Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ιστορία Jazz


«Jazz: η γέννηση και η εξέλιξή της»
Σεμινάριο ανοιχτό σε όσους αγαπούν την Jazz και θέλουν να την γνωρίσουν, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Πραγματοποιείται  από τον καθηγητή του Ωδείου  Νικόλαο Βαλταδώρο
και δεν προϋποθέτει μουσικές γνώσεις.
Από τα Spirituals και τα Blues των αφρικανών δούλων, το Ragtime  του Scott Joplin, στη Νέα Ορλεάνη του Louis Armstrong και από το Bebop του “Bird” και του “Dizzy”, στις Big Bands και την Cool Jazz του Miles και του Chet. Από το Hard-Bop με τους Jazz Messengers και τη Free Jazz του Ornette  Coleman, στη Jazz
Fusion, την Acid και Nu-Jazz. Οι διαλέξεις θα περιλαμβάνουν ιστορική αναδρομή, μελέτη και ανάλυση στυλ και μορφών της Jazz, γνωριμία με τους σημαντικότερους εκπροσώπους – εκτελεστές  και συνθέτες – με ταυτόχρονη προβολή βίντεο-φωτογραφιών και αναπαραγωγή ηχητικών αποσπασμάτων.
Έναρξη μαθημάτων: Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ώρα 6:00μμ, στη μικρή αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φλώρινας. Ο σεμιναριακός κύκλος θα ολοκληρωθεί σε 10 μαθήματα (ένα μάθημα κάθε δύο Κυριακές), διάρκειας 2 ωρών το καθένα. Το συνολικό κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50€. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Στo πλαίσιo λειτουργίας του Τμήματος JAZZ μουσικής του Ωδείου Φλώρινας πραγματοποιούνται μαθήματα Jazz αρμονίας και θα διενεργηθεί Σεμινάριο jazz πιάνου από τον γνωστό πιανίστα και Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, Γιώργο Τζούκα.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, απευθυνθείτε στη γραμματεία του Ωδείου στο τηλ. 2385046542 ή στο nikosvalt@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου