Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Εκδήλωση ενημέρωσης & διαλόγου για την ενέργεια στα Βαλτόνερα

Στο Πνευματικό Κέντρο Βαλτονέρων πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Αμυνταίου, το βράδυ της Πέμπτης, 5 Απριλίου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αμυνταίου με τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες. Πρόκειται
για μία σειρά επαφών του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη με τους πολίτες, κατά τη διάρκεια των οποίων αναλύονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την παραγωγή ενέργειας, γίνεται ενημέρωση για το διεκδικητικό πλαίσιο έναντι της Πολιτείας και της ΔΕΗ, συζητούνται συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις στα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά προβλήματα της περιοχής και γίνεται διάλογος για τις περαιτέρω κινήσεις διεκδίκησης που μπορεί να κάνει η τοπική κοινωνία.
Το σημαντικό στοιχείο στον κοινωνικό αυτό διάλογο είναι ότι παρουσιάζεται μία ολοκληρωμένη στρατηγική και πλαίσιο διεκδίκησης, αλλά και ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια την περιοχή στη μεταλιγνιτική εποχή.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, που δήλωσε την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή των πολιτών, δέχτηκε αιτήματα πολιτών για δυναμικότερες κινητοποιήσεις έτσι ώστε η περιοχή να δείξει ότι απαιτεί και δεν παρακαλεί για όσα δικαιούται.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Αντωνιάδης, που εξέφρασε με θέρμη τις απόψεις του για το θέμα και στήριξε την προσπάθεια του Δήμου Αμυνταίου, πρώην Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί πολίτες των Βαλτονέρων και των γειτονικών χωριών, που έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που κράτησε ως αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου