Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Κρούσματα AIDS: Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα του ΚΕΕΛΠΝΟ


 Δώδεκα ιερόδουλες, φορείς του ιού HIV, που προκαλεί το AIDS, έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα από τους ελέγχους που διενεργεί ομάδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Η μία περίπτωση είναι η 22χρονη Ρωσίδα, η οποία εργαζόταν σε παράνομο οίκο ανοχής. Οι άλλες
έντεκα, εκ των οποίων οι δύο αλλοδαπές και οι εννέα Ελληνίδες, εκδίδονταν στο δρόμο.


Η 22χρονη Ρωσίδα κρατείται στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ οι άλλες έντεκα οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Περισσότερες από 100 ιερόδουλες έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις ανδρών που είχαν επισκεφθεί τον παράνομο οίκο ανοχής (Αχαρνών και Φωκαίας 22).

Ολοι ζητούν να υποβληθούν σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί από τον ιό του AIDS, καθώς οι περισσότεροι δεν λάμβαναν προφυλάξεις. Τρεις απ' αυτούς έσπευσαν το πρωί του Σαββάτου να λάβουν, προληπτικά, αντιρετροϊκή αγωγή.

Βέβαια, οι ειδικοί τονίζουν ότι η αντιρετροϊκή αγωγή που χορηγείται για προληπτικούς λόγους, δεν είναι λύση.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια κυρία Τζένη Κουρέα - Κρεμαστινού, «συνήθως αντιρετροϊκή αγωγή χορηγείται για προληπτικούς λόγους σε γιατρούς ή νοσηλευτές που μπορεί να τρυπηθούν με μολυσμένη βελόνα. Η θεραπεία επιβραδύνει ή και εξουδετερώνει τη λοίμωξη όταν χορηγείται εντός δύο ημερών».
Ωστόσο, όπως σημειώνει η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ αυτή η λύση δεν είναι πανάκεια, καθώς «παρότι σήμερα θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία, εν τούτοις αύριο μπορεί να μην καλύπτει. Ο ιός μπορεί να γίνει ανθεκτικός τόσο, ώστε να μην μπορεί να ¨χτυπηθεί¨ από τη φαρμακευτική αγωγή».
Αλλωστε, όπως παρατηρεί η κυρία Κρεμαστινού, «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε οικονομική ύφεση και ότι το κράτος μπορεί κάποια στιγμή να μην μπορεί να καλύψει τη μεγάλη δαπάνη της αντιρετροϊκής αγωγής. Η θεραπεία για κάθε φορέα του AIDS, η οποία σήμερα καλύπτεται από το κράτος, κοστίζει σε μηνιαία βάση 1.000 ευρώ».

Τα τελευταία γεγονότα επαναφέρουν, πάντως, στο προσκήνιο το θέμα της πρόληψης και προφύλαξης. Τα κυριότερα μέτρα είναι η χρήση προφυλακτικού, οι ασφαλείς επαφές και η όχι συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων.

Οι αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνουν ότι από αύριο, 2 Μαϊου, θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας.
Πηγή ανάρτησης ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Tώρα τη φωτογραφία γιατί τη βάζεις;
    Δεν είναι καλύτερα eitz παρά its?

    ΑπάντησηΔιαγραφή