Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΦ Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣΣυμπατριώτισσες  Συμπατριώτες
Σήμερα είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι, αποφασισμένοι, διεκδικητικοί.
Όλοι  μαζί απαιτούμε και ενώνουμε τις φωνές μας για να ακουστούμε σε όλη τη χώρα, να στείλουμε μήνυμα
στην κυβέρνηση ότι οι ακρίτες του νομού Φλώρινας ζητούμε ισότιμη μεταχείριση με τους
υπόλοιπους Έλληνες.
Είμαστε σήμερα εδώ για να αντικρούσουμε όλοι μαζί την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας και των φορέων διαχείρισης η οποία μας έχει φέρει σε απόγνωση. 
Είμαστε σήμερα εδώ για να διαδηλώσουμε ενάντια  στην άνιση μεταχείριση του νομού μας.
Αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε στις άδικες αντεργατικές και αναποτελεσματικές πολιτικές, που βυθίζουν την τοπική μας οικονομία.
Είναι αναγκαίο να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά και να συνταχθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, στον κοινό αγώνα, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. 
Είμαστε σήμερα εδώ να αγωνιστούμε, να δώσουμε την ευκαιρία στη νεολαία και στα παιδιά μας, να μπορούν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς σε αυτό τον τόπο.
Δεν αντέχουμε άλλο.
Γνωρίζεται πολύ καλά όλοι ότι πετρέλαιο θέρμανσης είναι δυσβάστακτο οικονομικό βάρος για όλους μας.
Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε σε αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, που κάθε χρόνο λόγο της κλιματικής αλλαγής γίνονται δυσκολότερες.  Ειδικά φέτος με τον ολικό παγετό που έπληξε την περιοχή μας.
Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ένα προϊόν αναγκαίο για κάθε οικογένεια, κάθε κάτοικο της περιοχής, είναι ζωτικής σημασίας  γιατί το χρησιμοποιούμε για εννέα περίπου μήνες το χρόνο. Είναι απαράδεκτη η αδιαφορία της πολιτείας που δε μερίμνησε η περιοχή μας,  να έχει φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης. Η μέση οικογένεια ξοδεύει για πετρέλαιο 4 - 5.000,00€ το χρόνο για να έχει ελάχιστη θέρμανση. Με κατώτατο μισθό τα 580,00€ μπορεί ο κάτοικος του νομού να εξασφαλίσει τη θέρμανση του; Φυσικά όχι.
Είναι αδιανόητο ο κάτοικος του νομού Φλώρινας να πληρώνει 3πλάσιους φόρους από τους υπόλοιπους έλληνες που ζουν σε άλλες περιοχές της χώρας εξαιτίας του πετρελαίου θέρμανσης.  Οφείλουμε να ανατρέψουμε την πρόθεση της κυβέρνησης για εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μείωση της τιμής για όλους τους κατοίκους του νομού μας.
Η οικονομική κρίση έχει πλήξει βαθύτατα όλους τους έλληνες, αλλά εμάς δυο φορές περισσότερο. Η ανεργία εδώ και πολύ καιρό είναι πάνω από 35% και συνεχώς αυξάνετε. Οι νέοι μας αδυνατούν να βρουν κενές θέσεις εργασίας, γιατί δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, δεν συντελείτε κανένα έργο και δεν φτάνει μόνο αυτό αφαιρούνται και οι υπηρεσίες που χρόνια λειτουργούσαν στο τόπο μας. Τρένο – Στρατός – ΤΕΙ – Πανεπιστήμια – Τράπεζα Ελλάδος – ΙΚΑ Αμυνταίου – Εφορία Αμυνταίου – Υποβαθμίζουν το νοσοκομείο και συνεχίζουν.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναγκάσουμε τους νέους μας να μεταναστεύσουν, όπως έκαναν οι παππούδες και οι πατεράδες μας. Έχουμε υποχρέωση εμείς και η πολιτείας να βρούμε τον τρόπο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να υπάρχει ανάπτυξη και εργασία για όλους.
Η ιδιωτικοποίηση των μονάδων της ΔΕΗ ΑΕ, επιλεκτικά για το νομό Φλώρινας μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και δε θα αφήσουμε κανέναν να υλοποιήσει αυτά τα σχέδια, που προτείνει ο αρμόδιος Υπουργός και κάθε Υπουργός. Είναι  απαράδεκτο στο σχεδιασμό από τις 4 μονάδες της χώρας που θέλει να ιδιωτικοποιήσει οι 3 να είναι από τη Φλώρινα.
Το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουμε ως περιοχή με τα πλούσια κοιτάσματα λιγνίτη έχει γίνει μειονέκτημα από την αναποφασιστικότητα και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που υπηρετεί η κάθε κυβέρνηση.
Τα  ορυχεία Βεύης και Κλειδείου μένουν αναιτιολόγητα για πολλά χρόνια ανενεργά. Η επαναλειτουργία τους θα δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία με τις θέσεις που θα δημιουργηθούν αλλά και θα συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης, που για μεγάλα χρονικά διαστήματα υπολειτουργεί.
Φτάνει η κοροϊδία. 
Θέλουμε εδώ και τώρα να ανοίξουν τα ορυχεία της περιοχής.
Να σταματήσει η εισαγωγή λιγνίτη από Βουλγαρία και Τουρκία.
Μαζί με την επαναλειτουργία των ορυχείων και τα μεγάλα έργα που θα γινόντουσαν στο νομό, που έχουν μείνει υποσχέσεις από την κεντρική εξουσία.
Πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Φράγμα Τριανταφυλλιάς, καθώς και στους κάθετους άξονες της Εγνατίας με την Νίκη και την Κρυσταλοπηγή. Έργα που με τη σειρά τους θα συμβάλουν στη μείωση της ανεργίας και την ανάπτυξη.
Ο απομακρυσμένος νομός μας, καταδικάζετε από την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική στην απομόνωση.
Η κυβέρνηση και τα κόμματα μας θεωρούν δεδομένους και αδύναμους. Ξεχνούν τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μας θυμούνται στις εκλογές και μόνο.
Μετά από τη μεγαλειώδη σημερινή συγκέντρωση αποδεικνύουμε ότι ούτε δεδομένοι ούτε αδύναμοι είμαστε.
Η αγανάκτηση μας έχει ξεχειλίσει.
Ο αγώνας αυτός είναι δικός μας και μέσου αυτού θα επιτευχθεί ο στόχος μας.
Δεν χαρίζουμε τον τόπο μας σε κανέναν.

Όλοι μαζί μπορούμε!!!
Σας ευχαριστώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου