Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Συμμετοχή Δήμου Αμυνταίου σε πρωτόκολλο συνεργασίας



Βασικές αρχές πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαίων και Κινέζων Δημάρχων 

Η Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Ευρωπαϊκού – Κινέζικου Φόρουμ Συνεργασίας απέστειλε τις ευχαριστίες της για τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη στο Φόρουμ, αλλά και υπογεγραμμένο από τους συμμετέχοντες Δημάρχους κείμενο με τις βασικές αρχές του πρωτοκόλλου συνεργασίας, που θα οριστικοποιηθεί στο τέλος του έτους.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία για τις αυριανές πολιτικές για βιώσιμες πόλεις και την προστασία του περιβάλλοντος, που αναμένεται να δημιουργήσει χρηματοδοτικά εργαλεία για την άσκηση των παραπάνω πολιτικών και είναι ευχής έργο που ο Δήμος Αμυνταίου συμμετέχει από τη γέννηση της πρωτοβουλίας.

Ακολουθεί η μετάφραση της επιστολής που απευθύνεται στο Δήμαρχο Αμυνταίου:

«Αξιότιμη κυρία /κύριε
Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την ευχαρίστηση μας για την παρουσίας σας στο 1ο Ευρωπαϊκό-Κινέζικο Φόρουμ των Δημάρχων στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2012. Η ενεργή συμμετοχή σας στην εκδήλωση είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την επιτυχία της.
Τόσο οι Κινέζικες όσο και οι Ευρωπαϊκές ηγεσίες έχουν δηλώσει τη σημασία της νέας αυτής πρωτοβουλίας αλλά και την απόφαση να την υποστηρίξουν και να την ενισχύσουν. Το Ευρωπαϊκό – Κινέζικο Φόρουμ των Δημάρχων είναι η εμβληματική πρωτοβουλία στο πλαίσιο αστικοποίησης της Ευρωπαϊκό – Κινέζικης εταιρικής σχέσης. Μια σύντομη περίληψη του έργου και ένα σχέδιο δράσης για την Εταιρική σχέση θα συμφωνηθεί και από τα δύο μέρη πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Εκτός αυτού το πρόγραμμα σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα υποστηρίξει περαιτέρω τη δικτύωση μεταξύ των Κινέζικων και Ευρωπαϊκών πόλεων, και θα συνεργαστεί με υφιστάμενα και σχεδιαζόμενα νέα έργα παρέχοντας περιεχόμενο. Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις αυτές και θα περιμένουμε με ευχαρίστηση τα σχόλια σας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,


Η οργανωτική ομάδα

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι οι φωτογραφίες του συνεδρίου, καθώς και οι παρουσιάσεις της ημερίδας για αρκετές συνεδρίες μπορούν να βρεθούν για μεταφόρτωση στην επίσημη ιστοσελίδα μας:
http://www.euchinamayorsforum.eu/picture-gallery.html
http://www.euchinamayorsforum.eu/conference-documents.html»
Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου