Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ...

Η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου μας έδειξε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από το Δήμο Φλώρινας σχετικά με την επαναδρομολόγηση του τρένου.
Το Υπουργείο Μεταφορών πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτό σημαίνει να εντάξει στην υπό επεξεργασία σύμβαση για την επιδότηση των σιδηροδρομικών μεταφορών το δρομολόγιο της Φλώρινας με επαρκές ποσό διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχουν πλήρη

δρομολόγια μέχρι το τέλος του 2013.
Καλούμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το υπ. Μεταφορών να συνεχίσουν κανονικά τις διαδικασίες επαναδρομολόγησης ώστε το τρένο να αρχίσει τα τακτικά δρομολόγια μέχρι το Σαββατοκύριακο του Θωμά.
Καλούμε τους 8000 πολίτες που υπέγραψαν για το τρένο της Φλώρινας να πιέσουν προς όλες τις κατευθύνσεις για να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια.

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας.
http://florinatreno.blogspot.com

7 σχόλια:

  1. Μόνο φίλοι του τρένου δεν μου φαίνεστε.
    Εσείς μάλλον έχετε πρόβλημα με τον Δήμαρχο.
    Γιατί διαστρεβλώνετε και αυτά τα οποία ελέχθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ήμασταν εκεί και παρακολουθήσαμε την συζήτηση.
    Ο Δήμαρχος είπε να ψηφισθεί η σύμβαση με τις αλλαγές που είχαν γίνει σ’ αυτή.
    Η αντιπολίτευση έθεσε τον προβληματισμό ότι μάλλον δεν θα μπορούσε στην συνέχεια με την σύμβαση αυτή να πληρωθούν όσοι θα έκαμναν τις μεταφορές, και έτσι έγινε η σύνοψη όπου συμφώνησαν ομόφωνα, ότι θα πρέπει να γίνει κοινή συνεδρίαση μετά το Πάσχα με τα Δ.Σ. Αμυνταίου, Φλώρινας και Πρεσπών.
    Και με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη , γιατί το θέμα του τρένου είναι Θέμα Περιφερειακής ενότητας δηλαδή Νομαρχίας και όχι απλώς Δήμου.
    Και όσο για αυτά τα οποία λέγονται ότι δεν δόθηκε ο λόγος στους φίλους του τραίνου, είναι ψευδή. Η πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον κ. Γερμανίδη για ένα λεπτό όπως προβλέπετε από τον κανονισμό, και ο κ. Γερμανίδης αρνήθηκε να μιλήσει, όσο για εκείνον με την κοτσίδα που ήρθε στο τέλος της συζήτησης γιατί τότε ξύπνησε, δεν μπορούσε να πάρει τον λόγο γιατί είχε ξεκινήσει ήδη η διαδικασία της ψηφοφορίας.
    Αυτά εν ολίγοις, για να λέμε τις αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρίες και Κύριοι "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ" ομολογώ ότι η συμπεριφορά σας αυτή με τα, θα μου επιτρέψετε να αναφέρω, όχι και τόσο προσεγμένα δελτία τύπου που βγάζετε δίνετε την εντύπωση σε μας τους Φλωρινιώτες και πραγματικούς φίλους του τρένου ότι μάλλον δεν ενδιαφέρεστε και τόσο πολύ για το τρένο της Φλώρινας. Αν έχετε λίγο χρόνο τώρα στις γιορτές σας παρακαλώ να διαβάσετε ξανά τα δελτία τύπου που έχετε κατά καιρούς συντάξει και να σκεφτείτε αν θα έπρεπε να μετονομαστείτε από "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ" σε "ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ" καθώς αναφέρετε ότι ...."Η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου μας έδειξε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από το Δήμο Φλώρινας σχετικά με την επαναδρομολόγηση του τρένου...."
      Νομίζω πραγματικά ότι είστε άδικοι και μάλλον έχετε κάποια άλλα θέματα που σας υποκινούν. Εφόσον επομένως είστε "οι Φίλοι του τρένου" δώστε αγώνα για τον σκοπό αυτό και μην αναλώνεστε σας παρακαλώ σε άδικες επιθέσεις εναντίον θεσμικών οργάνων της πόλεως και δη του Δημοτικού Συμβουλίου και προσπαθείτε να παραπληροφορείτε την Κοινή Γνώμη.
      όλοι το ίδιο θέλουμε!!! Να επιστρέψει το τρένο στην Φλώρινα.Αυτό γίενται με κοινούς αγώνες και όχι με άστοχα χτυπήματα κάτω από το τραπέζι. Συνταχθείτε με την Φλώρινα!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Γερμανίδης Αθανασιος12 Απριλίου 2012 στις 11:43 μ.μ.

    Μια και με αναφέρετε, για να δούμε ποιά είναι η αλήθεια.Πήγα στο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ χωρίς να ξέρω ότι θα συζητηθέι το θέμα της προτεινόμενης από την τρενοσέ σύμβασης, ούτε της ΔΕΗ, τα οποία εξάλλου ετέθησαν πρό ημερήσιας διάταξης , που σημαίνει ότι ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι το ήξεραν. Όταν προκείπτουν έκτακτα και επείγοντα θέματα είναι σωστό να συζητούνται [αυτό γίνεται με την σύμφωνη γνώμη του σώματος] , πρό ημερησίας διατάξεως. ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ για τα σωβαρότατα αυτά θέματα σκέφθηκα ότι θα ήταν χρήσιμο για το σώμα να παρέμβω για να ενημερώσω τους Δημοτικούς Συμβούλους για μία συζήτηση [μαγνητοφωνημένη] που είχα με έναν εκ των τριών υπαλλήλων της τρενοσέ[όταν ήρθε το δοκιμαστικό τρένο ] και που αφορούσε την κατάσταση του δικτύου και την προοπτική επαναλειτουργίας του τρένου.Την προθεσή μου αυτή γνωστοποίησα στην κ. πρόεδρο του Συμβουλίου, σε μια διακοπή της συζήτησης [ της είχα αφήσει και ένα χειρόγραφο κείμενό μου για δύο άλλα θέματα]. ΜΟΥ ΥΠΟΣΧΈΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΘΈΜΑ ΤΟΥ ΤΡΈΝΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΔΏΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ. Οι τοποθετήσεις των συμβούλων ολοκληρώθηκαν καιη πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον κ. Δήμαρχο για το κλείσιμο. ΤΟΤΕ ΣΗΚΩΣΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΠΑΡΈΜΒΩ . Η πρόεδρος αρχικά αρνήθηκε να μου δώσει τον λόγο, ισχυριζόμενη ότι δεν το προβλέπει ο κανονισμός, επέμεινα λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μη δίδεται ο λόγος σε ένα Δημότη όταν το ζητήσει . ''ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ'' ΉΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ''τον ξερω και καλα μαλιστα''επέμεινα. Τελικά μου έδωσε τον λόγο λέγοντας[ας μη κρίνω τον τονο της φωνης], ''τον έχετε για ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ''. Φυσικά και δεν είχα πρόθεση να μακρυγορήσω , όμως ήταν αδύνατο να αναπτύξω τις σκέψεις μου ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ. Τέτοιες ικανότητες δεν διαθέτω. ''Δεν μου αρκεί ένα λεπτό '' απάντησα στην Πρόεδρο και αποχώρησα ομολογώ ενοχλημένος .Ίσως να έφταιξα εγώ. ΣΥΓΝΩΜΗ.
    Υ.Γ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΉΣΩ, δεν είναι αληθές ότι αρνήθηκα να απαντήσω. Αρνήθηκα να πάρω τον λόγο με την θηλιά του χρόνου στο λαιμό μου. ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ''ΚΟΤΣΙΔΑ '' ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ και δεν σε τιμά αυτή η φράση. Δεν κρίνουμε τους ανθρώπους με εμπάθεια ούτε απο τον άν έχει κάποιος κοτσίδα. Παρόλα αυτά σε καλώ για ένα καφέ ''μνημονιακό'' στον πεζόδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Γερμανίδη επειδή έχετε διατελέσει κα Δημοτικός Σύμβουλος στο παρελθόν, γνωρίζετε πολύ καλά ότι όταν η συζήτηση ολοκληρώνεται και κλείνει ο Δήμαρχος αρχίζει η ψηφοφορία, οπότε δεν δίνεται πλέον ο λόγος σε κανένα. Παρ’ όλα αυτά η κ. Πρόεδρος σας έδωσε τον λόγο παρακάμπτοντας και τον κανονισμό, εσείς αντί να σηκωθείτε και να φύγετε θα μπορούσατε να ξεκινήσετε και να πείτε αυτά τα οποία θέλατε και αν σας διέκοπταν τότε κατά την κρίση σας θα μπορούσατε και να αποχωρήσετε. Αλλά με την συμπεριφορά σας, η οποία ήταν και λίγο απρεπής, δείξατε ότι μάλλον αυτό θέλατε να κάνετε αυτό το οποίο κάνατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. den katalava oi filoi tou trenou, pou mas exoun zalisei oti tha feroun to treno, giati anaferonte ston dimarxo. Me xena koliva theloun na kanoun mnimisino; An mporoun as to feroun alios as afisoun tous foreis na kanoun tin doulia tous kai as min dimiourgoun empodia. Kai an nomizoun oti einai toso efkolo na perneis apofaseis xoris na einai nomimes kai xoris na plirononte, tote as to feroun aftoi me ta psemata tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ ξέρω πως οι φορείς και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος που λέει πως θέλει το τρένο, πάει Αθήνα και διαπραγματεύεται και τάζει και συμφωνεί, απλά για να έχουμε να λέμε.

    Θα συμφωνήσω με τον κ. Γερμανίδη, πως οι άνθρωποι δεν κρίνονται από την εμφάνηση (με ή χωρίς κοτσίδα) αλλά από το ήθος τους. Και προσωπικά προτιμώ κάποιον με κοτσίδα παρά γραβατομένους που μας πιάνουν κότσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΕΡΜΑΝΊΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ14 Απριλίου 2012 στις 4:12 μ.μ.

    κ. 4.37, ενοχλήθηκα και δεν το έκρυψα. Το ''απρεπής'' με αδικεί και το επιστρέφω. Τέλος για αυτό το θέμα, που δεν είναι ''και τόσο σημαντικό''. ΚΑΛΗ ΑΝΆΣΤΑΣΗ , ΣΤΗ ΨΥΧΉ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΣΚΈΨΕΙΣ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ αγαπημένης μας ''χαραδρούπολης''... ''δεν είναι ο δίπλα σου εχθρός, βρές με αυτόν τι σου τεριάζει''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή