Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΥΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑΤο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και προσωπικά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του παρουσιάζουν ένα Ρεσιτάλ Πιάνου με τον νεαρό βιρτουόζο Δημήτρη Τουλίκα. Ο μόλις 17 ετών πιανίστας από τη Φλώρινα εντυπωσίασε την επιτροπή στις πρόσφατες διπλωματικές του εξετάσεις και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Άριστα, Πρώτο Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης.
Ως μέλος της επιτροπής, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ. έσπευσε να προσκαλέσει τον εξαιρετικά ταλαντούχο πιανίστα στην Καβάλα, όπου και θα παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με γνωστά κομμάτια του πιανιστικού ρεπερτορίου.
Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει την Τοκκάτα σε σολ μείζονα του Bach, την περίφημη “Appassionata” του Beethoven, τη δεξιοτεχνική Ταραντέλα του Liszt και την επίσης τεχνικά απαιτητική «Διαβολική Υποβολή» (“Suggestion Diabolique”) του Prokofiev, καθώς και δύο ελληνικά έργα: τη «Λύρα της Σαπφούς» του Σόλωνα Μιχαηλίδη και τους Χορούς και Τραγούδια από τα Δωδεκάνησα του Γιάννη Κωνσταντινίδη.
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 στις 20:00 στο κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ -

Ο Δημήτρης Τουλίκας γεννήθηκε το 1994 και κατοικεί στη Φλώρινα. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών και πήρε το Δίπλωμά του τον Ιανουάριο του 2012 με Άριστα παμψηφεί, 1ο Βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επιδόσεως από το Ωδείο της Φλώρινας (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) στην τάξη της Δόμνας Ευνουχίδου.
Έχει αποσπάσει πρώτα βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου (Διαγωνισμός «Φίλωνα», «Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα» και Ωδείου Βορείου Ελλάδος), καθώς και δεύτερα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου στη Γερμανία και την Ιταλία.
Σε ηλικία 11 ετών συνέπραξε με την Κρατική Ορχήστρα του Βίντιν της Βουλγαρίας σε ένα κοντσέρτο του Μότσαρτ. Μετά την εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράση Εκτός Έδρας», τιμήθηκε με υποτροφία σπουδών, ενώ έχει βραβευθεί από τον Σύνδεσμο Γυναικών Θεσσαλονίκης-Μακεδονίας εν Αθήναις, σε συνεργασία με το ίδρυμα Gina Bachauer, στo πλαίσιo του προγράμματος «Bachauer Junior». Τέλος, πρόσφατα προσκλήθηκε από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με πλήρη υποτροφία στο Art Campus των Δελφικών Μουσικών Συναντήσεων τον Ιούλιο του 2012.
Στη διάρκεια των σπουδών του παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με γνωστούς καλλιτέχνες-παιδαγωγούς, όπως Anne Borg, Emilio Aversano, Micky Itoh, Παύλο Δημητριάδη, Γεώργιο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη, Taquina Adami, Cyprien Katsaris, Yura & Vitaly Margulis, και Karl Heinz Kämmerling.
Είναι άριστος μαθητής της Γ΄Λυκείου, μετρώντας ποικίλες διακρίσεις σε διαγωνισμούς μαθηματικών, έκθεσης και πληροφορικής

3 σχόλια:

 1. Για άλλη μια φορά μπράβο στο Δημήτρη μπράβο για όσα κατάφερε μέχρι τώρα. Συγχαρητήρια στην οικογένειά του που τον στηρίζει, συγχαρητήρια και σε όσους τον δίδαξαν. Πάντα να ξεχωρίζει πάντα να διαπρέπει.
  Θα καταθέσω μια πρόταση:
  Μήπως θα μπορούσε ο Πρόεδρος του Ωδείου (κ. Δημήτριος Ηλιάδης – Αντιπεριφερειάρχης) να στηρίξει οικονομικά τις μελλοντικές του σπουδές; Στο παρελθόν το Ωδείο έδωσε υποτροφία στην κ. Βιολέτα Λούστα. Γιατί όχι και στο Δημήτρη; Το παιδί το αξίζει. Μας κάνει όλους περήφανους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να δώσει και στον Σελεμίδη που επίσης το αξίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το μόνο που μπορεί ο Ηλιάδης, εκτός από τα μπράβο που λέει στο παιδί, είναι να γλύψει τον περιφερειάρχη. Νομίζει ότι ο Κοζανίτης θα βοηθήσει Φλωρινιώτη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή