Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ»


Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την «ενεργειακή φτώχεια» της Δυτικής Μακεδονίας,.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Δήμαρχος είπε: 

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία αυτή, αλλά νομίζω ότι την πήρατε κάπως αργά. Η συνάντηση αυτή έπρεπε να γίνει, όταν έκλεισε η
Εγνατία, όταν έπεσε η θερμοκρασία στη Φλώρινας στους -32°C, όταν κηρύχτηκε ο Δήμος Φλώρινας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τότε έπρεπε να κινηθείτε και να κάνετε όλες αυτές τις ενέργειες. 
Όταν κηρύχτηκε ο Δήμος Φλώρινας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άκουσα κάτι το οποίο με λύπησε. Η κ. Μπάστα σε συνέντευξή της στην ΕΡΑ Φλώρινας  είπε ότι εσείς κ. Δακή και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας ο κ. Ηλιάδης, προτρέψατε την κ. Μπάστα να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Δήμο Φλώρινας. Αυτό μου το μετέφερε δημοσιογράφος της ΕΡΑ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδινα. Δεν είναι κάτι που έβγαλα από το μυαλό μου.
Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο θέτετε σε κίνδυνο τις διεκδικήσεις τις οποίες έχει ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος για τις ζημιές τις οποίες έχει υποστεί. 
Ζήσαμε έναν από τους πιο δύσκολους χειμώνες των τελευταίων ετών. Αυτό το διάστημα αντιμετωπίσαμε σοβαρό πρόβλημα, καθώς πολλοί κάτοικοι ήρθαν στο γραφείο μου και μου ζήτησαν χρήματα για την αγορά ξύλων για τη θέρμανση τους.
Έχω κάνει την εξής πρόταση και ζητώ από εσάς τη δέσμευσή σας, ότι θα την στηρίξετε. Ζήτησα το ποσό του Τοπικού Πόρου που αναλογεί στη Φλώρινα, να μετακυλίσει στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ώστε οι κάτοικοι της Φλώρινας να μην πληρώνουν ρεύμα κι έτσι να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της θέρμανσης, αλλά και να μειωθούν οι ρύποι της ατμόσφαιρας. 
Ζητώ ό,τι ποσό αντιστοιχεί και στην Περιφέρεια να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό, αρχικά για τα οικογενειακά τιμολόγια και αν επαρκεί το ποσό και για τα εμπορικά και βιομηχανικά τιμολόγια. 
Συμφωνώ με τις προτάσεις σας για κινητοποιήσεις και θα είμαστε παρόντες».

Φλώρινα, 24-02-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου