Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

η ομιλία του Τουτσίδη στη Φλώρινα του Συνδυασμού " ΕΛΠΙΔΑ "


Αγαπητές Φίλες – Αγαπητοί Φίλοι
          Καλησπέρα σας.
          Σας ευχαριστώ που μας τιμήσατε σήμερα με την παρουσία σας.
          Εάν υπάρχει μια «ΕΛΠΙΔΑ» για να πάει μπροστά ο τόμος μας, αυτή έχει ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δεν είναι άλλη από την επικεφαλής  του Συνδυασμού μας «ΕΛΠΙΔΑ» και λέγεται Γεωργία Ζεμπιλιάδου, και αυτό δεν είναι φιλοφρόνηση, είναι πραγματικότητα.

          Γι’  αυτό και εμείς στρατευθήκαμε μαζί της σ’ αυτό τον δύσκολο αγώνα, γιατί πιστεύουμε ότι είναι το ικανότερο και το καταλληλότερο πρόσωπο σ’ αυτή την προσπάθεια για να οδηγήσουμε την περιοχή μας στην πολυπόθητη ανάπτυξη.
          Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να υλοποιήσουμε το  Σχέδιο και το πρόγραμμα που καταθέτει ο αυτοδιοικητικός  μας Συνδυασμός, με την υποψήφια Περιφερειάρχη Γεωργία Ζεμπιλιάδου.
          Γνωρίζουμε όλοι ότι ο ρόλος της Περιφέρειας είναι ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ και έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή όλων μας.
          Η Ανάπτυξη όμως δεν είναι κενό γράμμα και δεν πρόκειται ποτέ να έλθει από μόνη της .
-Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν στην συλλογική δράση και προσπάθεια για την πραγματοποίηση των στόχων. Ας μη γελιόμαστε όμως, γνωρίζουμε όλοι  ότι την Ιστορία την γράφουν τα πρόσωπα, τα ικανά πρόσωπα αυτά που αγωνίζονται με αυταπάρνηση, με ανιδιοτέλεια για το καλό του συνόλου, αυτά που έχουν όραμα και βάζουν στόχους, αυτά που έχουν την γνώση και την στρατηγική για να φτάσουν με αποτελεσματικό τρόπο στην επίτευξη αυτών των στόχων.
          Στο πλαίσιο αυτό ο Συνδυασμός μας «ΕΛΠΙΔΑ» καταθέτει στο τραπέζι τις προτάσεις του, που αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και της κάθε περιοχής ξεχωριστά (περιοχή Φλώρινας – Αμυνταίου – Πρέσπας).
          Η περιοχή μας έχει πόρους, έχει και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, ποτέ όμως, δεν είχε Σχέδιο και πάντοτε αυτό ήταν το μεγάλο ζητούμενο.
          Η πρότασή μας αφορά άμεσα την πραγματική οικονομία, δηλαδή την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για να σταθεροποιηθεί το οικονομικό περιβάλλον, με κύρια χρηματοδοτικά εργαλεία το Νέο Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και τον τοπικό αναπτυξιακό πόρο.
          Το στρατηγικό σχέδιο που έχει μελετήσει, εκπονήσει και θα εφαρμόσει ο Συνδυασμός μας ως νέα Περιφερειακή Αρχή αναπτύσσεται από τον Πρωτογενή Τομέα ως τον κλάδο των κατασκευών , από την παιδεία και την Υγεία ως την ενέργεια και από τον πολιτισμό ως τον Τουρισμό.
          Έχουμε την δυνατότητα να εφαρμόσουμε προγράμματα και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα αξιοποιούν ως και το τελευταίο ΕΥΡΩ. Προγράμματα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να μη μένουν τα έργα μόνο στα χαρτιά ή ημιτελή με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και με ξεκάθαρους  Στόχους «Να δημιουργούμε συνεχώς νέες θέσεις εργασίες»
          Το μεγάλο στοίχημα για την Φλώρινα είναι να αντιστραφεί αυτό το κλίμα εσωστρέφειας και απαισιοδοξίας, τα μειονεκτήματα της περιοχής να τα κάνουμε πλεονεκτήματα, τον πλούτο μας να τον εκμεταλλευτούμε για το καλό των ανθρώπων του τόπου μας.
          Η Φλώρινα των λιμνών, των δασών, του χειμωνιάτικου Αλπικού Τοπίου, η Φλώρινα με το Νυμφαίο, τον Άγιο Παντελεήμονα, το Λέχοβο, την Δροσοπηγή, την Τριανταφυλλιά, το Πισοδέρι, τον Πολυπόταμο, το εθνικό, η Φλώρινα με τον Άγιο Αχίλλειο, τον Άγιο Γερμανό, τους Ψαράδες και άλλους οικισμούς μοναδικής ομορφιάς, η Φλώρινα του Σακουλέβα, των καλλιτεχνών και των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η Φλώρινα με τα εκλεκτά προϊόντα της ευλογημένης γης της (τα ξεχωριστά φασόλια , τα μήλα, τις πιπεριές, τις φράουλες, τα κρασιά και τα τυροκομικά της), πρέπει να ξαναβρεί την χαμένη ψυχή και την ευημερία της, το χαμόγελο να ξανανθίσει στα πρόσωπα των κατοίκων της.
          Το Αμύνταιο να ξαναγίνει όπως ήταν στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ο βασικός προμηθευτής κρασιού, και σήμερα μέσω της Νέας Εγνατίας γιατί πάλι ο κύριος τροφοδότης κρασιού όλων των αγορών σε Ευρώπη, Ανατολή και Δύση.
          Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για όλους, χάσαμε πολλά, ας μη χάσουμε όμως την Ελπίδα. Η ελπίδα ανθίζει μέσα από τη γνώση, την εμπειρία την αγάπη για τον τόπο μας. Ας μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία.
          Όλοι μαζί κάνουμε, την ΕΛΠΙΔΑ πράξη, όλοι μαζί θα κτίσουμε το κοινό μας μέλλον, το μέλλον των παιδιών μας.
          Γι’ αυτό σήμερα σας καλούμε να μας δώσετε δύναμη με την ψήφο σας, γίνετε πολλαπλασιαστές αυτού του αισιόδοξου μηνύματος, ώστε ο Λαός της Φλώρινας να δώσει την Νίκη στον Συνδυασμό μας για να ανθίσει και πάλι η ΕΛΠΙΔΑ στο τόπο μας.

Σας ευχαριστώ.
Υποψήφιος  Αντιπεριφερειάρχης

Τουτσίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου