Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ρουπακιώτης: "Και το δικαστικό σύστημα είναι μέρος της κρίσης"


«Είναι ημέρα αναστοχασμού και ανάδειξης της συνευθύνης σε μια εποχή που η κοινωνία μαστίζεται από μια δεινή οικονομική κρίση. Έφταιξαν αυτοί που έφταιξαν. Ολιγώρησαν εκείνοι που ολιγώρησαν.Τώρα οι δανειστές, μας έπιασαν από το λαιμό. Ασφυκτιούμε. Και μας συμπεριφέρονται ως κάποιους κατοίκους του Νότου», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας σε εκδήλωση  για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου σήμερα στην Παλαιά Βουλή.

«Και το δικαστικό σύστημα είναι μέρος της κρίσης, αφενός διότι βαρύνεται με την παθογένεια οργάνων της λειτουργίας του κράτους,  αφετέρου διότι δεν στάθηκε σε επίπεδο υψηλής ευθύνης σε κρίσιμες στιγμές, όσο θα έπρεπε», τόνισε ο Α. Ρουπακιώτης.


«Η κοινωνία είναι γονατισμένη και οργισμένη, δεν εμπιστεύεται τους θεσμούς και το δικαστικό σύστημα όσο θα έπρεπε». Πλέον, όπως είπε «οφείλουμε να της δώσουμε τη δυνατότητα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της στο δικαστικό σύστημα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «το δικαστικό σύστημα οφείλει να ανταποκριθεί προς όλες τις απαιτήσεις», να ανταποκριθεί – όπως είπε - «τον άνεργο που καταθέτει αγωγή, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον χαμηλόμισθο, τον νεόπτωχο.

«Δηλώνω γήινος. Γνωρίζω από χρέη, από δόσεις στην Εφορία, από υποχρεώσεις, από δάνεια, από σπουδές παιδιών. Μόνο που σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να αναδειχθεί ο δικαιοδοτικός θεσμός στο ύψος –που το Σύνταγμα τον έχει κατατάξει- μα και η κοινωνία αναμένει να δικαιωθεί», είπε ο κ. Ρουπακιώτης.

 «Αφού έφτασαν ακόμη και οι δικαστές να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις, θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα ανήσυχη και να μεταφέρει τις ανησυχίες αυτές προς τους Ευρωπαίους μαζί με τους οποίους αποφασίζουν για τα μέτρα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων  Βασιλική Θάνου.

Στην εκδήλωση για τον εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου παραβρέθηκαν εκτός από τον κ. Ρουπακιώτη, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης, ο γενικός γραμματέας Ν. Κανελλόπουλος, οι πρόεδροι του Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου Ρένα Ασημακοπούλου και Ι. Καραβοκύρης αντίστοιχα, η αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιωάννα Καλαντζάκου, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Φώτης Προβατάς, όπως επίσης παραβρέθηκαν δικαστές, δικηγόροι κ.λπ.

Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους των δικαστικών Ενώσεων η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ακαδημαϊκός Απ. Γεωργιάδης με θέμα «Ο Απόστολος Παύλος και το Δίκαιο».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου