Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Νέες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες θα παρέχει ο ΕΛΓΑ προς τους αγρότες ύστερα από συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών

Η ανοιχτή διακυβέρνηση και η συνεργασία μεταξύ των Δημόσιων Υπηρεσιών με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολίτών.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνάντησης μεταξύ του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλη Έξαρχου και του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Χάρη Τσαβδάρη.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΛΓΑ θα αξιοποιήσει στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες  που θα παρέχει στους ασφαλισμένους του, τις ώριμες και αξιόπιστες υπηρεσίες που διαθέτει η ΓΓΠΣ για την αυθεντικοποίηση των φορολογουμένων στις εφαρμογές της. Σημειώνεται πως η ΓΓΠΣ έχει ταυτοποιήσει μέσω της απόδοσης κλειδαρίθμου, πάνω από 6 εκ. φυσικά πρόσωπα για την πρόσβαση μέσω διαδικτύου στα συστήματα της και η αξιόπιστη αυτή λειτουργία γίνεται πλέον διαθέσιμη και στον ΕΛΓΑ για τις δικές του ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
Ειδικότερα, οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα παρέχει ο ΕΛΓΑ προς τους αγρότες θα αφορούν στην εκτύπωση εντύπων  πιστοποιητικών  και  βεβαιώσεων όπως α) βεβαίωση καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς, β)ασφαλιστική ενημερότητα, γ)βεβαίωση καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ ή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για φορολογική χρήση, δ)αναλυτική κατάσταση καταβολής  αποζημιώσεων ΕΛΓΑ ή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων, καθώς και στην εκτύπωση εντύπων  πιστοποιητικών  και  βεβαιώσεων που αφορούν εξωτερικούς συνεργάτες ΕΛΓΑ (ανταποκριτές, οριοδείκτες).
Οι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ χρησιμοποιώντας τον ίδιο κωδικό που χρησιμοποιούν για την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, αποτέλεσε κοινή διαπίστωση των εκπροσώπων των δύο φορέων  ότι η από κοινού αξιοποίηση πόρων και υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης  και  η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών είναι το κλειδί ώστε η ηλεκτρονική διακυβέρνηση να φέρει πολλαπλά αποτελέσματα δημιουργώντας αξία και εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους. Ο Γεν. Γραμματέας, κ. Χάρης Τσαβδάρης διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων να διαθέσει τις υπηρεσίες  προς τον ΕΛΓΑ και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος ανακοίνωσε ότι οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες στο νέο ιστότοπο του Οργανισμού, πολύ σύντομα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου