Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Κ. ΠΟΥΛΑΚΑ 2 Τ.Κ. 531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ
ΤΗΛ. & FAX 23850 29522
          www.sepeflorinas.gr







                                                                                                                          Φλώρινα, 15-03-2012

Κοιν: Πίνακας αποδεκτών

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ,

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σε ιστοσελίδα εκπαιδευτικού περιεχομένου το σχέδιο νόμου για την ίδρυση και λειτουργία των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Ανάπτυξης των Εκπαιδευτικών (ΙΕΑΝΕ) από το οποίο δυστυχώς απουσιάζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.  
Σε μια πόλη, στην εσχατιά της Ελλάδας, που προσφέρει περισσότερα από όσα υποχρεούται, σε αυτή την πόλη δεν προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία Ινστιτούτου
Επαγγελματικής Ανάπτυξης των Εκπαιδευτικών παρότι σύμφωνα με το σχέδιο «τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Ανάπτυξης των Εκπαιδευτικών (ΙΕΑΝΕ) λειτουργούν στα Παιδαγωγικά Τμήματα της χώρας  /ή  στα  Ανώτατα Πανεπιστημιακά  Ιδρύματα, στα  Παιδαγωγικά Τμήματα  Δημοτικής και Προσχολικής Αγωγής,) τα οποία ήδη διαθέτουν τις δομές λειτουργίας,  την υλικοτεχνική υποδομή, την τεχνογνωσία εκπόνησης και υποστήριξης προγραμμάτων σπουδών μετεκπαίδευσης  εκπαιδευτικών».
Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, μετεξέλιξη της παλιάς ιστορικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας, και Τμήμα Προσχολικής Αγωγής με έδρα την πόλη της Φλώρινας. Πρόκειται για παιδαγωγικά τμήματα με πληθώρα δράσεων, με άριστη υποδομή και  εμπειρότατο εκπαιδευτικό προσωπικό. Σας παραπέμπουμε στα υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακά προγράμματα που υλοποιούνται στα παιδαγωγικά τμήματα.
Και όμως, κύριε Υπουργέ!
Από την πρόταση για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στα οποία πρόκειται να ιδρυθούν τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Ανάπτυξης των Εκπαιδευτικών (ΙΕΑΝΕ) το μοναδικό ίδρυμα που απουσιάζει είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που προφανέστατα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας ΙΕΑΝΕ.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας επιδιώκοντας την ποιοτική αναβάθμιση της επαγγελματικής μας «ταυτότητας», απαιτούμε την ίδρυση και λειτουργία Ινστιτούτου Επαγγελματικής Ανάπτυξης των Εκπαιδευτικών (ΙΕΑΝΕ) στη Φλώρινα, το οποίο είναι άλλωστε και διαχρονικό μας αίτημα. Το «επιθυμητό» του σχεδίου νόμου - «είναι να υπάρχει σε κάθε Περιφέρεια ένα  Ινστιτούτο Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών» - για εμάς είναι δίκαιο, δυνατό και απαιτητό να γίνει πράξη με πρώτο βήμα την ένταξη τού Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στον τελικό κατάλογο των πανεπιστημίων όπου θα ιδρυθούν και θα λειτουργήσουν Ινστιτούτα Επαγγελματικής Ανάπτυξης των Εκπαιδευτικών (ΙΕΑΝΕ).


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΤΣΙΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΙΣΗΣ








Πίνακας αποδεκτών

  1. Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
  2. Υφυπουργό Παιδείας  κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου
  3. Βουλευτές Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας
  4. Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη)
  5. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας
  6. Δήμος Φλώρινας
  7. Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας
  8. Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας
  9. Δ.Ο.Ε.
  10. Κοσμητεία Παιδαγωγικής Σχολής
  11. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Φλώρινα)
  12. Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών (Φλώρινα)
  13. ΜΜΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου