Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    VIDEO

www.youtube.com/v/XnUI-qboMpY?hl=el_GR&version=3


               Φλώρινα, 13-01-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014, η υπογραφή του έργου της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας, από το Δήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΦ κ. Γιάννη Βοσκόπουλο και τη Διευθύντρια του γραφείου διοίκησης της κοινοπραξίας «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» και ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΕ» κ. Αναστασία Χριστοδούλου.




Στην υπογραφή του σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή της Φλώρινας, παρόντες επίσης ήταν ο Μητροπολίτης Φλώρινας κ. Θεόκλητος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ο Συνταγματάρχης 1ου Συντάγματος Πεζικού κ. Κωνσταντίνος Λιόντος, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας κ. Παλαιογιάννης,
ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Φλώρινας  Πυραγός κ. Χρήστος Σπυρίδης, ο τέως Νομάρχης κ. Τραϊανός Πετκάνης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτρης Στύλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ κ. Ερμιόνη Αβραμοπούλου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΝΦΛΩ κ. Ζέτα Ρίζου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Αντώνης Σίπκας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Ευαγγέλου, Άκης Καραγκιοζίδης, Μιχάλης Καρακόλης, Παναγιώτης Μαβίδης και Χρήστος Μπαρδάκας,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας κ.κ. Γιώργος Απιδόπουλος, Δόξα Κωτσαλίδου, Βαγγέλης Στάιος, Μιχάλης Τσώκας, Όλγα Μούσιου, Γιώργος Σταύρου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, Λουκάς Δημήτριος, Άρης Αριστείδου, Αντώνης Ζαέκης, Αντιγόνη Λαζαρίδου, Αθανάσιος Μπέλτσος, Βαγγέλης Σταυρίδης, εκπρόσωποι φορέων, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων  και πλήθος κόσμου.
Πριν την υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από τους παραβρισκομένους και συγκεκριμένα:

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος:
«Ως επίσκοπος της περιοχής αυτής, που βρίσκομαι στη Φλώρινα εδώ και 50 χρόνια, σαν Πρωτοσύγκελος και Μητροπολίτης, εγκαινιάσαμε πολλά έργα στο χρονικό αυτό διάστημα και χαρήκαμε ιδιαιτέρως στην περιοχή αυτή για την εξυπηρέτηση του λαού του Θεού. Αλλά το σημερινό έργο, που γίνεται, η τηλεθέρμανση της Φλώρινας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα της περιοχής μας. Και αυτό είναι γνωστό σε όλους μας και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως και δοξάζουμε το Θεό και εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια στο Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τους παλαιότερους Δημάρχους που χρημάτισαν στην περιοχή αυτή και κοπίασαν και αυτοί, τους Νομάρχες και σε όλες τις αρχές, που έβαλαν, όπως τόνισε και ο βουλευτής, το λιθαράκι τους για να γίνει το έργο αυτό. Έτσι, λοιπόν, νομίζω ότι θα δοθεί μια λύση στο πρόβλημα της Φλώρινας, που αντιμετωπίζουμε, και προπαντός την περίοδο αυτή του χειμώνα. Ας δοξάσουμε, λοιπόν, το Θεό για το έργο αυτό, και να εκφράσουμε πάλι θερμές ευχαριστίες στο Δήμαρχο και σε όλους τους παράγοντες και να ευχηθούμε πολύ γρήγορα να έρθει σε πέρας αυτό το θαυμάσιο, ωραίο και απαραίτητο έργο για την περιοχή μας, την τηλεθέρμανση».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδεονίας κ. Γιώργος Δακής:
« Ευχαριστώ θερμά το φίλο μου το Δήμαρχο Γιάννη Βοσκόπουλο, για τη σημερινή πρόσκληση, ώστε να βρίσκομαι στην εξαιρετικά σημαντική και χαρούμενη ημέρα για τη Φλώρινα και για τη Δυτική Μακεδονία. Είναι μια μέρα σημαντική που θα αναφέρεται στο μέλλον, γιατί καταδεικνύει με τον πιο σαφή και καθαρό τρόπο ότι στο σχεδιασμό, στον προγραμματισμό, στη δράση, στην ενότητα, στη σύνθεση των δυνάμεων και στα οράματα, μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα προς όφελος του τόπου προς όφελος της κοινωνίας μας.
Το έργο που θα υπογραφεί σήμερα, είναι ένα έργο σε αυτή την κατεύθυνση. Μεγάλο και σημαντικό και ως αυτό κάθε αυτό το έργο ως προϋπολογισμός και ως εκτέλεση, αλλά και σημαντικό και σημειολογικό στην καθημερινότητα και σε βάθος χρόνου.
Θέλω να τονίσω, ότι με το Γιάννη το Βοσκόπουλο, για το έργο αυτό έχουμε συνεργαστεί την προηγούμενη αυτοδιοικητική θητεία μας, εγώ, ως Πρόεδρος της ΑΝΚΟ και ο Γιάννης ως Νομάρχης της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας, για να προχωρήσουμε τις μελέτες, τη διεκδίκηση και την επίλυση σημαντικών θεμάτων. Και εδώ έχω την υποχρέωση να σας πω, ότι τίποτε δεν ήταν εύκολο, αυτονόητο και βέβαια το αποτέλεσμα αυτό δεν ήρθε χωρίς κόπο.
Θέλω να τονίσω ότι συνεισέφεραν πολλοί, ώστε να φτάσουμε στη σημερινή συγκυρία και να τους ευχαριστήσω. Ιδιαίτερα όμως, θέλω να ευχαριστήσω τον καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρώην Γραμματέα του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, τον κ. Βαγγέλη Μπαλτά, ο οποίος μας συνέδραμε καθοριστικά και ουσιαστικά, σε μια κρίσιμη στιγμή στην καμπή και στην εξέλιξη του έργου.
Θέλω να τονίσω, ότι εκτός από την ωρίμανση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το έργο αυτό το έχω βιώσει σε πρώτο επίπεδο, και στη φάση εκπόνησης των μελετών, αλλά και στη φάση διεκδίκησης της επιπλέον χρηματοδότησης και των προβλημάτων που είχαμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρις ότου, πριν από δεκαπέντε μήνες, είχε βγει η τελεσίδικη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία η στήριξη στο μεγάλο αυτό έργο θεωρείται κρατική ενίσχυση μεν, αλλά νόμιμη και συμβατή. Και εδώ είναι ένα πολύ κομβικό στοιχείο, γιατί μας συνείχε η αγωνία όχι μόνο να χρηματοδοτηθεί και να γίνει και να είναι ώριμο μελετητικά από πλευράς αδειοδοτήσεων το έργο, αλλά να είναι και κοινωνικά φιλικό για το μέσο πολίτη, χωρίς την επιβάρυνση δυσθεώρητων ποσών, ούτως ώστε να είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό. Έχουμε δώσει ένα πολύ μεγάλο αγώνα σε αυτό το επίπεδο, που πιστέψτε με, πολλοί λίγοι το γνωρίζουν.
Σήμερα θεωρώ ότι έχω την ηθική υποχρέωση και τον Γιάννη Βοσκόπουλο να ευχαριστήσω για τον αγώνα που έκανε, αλλά και πολλούς άλλους και βεβαίως το Βαγγέλη Μπαλτά.
Το έργο αυτό δείχνει με τον καλύτερο τρόπο, πως μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Πιστεύω τα θετικά του αποτελέσματα, είναι πολυεπίπεδα και σε βάθος χρόνου. Είμαστε η μόνη Περιφέρεια της χώρας, που σε επίπεδο τεχνικό, μελετητικό και  λειτουργικό έχουμε τεχνογνωσία και εμπειρία στο θέμα των τηλεθερμάνσεων. Για αυτό και είμαι σίγουρος ότι η τηλεθέρμανση της Φλώρινας θα γίνει με ακόμη καλύτερο τρόπο, από αυτόν που έγιναν οι προηγούμενες τηλεθερμάνσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Γιατί με την  εμπειρία και τη γνώση βελτιωνόμαστε και μαθαίνουμε.
Το έργο θα έχει πολλαπλά αποτελέσματα. Εκείνο στο οποίο θέλω να σταθώ, είναι ότι εκτός από την ενίσχυση της απασχόλησης και μια βοήθεια πολύ σημαντική στην τοπική αγορά, στη φάση ολοκλήρωσης και κατασκευής του έργου, αλλά και στη φάση λειτουργίας του, αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι ως Δυτικομακεδόνες, ως Έλληνες, μπορούμε και πρέπει να είμαστε περήφανοι, σίγουροι για το βηματισμό μας και αισιόδοξοι για το αύριό μας.
Και αυτό, εδώ, στη Φλώρινα, στην απαρχή της σύγχρονης Ελλάδας. Σε εμάς όλους, που με όρους περηφάνιας του γένους και της Ορθοδοξίας, αγωνιζόμαστε για τους ανοικτούς ορίζοντες έχει κομβικό σημειολογικό στόχο και ρόλο. Και το έργο αυτό υπηρετεί την κουλτούρα των ανοικτών οριζόντων σε πολλαπλά επίπεδα.
Θέλω να τονίσω επίσης, ότι ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως έχουμε ήδη πει και στον κ. Δήμαρχο και εγώ και ο κ. Ηλιάδης, έχουμε τη βούληση χειροπιαστά να συνδράμουμε οικονομικά στην ίδια συμμετοχή που απαιτείται από πλευράς του Δήμου  Φλώρινας, δηλαδή από πλευράς δημοτών του Δήμου Φλώρινας, άρα χειροπιαστά και έμπρακτα να συνδράμουμε στην ελαχιστοποίηση των αναγκών συμμετοχής και επιβάρυνσης των πολιτών. Και αυτό, γιατί θεωρούμε ότι η πολιτική δραστηριότητα, η κοινωνική στόχευση και η υπεύθυνη στάση, στα πλαίσια της ενότητας και της σύνθεσης των δυνάμεων, έτσι καταξιώνεται.
Θέλω να τονίσω ότι ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχουμε εκπονίσει ένα στρατηγικό σχεδιασμό- σύμφωνα και με το νόμο- τον οποίο υλοποιούμε σε συνεργασία πρωτίστως με τους 12 Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας και προφανώς και με το Δήμαρχο Φλώρινας και το κομμάτι της αειφορίας του τόπου, είναι το κομβικό με στόχευση εξυπηρέτησης του πολίτη και των προσώπων με την έννοια της Ορθοδοξίας, όπως λέει και ο Δεσπότης μας. Και η στόχευση και η στήριξη της αειφορίας του τόπου και της κοινωνίας, με τους τρεις πυλώνες της, τον περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό είναι το κομβικό μας σημείο. Για αυτό και με πολύ σαφή τρόπο χρηματοδοτούμε πάρα πολλά έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη και στην περιοχή της Φλώρινας, τα οποία είτε τα υλοποιεί ο Δήμος είτε η Περιφέρεια, είτε άλλοι φορείς, με στόχευση όμως την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Το έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας είναι κατεξοχήν αειφορικό. Δίνει αισιοδοξία και βηματισμό σταθερότητας και χαμόγελο σε όλους μας.
Αγαπητέ φίλε Γιάννη, θέλω να πω από την καρδιά μου ένα μεγάλο μπράβο για αυτό το αποτέλεσμα, γιατί γνωρίζω, τον αγώνα που υπήρξε σε πολλαπλά επίπεδα και σύντομα να έχει ολοκληρωθεί, για να το γευτεί όλη η κοινωνία της Φλώρινας και σύντομα να προχωρήσουμε και σε άλλα σημαντικά έργα. Καλορίζικο, και στους αναδόχους εύχομαι να έχετε τον πιο γρήγορο και καλό τρόπο για την κατασκευή του έργου και θεωρώ αυτονόητη τη στενή συνεργασία με τους επιχειρηματίες αλλά και την απασχόληση έμψυχου δυναμικού της Φλώρινας στη φάση κατασκευής του.
Καλή δύναμη».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης:
«Όλοι οι Φλωρινιώτες νομίζω σήμερα είμαστε εδώ, η Φλώρινα είναι εδώ, γιατί σήμερα ξεκινάει να γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο όλων μας, ένα όνειρο που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, και όπως πολλοί σωστά είπαν όλοι οι προλαλήσαντες, ο καθένας που υπηρέτησε από οποιαδήποτε θέση και αν τον έταξε ο λαός της Φλώρινας, έβαλε το λιθαράκι του. Σήμερα, όμως όλα αυτά αποτελούν παρελθόν και είμαστε στην ευχάριστη στιγμή του ξεκινήματος αυτού του μεγάλου έργου, που αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Μέχρι σήμερα, όσοι δούλεψαν είναι άξιοι και πρέπει να τους αναφέρουμε πραγματικά, κάτι που σίγουρα θα κάνει ο κ. Δήμαρχος. Εκείνο που θέλω να τονίσω ως Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας είναι ότι από εδώ και πέρα στην υλοποίηση του έργου, που πιστεύω θα έχουμε αρκετά εμπόδια, θα σταθούμε αρωγοί, δίπλα σας και θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Γιατί πιστεύω ότι αυτό το μεγάλο έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας είναι όλων των Φλωρινιωτών και εμείς ταχθήκαμε να το υλοποιήσουμε. Πρέπει να σταθούμε αντάξιοι του μεγάλου αυτού εγχειρήματος, που μας έλαχε να το υλοποιήσουμε εμείς. Όπως είπε και ο κ. Περιφερειάρχης, έμπρακτα θα σταθούμε δίπλα, θα στηρίξουμε οικονομικά το έργο αυτό, και προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως, πρέπει να πω το ίδιο χρειάστηκε και για τις άλλες τηλεθερμάνσεις-του Αμυνταίου, Φιλώτα. Αυτό που έχει σημασία είναι να αγκαλιάσουμε το έργο αυτό, να στηρίξουμε την ανάδοχο εταιρεία, να διευκολύνουμε, όπου χρειαστεί, για να τελειώσει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί ο καθένας από εμάς γνωρίζει, τα μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν για την κοινωνία της πόλης γενικότερα αλλά και για τον καθένα χωριστά. Εύχομαι να είναι καλορίζικο, και όπως είπα, έμπρακτα θα δείξουμε, κ. Δήμαρχε, τη θέση μας και τη στάση μας. Νά’στε πάντα καλά και καλή υλοποίηση».

Ο τέως Νομάρχης κ. Τραϊανός Πετκάνης:
«Καταρχήν, όταν φτάνουμε σε ένα τέλος λέμε «όλα καλά». Πολλές προσπάθειες έγιναν και από το σημερινό Δήμαρχο και όχι μόνο, και από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τον Περιφερειάρχη, αυτή την εποχή τουλάχιστον.
Απλά να θυμίσω ότι ο Νομός Φλώρινας ήταν ο πρώτος που ζήτησε ένταξη στο πρόγραμμα Valoren το 1985, για την τηλεθέρμανση. Δεν έτυχε όμως της στήριξης της Περιφέρειας, καθώς δεν υπήρχε τότε τέτοια ανεπτυγμένη περιφερειακή συνείδηση.
Σήμερα πρέπει να πούμε στον κ. Δακή ότι σε αυτό το θέμα πάμε καλά.
Η Φλώρινα προηγήθηκε της αίτησης της Πτολεμαΐδας, η μελέτη τότε βγήκε ασύμφορη και δυστυχώς περπάτησε μόνο της Πτολεμαΐδας. Φτάσαμε από τότε στα 28 χρόνια, αλλά τέλος καλό όλα καλά.
Από εδώ και πέρα, κ. Δήμαρχε, εσείς το ξέρετε καλύτερα, η ακριβότερη παράμετρος στην εκτέλεση ενός έργου είναι ο χρόνος. Μακάρι το έργο να υλοποιηθεί στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε, για να απολαύσουν οι Φλωρινιώτες, κάτι που μάλλον τον τελευταίο καιρό χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Ο τέως Δήμαρχος κ. Δημήτρης Στύλου:
«Από την πλευρά μου θέλω να συγχαρώ όλους όσους πάλεψαν κυριολεκτικά για αυτό το έργο, γιατί ξέρω πόσο δύσκολα είναι αυτά τα έργα, προκειμένου να φτάσουν στη σημερινή τους μορφή, εικόνα και υπογραφή.
Συγχαρητήρια σε όλους, κ. Δήμαρχε. Θα ακούσετε γκρίνιες από τους Φλωρινιώτες που θα σκάβετε την πόλη, αλλά φαρδύ στομάχι έχουμε.
Και ως παλαιός συνάδελφος της αναδόχου εταιρείας εύχομαι καλή ευκολία παρ’όλα τα προβλήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουμε, με τους χειμώνες που διανύουμε.
Καλές δουλειές σε όλους και σε εμάς τους Φλωρινιώτες γρήγορα αποτελέσματα».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ και Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος:
«Η θητεία μας ως Δημοτική Αρχή συνέπεσε με τη χειρότερη οικονομικά περίοδο της χώρας μας. 
Η δραματική περιστολή των δαπανών, η κατάργηση πολλών οικονομικών προγραμμάτων, η αυστηροποίηση των εγκρίσεων για ένταξη έργων προς χρηματοδότηση δημιούργησε έναν αυστηρό κλοιό σ’ ότι αφορά τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κι αυτό βεβαίως δεν είναι   τοπικό φαινόμενο.
Έτσι κινδυνεύαμε να γίνουμε ανακόλουθοι με όσα προγραμματίσαμε και όσα εξαγγείλαμε ως παράταξη προεκλογικά αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Είχαμε να διανύσουμε έναν ανηφορικό δρόμο.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση επιλέξαμε μια νέα πορεία, έναν διαφορετικό δρόμο, μια πρόταση που θα συμπορεύεται με τα προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας με σωστή ιεράρχηση και λύσεις που θα απαντούν σ’ αυτά.
Είναι λίγες οι φορές που μπορεί μια Δημοτική Αρχή να περηφανεύεται σε μια κρίσιμη οικονομικά και θεσμικά περίοδο να έχει τέτοια θεαματικά αποτελέσματα που βγάζουν τον τόπο από τη στασιμότητα και δημιουργούν το περιβάλλον που θα ανακουφίσει τον πολίτη στην καθημερινότητά του.
Η κρίση μας έκανε περισσότερο σκεπτόμενους, πιο τολμηρούς και πιο αποφασιστικούς. Και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.  Υλοποιήσαμε έργα και αποφάσεις που επιβεβαιώνουν πως η κρίση είναι και μια ευκαιρία ανάπτυξης.
Μειώσαμε το κόστος του νερού, αφού ήταν δυσβάστακτο και το πιο ακριβό σε ολόκληρη τη χώρα.  Στον πρώην Δήμο Φλώρινας η τιμή του νερού για ένα νοικοκυριό που καταναλώνει 30 κυβικά νερό, ήταν 76,27€, ενώ σήμερα είναι 45,75€, μείωση 40%.
Όμως, η ναυαρχίδα της αναπτυξιακής μας προσπάθειας και η ανακούφιση του οικογενειακού προϋπολογισμού για κάθε νοικοκυριό είναι η υλοποίηση του έργου της τηλεθέρμανσης για τη Φλώρινα και στη συνέχεια και της Μελίτης. Ένα έργο που έμενε για χρόνια αραχνιασμένο σε κάποια συρτάρια και κινδύνευε να απενταχθεί, με όλες τις συνέπειες για την ανάπτυξη της περιοχής μας, για τον προϋπολογισμό του κάθε νοικοκυριού και της ποιότητας της ζωής μας. Ζούμε καθημερινά τον εφιάλτη της αιθαλομίχλης. Θορυβήθηκε η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, γιατί λίγες μέρες η μόλυνση υπερέβη τα ανεκτά όρια. Τι να πούμε κι εμείς που τον μισό και πλέον χρόνο ζούμε με υπερβάσεις; Γι’ αυτό ξεκίνησα ένα αγώνα για δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου μας. Μπορώ να υποσχεθώ για άλλη μια φορά ότι από τη θέση αυτή του Δημάρχου δεν πρόκειται να κάνω πίσω σε τίποτα που αφορά στη θέση μου αυτή. Θα αξιοποιήσω κάθε ευκαιρία προκειμένου να πετύχω τον στόχο μας ως Δημοτική Αρχή, «ποτέ από το χρέος μη κινούντες». Αυτή είναι και η βαριά παρακαταθήκη που αφήνουμε στην επόμενη Δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου.
Κυρίες και κύριοι,
Η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Προγραμμάτισε και υλοποιεί χρηστικά έργα που αλλάζουν την όψη του Δήμου μας.
Σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Φλώρινας προχωρήσαμε στην υλοποίηση μελετών για έργα τα οποία είτε έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται,  ή θα ξεκινήσουν σύντομα, όπως:
-Η Ανάπλαση τμήματος ποταμού Σακολέβα, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000,00€.
 -Η Ανάπλαση Λεωφόρου Μοναστηρίου Δήμου Φλώρινας.    συνολικού προϋπολογισμού 800.000,00€.
- Η Ανάπλαση κτιρίων, χώρου πράσινου και παιδικής χαράς έναντι αρχαιολογικού μουσείου, συνολικού προϋπολογισμού 550.000,00€.
-Τα Κοινόχρηστα ποδήλατα Δήμου Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 325.704,00€.
-Ο Μηχανολογικός εξοπλισμός Δήμου Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 120.000,00€.
-Η Προμήθεια οικολογικών συστημάτων βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης, συνολικού προϋπολογισμού 430.500,00€.
-Η Υπαίθρια αναψυχή στο περαστικό δάσος Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 666.344,00€.
- Η Ανάπλαση μπουάτ,
-Η  Επαναλειτουργία ζωολογικού κήπου. Διασυνοριακό πρόγραμμα με τη FYROM.
-Το SCATEPARK
- Ο Αγωγός Κ Μελίτης.
- Οι Παιδικές χαρές, γήπεδο μπάσκετ στο Νέο πάρκο.
- Η λύση σε θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης Τοπικών κοινοτήτων, όπως ο Νέος Καύκασος.
-Στο ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, γνωρίζετε την ιστορία του. Χτίσανε κολυμβητήριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε δύο ξένα οικόπεδα, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  και της Γ.Γ. Γραμματείας Αθλητισμού. Με τόση σοβαρότητα αντιμετωπίστηκε ένα σημαντικό έργο στην πόλη μας, ώστε μέχρι σήμερα να μην μπορεί να λειτουργήσει, όταν άλλα κολυμβητήρια, όπως αυτό της Πτολαιμαΐδας λειτουργεί πάνω από ένα χρόνο.
Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οικοπέδων, ώστε να μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε. Είναι πια θέμα χρόνου η λειτουργία του.
ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΛΙΤΗΣ
Πριν κλείσω με την τηλεθέρμανση της Φλώρινας επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ένα άλλο σημαντικό έργο για τον Δήμο μας   την τηλεθέρμανση Μελίτης.
 Στις 23 Φεβρουαρίου 2013, πνευματικό Κέντρο της Μελίτης, είχα πει:: « Δε θα σας κρύψω ότι για το θέμα της τηλεθέρμανσης, ο Πρόεδρός σας έχει επισκεφθεί πολλές φορές το γραφείο μου. Όταν ανέλαβα τη θητεία μου ως Δήμαρχος, στόχος μου ήταν να ξεκινήσει η κατασκευή της τηλεθέρμανσης και της Φλώρινας και της Μελίτης. 
Όταν ενημερώθηκα για την τηλεθέρμανση,  αυτό που μου είπαν ήταν ότι της Φλώρινας ήταν έτοιμη και είχε σταλεί ο φάκελος στο Υπουργείο εδώ και τρία χρόνια, από το 2008 δηλαδή, και δεν είχε γίνει τίποτα παραπάνω. Όταν ρώτησα για την τηλεθέρμανση της Μελίτης και επικοινώνησα με την ΑΝΚΟ, μου είπαν ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα με κάποιες εγκριτικές που έπρεπε να πάρει η μελέτη της Μελίτης και δεν είχαν ληφθεί.
Είχα εξηγήσει και παλαιότερα στον πρόεδρο της Μελίτης τον  κ. Αναστασιάδη ότι, εάν δεν προχωρήσει η τηλεθέρμανση της Φλώρινας, δε θα μπορέσει να κατασκευαστεί της Μελίτης, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με της Φλώρινας. Εάν δεν προκύψει ο ανάδοχος για την κατασκευή του έργου της Φλώρινας, τότε δε θα μπορέσει να γίνει της Μελίτης. Ωστόσο, επειδή θεωρήσαμε ότι δε θα είναι σωστό να περιμένουμε μέχρι να προκύψει ο ανάδοχος και μετά να ξεκινήσουμε με το φάκελο της τηλεθέρμανσης της Μελίτης, γι’ αυτό ζήτησα από την ΑΝΚΟ να ξεκινήσουν άμεσα  την επικαιροποίηση του φακέλου για το έργο της Μελίτης, να ληφθούν  όλες οι απαραίτητες αποφάσεις και εγκρίσεις, για να μπορέσουμε με το που θα βγει ο ανάδοχος της Φλώρινας, να καταθέσουμε το έργο της Μελίτης, για να προχωρήσει και αυτή, ώστε να πάρουμε και την επιδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα». 
Σήμερα έχουμε  πλέον έτοιμο το φάκελο, σε λίγες μέρες θα τον υποβάλλουμε στο αρμόδιο Υπουργείο, για να ενταχθεί σε νέα προγράμματα ή να ενταχθεί στο πρόγραμμα το οποίο ήδη τρέχει και να χρηματοδοτηθεί από τις εκπτώσεις αυτού ή στο επόμενο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από την άνοιξη.
Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε και αυτό το στόχο. Θα κάνουμε μια λαϊκή συνέλευση στην Τοπική Κοινότητα Μελίτης, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ανακοινώσεις για το έργο αυτό.
Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε μια σειρά από ανθρώπους που βοήθησαν, ώστε το έργο να φτάσει στο σημείο ολοκλήρωσης που βρίσκεται σήμερα.
Τον πρώην Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Γεώργιο Σουφλιά, τον Αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλαφάτη, τον πρώην Γ.Γ. ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Ευάγγελο Μπαλτά, το Δ/ντή του τότε Υπουργού κ. Άρη Κωτούλα, τον πρώην Προϊστάμενο ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Αστέριο Χατζηπαραδείση, το σημερινό Προϊστάμενο ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Μαμαλούγκα Νικόλαο τους πρώην Δημάρχους Φλώρινας  για όσα έκαναν κατά τη διάρκεια της θητείας τους Νικόλαο Χάσο, Αναστάσιο Κωτσόπουλο, Δημήτριο Στύλου, Χρήστο Αλεμπάκη  και Στέφανο Παπαναστασίου, τον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Ηλιάδη  για τη δέσμευσή τους να παραχωρήσουν μέρος από τον Τοπικό Πόρο για την ολοκλήρωση του έργου της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας καθώς τους κ.κ. Σάλλα Μιχαήλ πρόεδρο της τράπεζας Πειραιώς, Αντωνιάδη Χριστόδουλο αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Πειραιώς,  Νίκο Χατζηεφραιμίδη διευθυντή της τράπεζας Πειραιώς στο κατάστημα Φλώρινας. Τις αναπτυξιακές εταιρίες  ΑΝΦΛΩ και  ΑΝΚΟ.
 Και φυσικά τους εργαζόμενους των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΦ και του Δήμου για τη συνεργασία τους, καθώς και όλους όσους βοήθησαν για το σημερινό αποτέλεσμα και όλους εσάς που μας τιμάτε  σήμερα με την παρουσία σας.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 
 Ο Δήμος Φλώρινας από το έτος 2005 έχει ξεκινήσει διαδικασίες υλοποίησης του έργου της τηλεθέρμανσης Φλώρινας από τον ΑΗΣ/ΔΕΗ Μελίτης, με φορέα υλοποίησης τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φλώρινας (Δ.Ε.Υ.Α.Φ.).
·                     Το Νοέμβριο του 2008 παραλήφθηκε οριστικά η μελέτη του έργου, που χρηματοδοτήθηκε από το Π.Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας και το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»
·                     Τον Αύγουστο 2009, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης όλων των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, υποβλήθηκε σχετικό αίτημα χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο: «ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 70.458.305,37 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και στον Άξονα Προτεραιότητας 1 του τότε Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
Έκτοτε το έργο παραμένει στάσιμο με κίνδυνο να απενταχθεί από το πρόγραμμα.
Από τη σύσκεψη που κάναμε στις 14 Απριλίου του 2011, προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:
-Το έργο της τηλεθέρμανσης παραμένει στάσιμο. Εκτός από το να γραφεί στα προτεινόμενα έργα για το ΕΠΠΕΡΑΑ δεν έχει γίνει καμία άλλη ενέργεια.
-Σε ερώτησή μου, πόσο είναι το ποσό το οποίο απαιτείται για την ιδία συμμετοχή της ΔΕΥΑΦ, οι αρμόδιοι φορείς δε γνώριζαν να απαντήσουν, γιατί ο φάκελος της τηλεθέρμανσης δεν εστάλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αποφασιστεί, ποια θα είναι η Ευρωπαϊκή συμμετοχή.
-Αποφασίστηκε, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου να προβούν στον έλεγχο του φακέλου που έχουμε αποστείλει ως ΔΕΥΑΦ και μέχρι τις 30 Απριλίου 2011, να μας ενημερώσουν, αν απαιτούνται και συμπληρωματικά στοιχεία, για να σταλεί ο φάκελος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Σε άλλη ερώτησή μου, εάν η ΔΕΥΑΦ αδυνατεί να βρει τους πόρους για την κατασκευή της τηλεθέρμανσης και μπορεί αυτή να κατασκευαστεί από τη Δ.Ε.Η. Α.Ε ή από ιδιώτη, η απάντηση ήταν ότι «εκ πρώτης όψεως κάτι τέτοιο φαίνεται ότι μπορεί να συμβεί».
Ζήτησα τότε, παράλληλα να προχωρήσει και αυτό το σενάριο, για να μη χαθεί κι άλλος χρόνος, να υπάρχει ετοιμότητα, ώστε μόλις καθοριστεί το ποσοστό συμμετοχής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση.
Για την κατασκευή της τηλεθέρμανσης από τη ΔΕΥΑΦ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ίδια συμμετοχή να προέρχεται αποκλειστικά από πόρους της ΔΕΥΑΦ. Επιτρέπεται ο δανεισμός από τη ΔΕΥΑΦ αλλά δεν επιτρέπεται η επιχορήγηση της ΔΕΥΑΦ από το Δήμο Φλώρινας, από το κράτος ή από προγράμματα, όπως ΘΗΣΕΑΣ κ.α..
Άρα, τα 3.000.000,00 € τα οποία είχε δεσμεύσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή από το «ΘΗΣΕΑΣ» για την επιχορήγηση της ΔΕΥΑΦ για την τηλεθέρμανση, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αυτήν.
Τα χρήματα αυτά χάθηκαν οριστικά τόσο για την τηλεθέρμανση όσο και από έργα στο Δήμο μας. 
-Κινηθήκαμε  με τη ΔΕΥΑΦ με γρήγορους ρυθμούς, για να καλύψουμε τους χρόνους και να μην απενταχθεί ένα σημαντικό έργο για την τοπική οικονομία και το οικογενειακό εισόδημα.
Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2011, μας ενημερώνει με έγγραφό του το ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη), ότι υποβλήθηκε ο φάκελος στη Γ.Δ. Ανταγωνισμού για το έργο της Τηλεθέρμανσης Φλώρινας.
Μάλιστα στο έγγραφό τους αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες θα μας ενημερώσουν και για τον αριθμό κοινοποίησης που θα λάβει ο φάκελος.
Στις 4-8-2012   η πρότασή μας έχει τελεσιδικήσει και δεν υπάρχουν άλλες παρατηρήσεις. Το ΕΠΠΕΡΑΑ και το Υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι πλέον θα έχουμε την οριστική απάντηση των Βρυξελλών. Συγχρόνως έχουμε ήδη προχωρήσει στην οριστική επικαιροποίηση της μελέτης καθώς μετά από τόσο χρονικό διάστημα είχαν λήξει κάποιες εγκρίσεις και κάποιες αδειοδοτήσεις. Με τη ΔΕΥΑΦ προχωρήσαμε σε νέες αναθεωρημένες αδειοδοτήσεις και στο συμμάζεμα των τευχών δημοπράτησης.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε στο γραφείο μου στις 19 Οκτωβρίου 2012 με όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη του Δήμου, της ΔΕΥΑΦ, της ΑΝΦΛΩ και της ΑΝΚΟ συζητήθηκαν όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα η δημοπράτηση του έργου και κατά συνέπεια η επίσπευση της κατασκευής του. Επίσης, συζητήθηκε και το έργο της τηλεθέρμανσης της Μελίτης, όπου ζήτησα να προχωρήσουν οι επικαιροποιήσεις των μελετών, ώστε να προχωρήσει και το έργο αυτό.
Στις 11.9.2012 με  την με αριθμό C(2012) 6359 τελικό/11.9.2012 Απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ε.Ε. περί καθορισμού καθεστώτος ενίσχυσης, η πράξη: «ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 70.458.305,37 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), εντάχθηκε με την αριθμ. οικ. 125949/11-12-2012 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υ.Π.Ε.Κ.Α., η οποία δημοσιεύθηκε σε ορθή επανάληψη στις 13-12-2012, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»  του Ε.Σ.Π.Α., που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, με Κωδικό MIS 390460 και ενάριθμο έργου στο Π.Δ.Ε. 2012ΣΕΟ7580324, με φορέα υλοποίησης τη Δ.Ε.Υ.Α.Φ.
Στις 31 Δεκεμβρίου 2012, στις 5 το απόγευμα, καταφέραμε να μεταφερθούν από την Τράπεζα Ελλάδος, στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου έχουμε το λογαριασμό μας, τα 28.000.000,00 € ως  προκαταβολή για την τηλεθέρμανση. Ανοίξαμε στην Τράπεζα Πειραιώς λογαριασμό, γιατί ήταν η μοναδική τράπεζα, η οποία μας έδωσε εγγυητική επιστολή 28.000.000,00 €, όπως απαιτούσε και η Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου.
Καταβάλλαμε  πολύ μεγάλες προσπάθειες, για να πάρουμε την εγγυητική επιστολή, διότι τέλη του έτους καμία τράπεζα δε σου δίνει εγγυητική επιστολή τέτοιου ύψους. Και μάλιστα θα έλεγα, ότι για ένα τόσο μεγάλο ποσό, δε θα μας έδιναν εγγυητική επιστολή σε καμία χρονική στιγμή. Καταφέραμε και την πήραμε μετά από προσωπικές παρεμβάσεις μας στον Πρόεδρο της Τράπεζας, στους Διοικητές και τους Γενικούς της Διευθυντές και οφείλω να ευχαριστήσω την Τράπεζα Πειραιώς, διότι με την εγγυητική που μας έδωσε, το όραμά μας ξεκινάει να υλοποιείται. Ξεκινάει το έργο της τηλεθέρμανσης, διότι ήδη έχουμε στα χέρια μας 28.000.000,00 €.
Τι σημαίνει το ποσό αυτό; Το έργο, όπως γνωρίζετε, έχει προϋπολογισμό 70.000.000,00€ συν 16.000.000,00€ ΦΠΑ. Από τα 70.000.000,00€ το 80% θα πληρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό κράτος και αντιστοιχεί στο ποσό των 56.000.000,00€. Από τα 56.000.000,00€ το 50% είναι τα 28.000.000,00€ που πήραμε ως προκαταβολή. Τα υπόλοιπα 14.000.000,00€ έως τα 70.000.000,00€, είναι η ιδία συμμετοχή της ΔΕΥΑΦ.
Είμαστε πλέον στην αναμονή της προέγκρισης της προκήρυξης του μεγάλου έργου, το οποίο είναι οι αγωγοί μεταφοράς του ατμού από το εργοστάσιο της ΔΕΗ και οι διανομές που θα γίνουν μέσα στο δίκτυο της πόλης. Αυτό το έργο έχει ένα κόστος 56.000.000,00€. Τα υπόλοιπα 14.000.000,00€ αντιστοιχούν σε υποέργα.
Τα υποέργα αυτά είναι:
Προμήθειες    
-                      Προμήθεια Αντλητικών Συγκροτημάτων          
-                      Προμήθεια Λεβήτων     
-                      Προμήθεια Θερμικών Υποσταθμών                                     
Σύνολο Προμηθειών 14.673.383,40€ με το ΦΠΑ

Μετασκευές ΔΕΗ
Σύνολο  Μετασκευών ΔΕΗ 4.674.000,00€ με το ΦΠΑ
Υποστηρικτικά Έργα
-                      Αγορά Οικοπέδων
-                      Αρχαιολογικές και σωστικές εργασίες
-                      Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου
-                      Διαδικασίες Δημοσιοποίησης
-                      Απαλλοτριώσεις-οδεύσεις δουλείας
-                      Διελεύσεις Δικτύου ΟΣΕ
-                      Δαπάνες Υδρεύσεως, Ηλεκτροδοτήσεως, Επικοινωνιών
Σύνολο Υποστηρικτών Έργων  3.119.725,37€ με το ΦΠΑ
Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
 Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ, για να υπογράψουμε με την ανάδοχη κοινοπραξία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» και ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΕ», τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου που έχει καταληκτικό ορίζοντα το τέλος του 2015. Με τη λειτουργία της  τηλεθέρμανσης θα έχουμε ένα σημαντικό ποσοστό μείωσης του κόστους θέρμανσης συμβάλλοντας παράλληλα στη βελτίωση του περιβάλλοντος και κατά συνέπεια στην ποιότητα ζωής μας.
Θέλω να απαντήσω και σε όσους με πολιτική λιποψυχία και μιζέρια αντιμετωπίζουν την επιτυχία αυτής της Δημοτικής Αρχής. Την εκτέλεση ενός τόσο σημαντικού και μεγάλου έργου.
Είναι αυτοί που διαδίδουν ψιθυριστά,  γιατί φοβούνται ν’ ακούσουν τη φωνή τους, ότι το έργο δεν πρόκειται να  τελειώσει στον συμβατικό του χρόνο και θα χάσει λεφτά ο Δήμος, ότι, όταν πωληθεί η ΔΕΗ ο ιδιώτης θα κάνει ό,τι θέλει, ανεβάζοντας την τιμή στα ύψη, ότι θα γίνει σαν το φράγμα της Τριανταφυλλιάς.
Σε όλους αυτούς έχω να πω πως το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Έχει εξασφαλισμένη και την ίδια συμμετοχή.
Οι καιρικές συνθήκες έχουν συνυπολογιστεί στο χρόνο εκτέλεσης του έργου και δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα συνεργεία θα είναι τόσα που θα δουλεύουν παράλληλα και θα τελειώσει το έργο στον συμβατικό του χρόνο. Δείτε τι γίνεται με το τμήμα του κάθετου άξονα που κατασκευάζεται από τον κόμβο του Αρμενοχωρίου. Δεν τους εμποδίζει σε τίποτα να συνεχίζουν τις εργασίες τους, τόσο στις διανοίξεις όσο και στην κατασκευή των γεφυρών.
Τώρα, για την αύξηση της τιμής, αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε ένα τέτοιο έργο έρμαιο των διαθέσεων του οποιουδήποτε. Είμαστε αντίθετοι με την πώληση της ΔΕΗ και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να διασφαλίσουμε χαμηλό κόστος χρήσης της τηλεθέρμανσης.
Δεν είμαστε εδώ, για να σκύψουμε το κεφάλι αλλά για να αγωνιζόμαστε για το καλό του τόπου. Για την υλοποίηση των προτάσεών μας, όπως είναι η επέκταση της τηλεθέρμανσης, η μελέτη τριών διυλιστηρίων νερού, η αξιοποίηση του φυσικού αερίου και άλλων που δεν είναι της παρούσης. Ο Δήμος εργάζεται μεθοδικά και προγραμματισμένα, ώστε πολύ σύντομα θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των έργων αυτών.
Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τις δικές μας μάχες γι’ αυτά, και στον αγώνα αυτό καλούμε τον καθένα και την καθεμιά σε συμπαράταξη, ώστε η κρίση να μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες για όλους μας.
Έχουμε σχεδιάσει αυτόν τον άλλο δρόμο που μας οδηγεί στην επιτυχία αυτών των σημαντικών έργων. Και σ’ αυτόν τον αγώνα κανείς δε μας περισσεύει.
Είναι καιρός να αφήσουμε το εγώ και να πάμε στο εμείς».

Η εκπρόσωπος της κοινοπραξίας  «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» και ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΕ» κ. Αναστασία Χριστοδούλου:
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για το θερμό καλωσόρισμα, εκπροσωπώντας μια μεγάλη κοινοπραξία των εταιρειών της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ και της ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΕ. Είναι διπλή η χαρά μου και γιατί υπογράφουμε ένα πολύ μεγάλο έργο, αλλά και λόγω της καταγωγής μου, καθώς γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καστοριά. Ήμουν από τους πρώτους ανθρώπους, που παρότρυναν να συμμετάσχουμε σε αυτό το διαγωνισμό και να κατέβουμε αποφασισμένοι για το έργο, γιατί ήξερα πολύ καλά τι σημαίνει για τους κατοίκους αυτής της πόλης.
Δε θα ήθελα να πω πολλά λόγια για τις εταιρείες, γιατί θεωρώ ότι η καλύτερη σύσταση είναι τα ίδια τους τα έργα και η σταθερότητά τους στο χρόνο.
Από την εμπειρία που έχω από τις επαφές με διευθύνοντες και με υπηρεσίες, αυτό που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση, είναι η τόσο καλή συνεργασία των δικών σας ανθρώπων και του κ. Βοσκόπουλου και της κ. Αβραμοπούλου και των ανθρώπων που βρίσκονται στη ΔΕΥΑΦ. Θα σας πω κάτι που δεν γνωρίζετε: όλες τις μέρες των γιορτών ήταν στα γραφεία τους, μακριά από τα σπίτια τους, αγωνιούσαν και με πολύ μεγάλο ζήλο ετοίμαζαν τα πάντα.
Επειδή θεωρώ ότι αυτή τη συνεργασία θα συνεχίσουμε να την έχουμε με αυτούς τους ανθρώπους, αυτό το οποίο θέλω να ζητήσω από όλους εσάς, από τις αρχές, αλλά και από τον καθένα ξεχωριστά, είναι η συνεργασία τους στην κατασκευή πλέον του έργου γιατί είναι πάρα πολύ σημαντική για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και στο σωστό χρόνο.
Σας ευχαριστώ ξανά για το καλωσόρισμα και ελπίζουμε όταν ολοκληρωθεί το έργο, ο καθένας από εσάς να είστε οι καλύτεροι διαφημιστές μας».






6 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ.
    Α ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ KAI EYXOMAI NA ΠETYXEI ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ (ΜΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΗΤΕΙΑΣ) ΚΑΙ ΤΗN ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ :1) ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΑΦ.ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΦ ΜΕ 1.700.000 ΕΥΡΩ?ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ?2) Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕ.Κ.Α..ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ(AYTO TO ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…).3) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ :ΗΤΑΝ ΟΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ?ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ? (ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ…).ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ?ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?. 4)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΕΡΓΑ.ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΕΦΕΡΕ 8.400.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΦΠΑ.ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΝΕΦΕΡΕ 14.000.000 ΩΣ ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ? ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΨΙΛΟΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΤΑ ΥΠΟΕΡΓΑ ΕΝΩ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 14.000.000 ΕΑΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΥ 22.500.000 ΕΥΡΩ.ΔΗΛΑΔΗ 8.500.000 ΕΥΡΩ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΑ?ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΡΟ?ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ,ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ… 5) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ,Ο ΙΔΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ,ΑΥΤΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ,ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΝΕΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ,6)ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΩΣ ΛΕΦΤΑ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΔΥΕΑΦ (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2012,2013,2014 ΚΑΙ 2015) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΟΥΝ-ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ-,ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΑΥΤΑ .ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ?.ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΣΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ(ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΑΘΜΙΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΜΙΣΘΟΥ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΦ ΑΣ ΠΟΥΜΕ!)…ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Α.
    Β 7) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΙΣΟΠΟΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ,ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ,ΘΑ ΤΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Α Ή Β ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΦΙΚΤΗ ‘H EINAI ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ.H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ,ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ ΥΨΟΥΣ 4.200.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ(ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ 8.400.000 ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΡΟΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ 14.000.000 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ).,8)Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΙ’ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΡΟ?ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ 1 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ?ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΓΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΩΝ ΟΡΕΞΕΩΝ ΤΟΥ!,9)Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣΩ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΘΟΣΟΝ Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ-ΔΕΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗ ΡΑΕ.ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΟΤΙ Η ΤΙΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΤΗΣ? ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΤΙΜΗ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΦΤΑΙΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!10)ΤΟ ΥΨΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΩΣ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΩΣ ΛΕΧΘΗΚΕ (TO ZHTHΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ,ΓΙΑ ΚΑΒΑΝΤΖΑ ΔΗΛΑΔΗ…)ΔΟΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΓΩ ΧΡΗΣΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΥ 3.200.000 ΕΥΡΩ ( ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΟΡΙΖΕ Ο ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ KAI TA ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ 3.000.000 ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΦΟΥ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ .ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΑΣ ΜΠΑΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΙΜΗ ΕΡΓΟΥ ΜΕΙΟΝ ΠΟΡΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΙΣΟΝ ΔΑΝΕΙΟ (ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ KAΠΟΥ 10.000.000 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ!).11) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΦ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΕ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟ 2011 Ή ΤΟ 2012 ΑΣ ΠΟΥΜΕ?ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2013 ΘΑ ΑΠΑΛΕΙΦΟΝΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ 80 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΛΟΓΩ ΝΟΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΡΙΖΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ 30ΕΤΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΦ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ?. 12) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ.ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ.Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕ?(ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ!).ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΩΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ?....ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. … ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Β.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!!!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ:ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΚΟ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΔΑΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΕ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΛΙΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ...ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ!!!

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝYΟΥΝ ΟΤΙ Ο Κ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΩΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ !!! ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ,ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ…ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ, Η ΤΙΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΔΑΝΕΙΣΜΟ.ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΝΑΣ Ή Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΙΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΕΙ,ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Esi file prepi ma exeis sovaro pro lima me ton dimarxo ton voskopoulo Kai vazo Kai stixima oti rise se thesi ma pouliseis Kai tin mama soy pfokimenou ma min ginei I tilethermansi. Alls Kai ma eleges mania alithia Kala tha Iran. To misos soy gia ton vosko prepei ma einai terastio
    mipos rise o Papanastasiou poi then katafere tipota I o Aspridis poi den exei xonepsi tin ita you akomi I o Tsokas poi ta exei xamena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ (ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΝΑ ΠΕΙΣ)!!!

      Διαγραφή