  μπάρμπα, αφήστε κάτω τη Βάνα;   Τι έχουμε εδώ ; Υποψήφιους με φερετζέ;
        Και  εμποροπανήγυρις να ήταν, ανοιχτοί θα ήταν οι  πάγκοι  και τα εμπορεύματα, πιάνουν δε πιάνουν μπάζα.

         Εκτός  την περίπτωση του Συνδυασμού του κ. Δημάρχου που από καιρό φαίνονται να κινούνται οι υποψήφιοι  στα χωριά και την πόλη, υπογράφηκε η Τηλεθέρμανση και γίνονται και εξαγγέλλονται έργα , άντε και του Παντελή Αργυριάδη , που έκανε και 2-3  δημόσιες παρουσιάσεις , δεν ακούγονται   άλλοι Συνδυασμοί,  ούτε  και άλλα Προγράμματα.

         Κι έχουμε και έναν Δήμαρχο  που συνεχώς κάτι  κάνει , έναντι άλλων που,  οι περισσότεροι,  ούτε καν λένε τίποτα για Πρόγραμμα.
         Είναι στον κόσμο σχεδόν αδιάφορο ποιοί και πόσοι Συνδυασμοί θα κατατεθούν.
         Τα Προγράμματα και τα Σχέδια θέλουν πρώτα να δουν  , αν και όσα υπάρχουν.

         Αυτά κύριοι  πότε θα γίνουν;
        Ηδη είμαστε  τέλος Μάρτη 50 ημέρες πριν τις κάλπες  και σε  15 μέρες κλείνουν οι Δημοτικοί Συνδυασμοί, όσοι και όπως κλείνουν και κατατίθενται , με  ή χωρίς  έγκαιρο  Πρόγραμμα .
        Στόχος ήταν και είναι πάντοτε η ποιότητα ζωής των Δημοτών μας....
                                                                            
                                                                      ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου